Συνδυάζουμε δύο έντονες ευωδιές, της φράουλας και της μαστίχας, σε μια μους ιδιαίτερα ανάλαφρη, με «σπιτική» υφή. Το γιαούρτι αντικαθιστά θαυμάσια την κρέμα γάλακτος σε ορισμένες μους, όπως στη συγκεκριμένη, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε το άφοβα.
Προετοιμασία: 20 λεπτά | Χρόνος Μαγειρέματος: 3 ώρες | Μερίδες: 4 |
Υλικά
- 1 κιλό ώριμες φράουλες, καθαρισμένες και πλυμένες
- 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
- 60 γρ. ζάχαρη άχνη
- 100 ml μαστιχόνερο (το βρίσκουμε στα ειδικευμένα καταστήματα με προϊόντα μαστίχας και σε πολλά παντοπωλεία και ντελί)
- ασπράδια από 3 αυγά μεγάλου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικά
- λίγη ψιλοκοπανισμένη μαστίχα Χίου, για το πασπάλισμα
Δείτε εδώ την εκτέλεση της συνταγής