Βασικά βήματα νυχτερινής φροντίδας

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Βασικά βήματα νυχτερινής φροντίδας
pexels pavel danilyuk

Ενώ εσείς κοιμάστε…η τύχη σας δουλεύει! Οι ειδικοί λένε ότι οι νυχτερινές ώρες είναι η καλύτερη στιγμή για την επιδιόρθωση της φθοράς που έχει υποστεί η επιδερμίδα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τότε, τα κύτταρα αναλαμβάνουν ενεργό δράση προσπαθώντας να αποτοξινωθούν και να αποβάλλουν τις τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί από το 24ωρο.

  1. Καθαρισμός

Η νυχτερινή επιδιόρθωση ξεκινάει με καθαρή επιδερμίδα! Αν δουλεύετε στο γραφείο και όχι με τηλεργασία, ένα τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε γυρνώντας στο σπίτι είναι να αφαιρέσετε τους ρύπους, τη σκόνη και το μακιγιάζ από την επιδερμίδα σας. Μην περιμένετε να το κάνετε λίγο πριν πάτε για ύπνο! Επιλέξτε ήπια προϊόντα που καθαρίζουν σχολαστικά, αλλά απαλά διατηρώντας τη φυσική ασπίδα προστασίας της επιδερμίδας.

  1. Λοσιόν περιποίησης ή essence

Αποτελεί το τελευταίο βήμα του καθαρισμού και το πρώτο της περιποίησης. Σας έχουμε γράψει ότι πρόκειται για μια δημοφιλή τελετουργία που προέρχεται από την Ασία και έχει σαν στόχο να ενισχύει την αποτελεσματικότητα των προϊόντων που ακολουθούν. Την χρειάζεστε για να αποκαταστήσετε την απώλεια της υγρασίας εξισσοροπώντας το ph σε φυσιολογικά επίπεδα και να αναζωογονήσετε την επιδερμίδα βοηθώντας την καλύτερη διείσδυση των ενεργών δραστικών συστατικών του ορού και της κρέμας.

  1. Magic Serum

Οι οροί συνδυάζουν ευχάριστες, λεπτόρρευστες υφές με ισχυρή σύνθεση και αποτελεσματική δράση. Περιέχουν συμπυκνωμένα ενεργά συστατικά σε πολύ υψηλή συγκέντρωση και δρουν στοχευμένα σε διαφορετικές ανάγκες ενυδάτωσης, αντιγήρανσης κλπ. Δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ!

  1. Κρέμα νύχτας VS έλαιο

Δεν χρειάζεται να κάνετε απαραίτητα και τα δύο εκτός αν έχετε ξηρή έως πολύ ξηρή επιδερμίδα. Σε αυτή την περίπτωση, προσθέστε τα έλαια στο τέλος, τα οποία έρχονται να κλειδώσουν την υγρασία στην επιδερμίδα. Όσο για την κρέμα νύχτας είναι απαραίτητη, καθώς συμβάλλει στη σύνθεση του κολλαγόνου και στην επανόρθωση-επιδιόρθωση. Εξάλλου, την ημέρα τα κύτταρα ασχολούνται με την αντιμετώπιση της ηλιακής ακτινοβολίας και των ελευθέρων ριζών. Όσο για τα συστατικά, ποντάρετε στη θρέψη και την αντιγήρανση που μόνο μια ρετινόλη μπορεί να σας χαρίσει απλόχερα και γενναιόδωρα σε συνδυασμό με βιταμίνες και έλαια jojoba, καρύδας κ.α.

  1. Κρέμα ματιών

Η πιο ευαίσθητη και ντελικάτη περιοχή του προσώπου χρειάζεται φροντίδα πρωί και βράδυ με απαλές κινήσεις. Αυτό που δεν χρειάζεται είναι μεγάλη ποσότητα προϊόντος.

  1. Χαλαρωτικό μπάνιο

Μία από τις μικρές, αλλά πολύτιμες απολαύσεις της ζωής είναι ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο, το οποίο μπορείτε να εντάξετε στη ρουτίνα ομορφιάς σας έστω μια φορά την εβδομάδα. Προσθέστε σταγόνες από αιθέρια έλαια, όπως η λεβάντα που είναι κατευναστική και ευεργετική για το σώμα και το πνεύμα, αφού ρίχνει τους βιορυθμούς, χαλαρώνει το μυικό και νευρικό σύστημα και υπόσχεται ξεκούραστο ύπνο. Αμέσως μετά το αφρόλουτρο, ολοκληρώστε την ανεκτίμητη τελετουργία με ενυδάτωση επιλέγοντας την υφή (λοσιόν, γαλάκτωμα, βούτυρο, λάδι) που αγαπάει ο τύπος της επιδερμίδας σας και οι ανάγκες της τη δεδομένη στιγμή.

Photos by Pexels

 
 

 


Η Προτείνει: