8 Επιλογές Για Ποτό Με Λίγες Θερμίδες!

Θαλής Παναγιώτου, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

allazwdiatrofi.gr

Συχνά, στις συνεδρίες μας μου αναφέρετε πως προτιμάτε να πείτε όχι σε μια έξοδο για ποτό  για να μην χαλάσετε την διατροφή σας. Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος φίλοι μου. Η ψυχική μας υγεία πρέπει να είναι πάνω απ΄ όλα. Είναι κρίμα να βάζετε την προσωπική και κοινωνική σας ζωή σε δεύτερη μοίρα για τη διατροφή. Ευτυχώς, αυτά μπορούν να συμβαδίσουν με την διατροφή, αρκεί να κινηθούμε έξυπνα.

Ένα σημείο που πρέπει, επίσης, να προσέξουμε όταν είμαστε σε διατροφή το οποίο αφορά το ποτό το αλκοόλ επειδή προηγείται του μεταβολισμού των υπολοίπων θρεπτικών συστατικών, μπορεί να μας προκαλέσει ενός είδους υπογλυκαιμία και γενικώς να μας ανοίξει την όρεξη. Συνεπώς, φροντίστε όταν θα καταναλώσετε αλκοόλ να μην είστε με άδειο στομάχι!

Δείτε, λοιπόν, τις 8 καλύτερες επιλογές για ποτό ώστε να μην χαλάσετε τη διατροφή σας. Φυσικά, κάπου εδώ θα πρέπει να σας θυμίσω ότι σημαντική δεν είναι μόνο η επιλογή του ποτού αλλά και η ποσότητα.

Να θυμάστε ότι οι συστάσεις προτείνουν την καθημερινή κατανάλωση δυο ποτών για τους άντρες και ενός ποτού για τις γυναίκες. Οι συστάσεις αυτές, φυσικά, δεν δρουν αθροιστικά. Δηλαδή δε σημαίνει ότι εάν για τρεις μέρες δεν έχετε πιει καθόλου, μπορείτε να πιείτε έξι ποτά! Η σύσταση είναι καθαρά σε ημερήσια βάση.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ