Πως να χάσετε βάρος εύκολα

Home ΥΓΕΙΑ Πως να χάσετε βάρος εύκολα
fast diet 1

Οι ειδικοί προτείνουν τρόπους για να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας και να αλλάξετε την καθημερινότητα σας μέσα σε ελάχιστες μέρες, σύμφωνα με το περιοδικό Harper’s Bazaar.

Πιείτε δυο ποτήρια νερό πριν από κάθε γεύμα

Η Lauren Slayton, Διατροφολόγος και ιδρύτρια του Foodtrainers στην Νέα Υόρκη υποστηρίζει ότι πρέπει να πίνουμε νερό για να χάσουμε βάρος και να καταναλώνουμε το ελάχιστο 8 ποτήρια την ημέρα. Η Slayton συμβουλεύει, να πίνουμε 2 ποτήρια νερό πριν από κάθε γεύμα, με αυτόν τρόπο δεν νιώθουμε την αίσθηση της πείνας και καταναλώνουμε λιγότερο φαγητό .Ωστόσο πρέπει να αποφεύγουμε το ανθρακούχο νερό διότι προκαλεί ΄΄φούσκωμα ΄΄, προσθέτει η ολιστική Διατροφολόγος του Model-Fit στην Νέα Υόρκη Vanessa Packer.

Πως να μειώσετε το φούσκωμα

Ο Jeffrey Morrison, Γιατρός και ιδρυτής του Morrison Center στην Νέα Υόρκη προτείνει να πίνετε νερό σε συνδυασμό με μάραθο ή πικραλίδα. Άλλα βότανα που θα σας βοηθήσουν στην μείωση του φουσκώματος είναι ο χυμός του σέλερι και οι 500 mg κάψουλες μαϊντανού δύο φορές την ημέρα.

Κοιμηθείτε 8 ώρες την ήμερα

Ο μεταβολισμός σας επιτυγχάνεται όταν κοιμάστε επτά μισή ή οχτώ ώρες την νύχτα διότι το σώμα μας μπορεί να μειώσει την κορτιζόλη δηλαδή την ορμόνη του στρες, τονίζει ο Morrison. Επίσης μπορείτε να πάρετε συμπληρώματα βιταμίνης D3 η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμάστε καλύτερα άλλα και να χάσετε πιο γρήγορα βάρος. Όταν η βιταμίνη D3 είναι χαμηλή , η ορμόνη που ρυθμίζει την αίσθηση της πείνας

αυξάνεται ενώ όταν η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι επαρκής παράγει περισσότερη μελατονίνη που είναι υπεύθυνη για διαχείριση του φυσικού κύκλου του ύπνου.

Δοκιμάστε να κάνετε fasting κατά την διάρκεια της νύχτας

Προσπαθήστε να τρώτε 2 ώρες πριν την ώρα του ύπνου έτσι θα βοηθήσετε τον οργανισμό σας στην πέψη και θα κοιμηθείτε καλύτερα, υπογραμμίζει ο Brooke Alpert, Διαιτολόγος στην Νέα Υόρκη και συγγραφέας του βιβλίου ΄΄The diet detox΄΄. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στην υγεία σας όπως μπορεί να αλλάξει τον μεταβολισμό σας με αποτέλεσμα να θέλετε να καταναλώσετε περισσότερους επεξεργασμένους υδατάνθρακες και να οδηγηθείτε σε υπερφαγία ,σύμφωνα με τον Ενδοκρινολόγο David Ludwig, M.D, συγγραφέα του of Always Hungry?, καθηγητή στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Βοστόνης και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard.

Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα

Ο Morrison τονίζει ότι, πρέπει να αποφύγετε γλυκά , πατατάκια , ζαχαρωτά και ότι προϊόν είναι συσκευασμένο όπως ( τυρί , μακαρόνια ) ακόμα και κονσερβοποιημένο τόνο και γάλα αμυγδάλου . Μείνετε μακριά από φαγητά που περιλαμβάνουν αλεύρι και παραλείψτε γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γιαούρτι . Προσθέστε στην διατροφή σας τρόφιμα όπως φρούτα , λαχανικά , ζωμούς και σούπες που θα σας βοηθήσουν να να νιώσετε ψυχολογικά και σωματικά ΄΄γεμάτοι΄΄ προσθέτει η Barbara Rolls, καθηγήτρια στο τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας.

Μην ξανά πιείτε αλκοόλ

Πρώτον ,το αλκοόλ επηρεάζει τον ύπνο και τον μεταβολισμό σας και μπορεί να σας προκαλέσει την έντονη αίσθηση της πείνας. Δεύτερον ,διατηρούμε παραπάνω υγρά στο σώμα μας. Τρίτον, όταν καταναλώνετε αλκοόλ δεν καίτε θερμίδες.

Δοκιμάστε γυμναστική υψηλής έντασης

Ο Oliver Lee , προπονητής στο Barry’s Bootcamp στην Νέα Υόρκη, σας προτείνει τις εξής ασκήσεις:

Για κάθε άσκηση κάντε όσο πιο γρήγορα και έντονα μπορείτε 40 δευτερόλεπτα το καθένα, και ξεκουραστείτε 20 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε την σειρά την ασκήσεων τέσσερις με έξι φορές.

  1. Fast feet.
  2. 180-degree squat jumps
  3. Squat to side kick
  4. Two push-ups into four mountain climbers
  5. Finish with shoulder-tap burpees: Go into a plank, touch each shoulder with the opposite hand four times, then jump up into the air.

Εστιάστε σε ίνες και πρωτεΐνες

Οι ίνες και οι πρωτεΐνες ρυθμίζουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και επειδή παίρνουν περισσότερο χρόνο για να χωνέψετε θα σας κρατήσουν μακριά από το φαγητό.

Σκεφτείτε να τρώτε τροφές σε περιορισμένο χρόνο

Το λεγόμενο intermittent fasting μετά από έρευνες έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να έχει απίστευτα οφέλη στο να χάσετε εύκολα βάρος. Είναι μια δύσκολη διαδικασία μέσα στην οποία θα πρέπει να είστε 12 με 14 ώρες νηστικοί και τις υπόλοιπες ώρες που απομένουν να τρώτε.