8 φυσικοί τρόποι για τόνωση!

Home ΥΓΕΙΑ 8 φυσικοί τρόποι για τόνωση!
tonosh

Το 56% των γυναικών στηρίζονται στον καφέ για να τονωθούν το πρωί, σύμφωνα με έρευνα σε 1.008 άτομα, που διενεργήθηκε από μια εταιρεία φυσικών προϊόντων. Δεν χρειάζεται, όμως, να καταφεύγεις κάθε πρωί στην καφεΐνη για να «ξυπνήσεις». Απλώς, δοκίμασε αυτές τις συμβουλές των ειδικών.

Φωτίσου

Το φως του ήλιου αποτελεί τον τρόπο που έχει η φύση να ενημερώσει το βιολογικό σου ρολόι ότι ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις την ημέρα σου, αναφέρει ο Michael Terman, Ph.D., συγγραφέας του βιβλίου «Reset Your Inner Clock». Άφησε, λοιπόν, τις  γρίλιες σου ανοιχτές το πρωί ή άναψε ένα  δυνατό  φως, ώστε να μοιάζει
με αυτό του ήλιου που ανατέλλει!

Σήκω αμέσως το πρωί από το κρεβάτι

Αν και είναι δύσκολο, πρέπει το πρωί να αντισταθείς και να μην πατήσεις το κουμπί της αναβολής στο ξυπνητήρι σου, αλλά να πεταχτείς αμέσως από το κρεβάτι,
επειδή αυτό ανεβάζει την ενέργειά σου, σύμφωναμε τον Terman.

Κινήσου

Μόλις ξυπνήσεις, δοκίμασε να κάνεις λίγη πρωινή γιόγκα, προτείνει η Kimberly Kingsley, προπονήτρια ενέργειας και συγγραφέας του βιβλίου «The Energy Cure».

Φάε κάτι με λάδι καρύδας

Τα τριγλυκερίδια που περιέχονται στο λάδι της καρύδας αποτελούν μία ταχύτατη πηγή ενέργειας,
την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει το σώμα σου πιο γρήγορα και από τον καφέ, λέει η Kingsley.

Πάρε ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες

Ένα πρωινό πλούσιο με πρωτεΐνες βοηθά τα κύτταρα του εγκεφάλου σου να λειτουργούν φυσιολογικά.

Μην τρως αργά τη νύχτα

Όταν τρως ένα βαρύ γεύμα αργά τη νύχτα, μπορεί να σε επηρεάσει μέχρι και το επόμενο πρωί. Αν δεν μπορείς να κρατηθείς, καλύτερα να φας κάτι ελαφρύ, με λιγότερες από 150 θερμίδες, ώστε να μη νιώθεις πρησμένη και κουρασμένη το πρωί.

Να πίνεις πολύ νερό

Όταν ξεχνάς να πίνεις νερό, μπορεί να νιώθεις ακόμα και υπνηλία. Φρόντισε να μένεις καλά ενυδατωμένη όλη την  ημέρα.

Να κοιμάσαι περισσότερο

Ο μόνος τρόπος να μη νιώθεις υπνηλία είναι να κοιμάσαι επαρκώς. Ο Terman συμβουλεύει να πηγαίνεις για ύπνο 45 λεπτά νωρίτε ρα από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώστε να έχεις 4 παραπάνω ώρες ύπνου την εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο θα είσαι πιο ξεκούραστη και γεμάτη ενέργεια.