Play with scent: Οι πιο απλοί τρόποι για να χαλαρώσεις βασίζονται στην όσφρηση

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Play with scent: Οι πιο απλοί τρόποι για να χαλαρώσεις βασίζονται στην όσφρηση
scents

Βρίσκεις ακαταμάχητο το άρωμα του καφέ το πρωί; Ή λατρεύεις τη μυρωδιά του ψητού στο φούρνο που διαπερνά όλα τα δωμάτια του σπιτιού τις χαλαρές Κυριακές; Με όποιο άρωμα και αν μαγεύεσαι ένα είναι σίγουρο: έχει θετική επίδραση στη διάθεσή σου. Η αρωματοθεραπεία είναι ένας ολιστικός τρόπος που χρησιμοποιεί αιθέρια έλαια για να θεραπεύσει τον νου, την ψυχή και το σώμα. Έχει ευεργετική επίδραση στον ψυχισμό σου και ανεβάζει τα επίπεδα της ενέργειας. Μια καλή αρχή για να εφαρμόσεις την αρωματοθεραπεία με ασφάλεια στο σπίτι σου είναι να αρχίσεις να καις κεριά. Μπορείς να εκθέσεις τη μύτη σου σε μια σειρά από αρωματικές νότες για να δεις τι είναι αυτό που βελτιώνει το well being σου και δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα μέσα στην οποία μπορείς να ηρεμήσεις και να ξεκουραστείς.

Το αιθέριο έλαιο, βασικό συστατικό του κεριού, μεταφέρεται στο κέντρο του εγκεφάλου μέσω της οσφρητικής βαλβίδας απελευθερώνοντας νευροχημικές ουσίες που μπορεί να είναι καταπραϋντικές, διεγερτικές ή να δημιουργούν ευφορία. Επιπλέον, τα αρωματικά σωματίδια εισέρχονται στο νευρικό σύστημα με αποτέλεσμα την αποσυμφόρηση των νευρικών απολήξεων και των νευρικών κέντρων του εγκεφάλου. Το άγχος, ο πονοκέφαλος, οι συναισθηματικές διαταραχές αντιμετωπίζονται με τον πιο φυσικό τρόπο. Σύμφωνα με έρευνες, κάποιες ευωδιές έχουν την ίδια επίδραση στον ανθρώπινο εγκέφαλο, όπως ο διαλογισμός.

Συγκεκριμένα αρώματα εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς. Για παράδειγμα, η λεβάντα, η κανέλα, ο ευκάλυπτος, το γεράνι, η βανίλια έχουν την ικανότητα να ανακουφίζουν από το άγχος και την κατάθλιψη, ενώ συμβάλλουν θεραπευτικά σε πονοκεφάλους, αϋπνίες. Το λεμόνι και το lime είναι τονωτικά, δρουν κατά της κόπωσης και των αρνητικών σκέψεων ενισχύοντας την αίσθηση φρεσκάδας μέσα στον χώρο. Το grapefruit και ο βασιλικός αναζωογονούν τις αισθήσεις και σε κάνουν πιο παραγωγικό!

Πώς αλλιώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα αιθέρια έλαια; Ρίχνοντας μερικές σταγόνες μέσα στο αφρόλουτρο σου. To άρωμα που αναδίδεται δημιουργεί μια ευχάριστη αίσθηση πραγματικής ξεκούρασης και ευεξίας.

Πάντως, ο πιο απολαυστικός τρόπος για να χαλαρώσεις μετά από μια δύσκολη μέρα είναι με το μασάζ. Αν δεν μένεις μόνη σου, μπορείς να ζητήσεις από τον σύντροφο σου να σου το προσφέρει. Δεν χρειάζεται να διαθέτει τα πιο ικανά, επαγγελματικά χέρια. Βασική προϋπόθεση είναι να μιξάρεις το αιθέριο έλαιο με μια βάση τύπου αμυγδαλέλαιο. Φαντάσου ότι βρίσκεσαι σε ένα υπέροχο, πολυτελές spa. Αφέσου και απόλαυσε. Μην ξεχάσεις να ανάψεις τα αγαπημένα σου κεριά.