9 tips για νύχια που σπάνε και ξεφλουδίζουν!

Home ΟΜΟΡΦΙΑ 9 tips για νύχια που σπάνε και ξεφλουδίζουν!
oraia xeria tilefvno

Έχετε πρόβλημα με τα νύχια σας; Είναι απολύτως δυνατό να επιτευχθεί υγιής, γρήγορη ανάπτυξη των νυχιών – χρειάζεται μόνο συντήρηση. Και σαν να μεγαλώνετε τα μαλλιά σας, το καλύτερο σχέδιο επίθεσης είναι διπλό: ενθαρρύνετε την υγιή ανάπτυξη των νυχιών εσωτερικά και προστατεύστε τα νύχια σας από το να σπάνε και να ξεφλουδίζουν, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Mind Body Green.

Διατηρήστε τα νύχια σας ενυδατωμένα

Όπως το δέρμα και τα μαλλιά σας, η ενυδάτωση ισχύει και για τα νύχια σας. Η ενυδάτωση των νυχιών σας θα τα αποτρέψει να γίνουν εύθραυστα. Ένας εύκολος τρόπος είναι να απλώσετε κρέμα χεριών μετά το πλύσιμο στο χέρι. Οι αφυδατωμένες, ξηρές επιδερμίδες μπορούν να οδηγήσουν σε κατεστραμμένα νύχια και σε λοίμωξη εάν αφεθούν χωρίς θεραπεία.

Πάρτε συμπληρώματα βιοτίνης ή κολλαγόνου

Τόσα πολλά για την υγεία και την ανάπτυξη των νυχιών εξαρτώνται από τη διατροφή. Στην πραγματικότητα, το σπάσιμο ή η  αργή ανάπτυξη των νυχιών σηματοδοτεί έλλειψη διατροφής, μετάλλων και βιταμινών. Δώστε προσοχή στη διατροφή σας, εξηγεί η Amy Lin, η ιδρυτής της Sunday  μια μάρκα περιποίησης νυχιών που επικεντρώνεται στην ευεξία  σχετικά με τα δυνατά νύχια. Τα νύχια σας είναι κατασκευασμένα από πρωτεΐνες και φυσικά χρειάζονται πολλές βιταμίνες. Συγκεκριμένα, τα νύχια σας αποτελούνται από την πρωτεΐνη κερατίνη (όπως τα μαλλιά σας), οπότε είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι παίρνετε ικανοποιητική ποσότητα αμινοξέων που δημιουργούν κερατίνη. Δύο από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να το κάνετε αυτό (και μελετάται ευρέως, μπορούμε να προσθέσουμε) είναι τα συμπληρώματα βιοτίνης και κολλαγόνου, καθώς τείνουν να είναι τα πιο αποτελεσματικά στην υποστήριξη της υγείας των νυχιών. Η βιοτίνη έχει αποδειχθεί ότι υποστηρίζει το πάχος και τη σταθερότητα νυχιών σε αρκετές μελέτες που έχουν γίνει. Μία μελέτη, ειδικότερα, διαπίστωσε ότι όσοι έλαβαν συμπληρώματα βιοτίνης είχαν 25% παχύτερα στρώματα νυχιού  από την ομάδα του εικονικού φαρμάκου.  Όσον αφορά το κολλαγόνο, μια άλλη μελέτη έδειξε ότι όταν οι ασθενείς πήραν κολλαγόνο καθημερινά για 24 εβδομάδες,  ή υγεία των νυχιών τους διατηρήθηκε καλύτερα, συμπεριλαμβανομένων ταχύτερων ρυθμών ανάπτυξης, μειωμένης θραύσης και βελτιωμένης εμφάνισης.

Μην χρησιμοποιείτε ψεύτικα νύχια

Τα τζελ, τα τιπς, και τα ακρυλικά σας δίνουν την εμφάνιση και τη διάρκεια που θέλετε. Και ενώ αυτό μπορεί να είναι μια ελκυστική γρήγορη λύση, δεν είναι βιώσιμο για υγιή νύχια. Περιορίζετε τις πιθανότητες φυσικής ανάπτυξης μακροπρόθεσμα. Μην προσπαθήσετε να αφαιρέσετε τα ακρυλικά, τα τζελ ή τα τιπς από μόνες σας καθώς αυτό σίγουρα θα βλάψει τα νύχια σας – μπορείτε πραγματικά να σκίσετε τα κομμάτια της πλάκας νυχιών μαζί με το βερνίκι.

Σταματήστε να δαγκώνετε και να ‘’τρώτε’’ τα νύχια σας

Τα νύχια σας δεν πρόκειται να μεγαλώσουν και η εμφάνιση τους θα είναι κακή αν δεν σταματήσετε αυτή τη συνήθεια. Μπορείτε να τα καλύψετε με ένα φυσικό φράγμα, όπως ένα χανζαπλαστ. Εάν κάτι καλύπτεται, τότε είναι δύσκολο να το αποκτήσετε πρόσβαση και όταν προσπαθείτε να τα προσεγγίσετε ασυναίσθητα έχετε αρκετό χρόνο για να σκεφτείτε, «Ω, δεν θα έπρεπε να το κάνω αυτό», λέει η Amy Wechsler, MD, δερματολόγος και ψυχίατρος. Μερικές φορές οι ασθενείς μου θα περπατούν με πολλά χανζπλαστ, αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να θεραπεύσω τα πράγματα. Εάν αυτό φαίνεται ακραίο, μπορείτε να εξασκήσετε το  μυαλό σας. Παρατηρήστε πότε θέλετε να δαγκώσετε ή να φάτε τα νύχια σας και βρείτε ένα τρόπο να βγείτε από το συναίσθημα  όπως τεντωθείτε  ή πηγαίνετε για έναν γρήγορο περίπατο, για να ξεπεράσετε την τάση αυτή.

Προσέξτε το βερνίκι νυχιών που θα χρησιμοποιήσετε

Βεβαιωθείτε ότι τα βερνίκια που χρησιμοποιείτε (που περιλαμβάνουν στρώσεις βάσης, χρώματα και τελική επικάλυψη) περιέχουν θρεπτικά, συστατικά μαλακτικότητας και όχι στεγνωτικά πρόσθετα όπως φορμαλδεΰδη, καμφορά και τολουόλιο. Δεδομένου ότι τα βερνίκια κάθονται στα νύχια σας για μια εβδομάδα κάθε φορά, είναι ζωτικής σημασίας να μην αποδυναμώνουν την πρωτεΐνη του νυχιού. Λοιπόν, τουλάχιστον βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια καθαρή βάση καθώς αυτό είναι που αγγίζει το νύχι σας.

Αποφύγετε τα σκληρά υλικά στα νύχια σας

Αν θέλετε να διατηρήσετε τα νύχια σας δυνατά, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε 100% αφαίρεση ακετόνης, λέει η Lin. Αντ ‘αυτού, προσπαθήστε να βρείτε επιλογές που περιέχουν ενυδατικά συστατικά για το φυσικό νύχι, όπως υλικό με βάση τη σόγια, που μπορούν να διαλύσουν αποτελεσματικά το βερνίκι ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν το νύχι.

Φορέστε γάντια κατά την διάρκεια οικιακών εργασιών

Προστατέψτε τα νύχια σας από δουλείες όπως  πλύσιμο πιάτων, κηπουρική, πληκτρολόγηση στο πληκτρολόγιο κτλ.

Τα γάντια θα σας προστατεύσουν από οποιαδήποτε δουλειά. Σκεφτείτε  πόσο τα νύχια σας εκτίθενται σε χημικές ουσίες καθημερινά. Για παράδειγμα, εάν έχετε παραδοσιακό σαπούνι πιάτων στην κουζίνα σας (ακόμη και μερικά φυσικά σαπούνια πιάτων μπορεί να έχουν συστατικά ξήρανσης, όπως ξύδι ή λεμόνι.) Μπορεί να είναι ένα μικρό βήμα, αλλά με την πάροδο του χρόνου θα παρατηρήσετε τη διαφορά στην υγεία σας και την εμφάνιση των νυχιών σας, λέει η Lin .

Εξασκηθείτε στην υγιεινή των νυχιών

Μπορείτε να αποφύγετε πολλά προβλήματα νυχιών – ξέφτισμα  και ευθραυστότητα  με λίγη προσοχή. Το να είσαι επιμελής για την υγιεινή των νυχιών σου μοιάζει πολύ με τη φροντίδα του δέρματος: Τακτικά καθαρίζετε κάτω από τα νύχια, αυτό δεν είναι αρκετό! Είναι σημαντικό να φροντίζετε ολόκληρη την περιοχή των νυχιών, έτσι ώστε τα νύχια σας να παραμένουν υγιή γενικά λέει η  δερματολόγος Keira Barr, MD.

Δοκιμάστε ένα φυσικό ενισχυτικό νυχιών

Τα δυνατά νύχια έχουν περισσότερες πιθανότητες να μακρύνουν πιο  πολύ από τα εύθραυστα και αδύναμα. Εάν  παρατηρείτε ότι τα νύχια σας δεν φτάνουν στο μήκος που θέλετε δοκιμάστε ένα φυσικό ενισχυτικό νυχιών. Οι νέες καθαρές επιλογές χρησιμοποιούν συστατικά που ενισχύουν τα νύχια όπως βιταμίνη Ε, βιταμίνη Β και αμινοξέα.

Photos by Pexels