7 σημάδια που δείχνουν ότι το δέρμα σας χρειάζεται απολέπιση

Home ΟΜΟΡΦΙΑ 7 σημάδια που δείχνουν ότι το δέρμα σας χρειάζεται απολέπιση
exfoliation 1

Καθώς το δέρμα σας εργάζεται σκληρά για να αναγεννηθεί, αφήνει πίσω του νεκρά κύτταρα. Με την πάροδο του χρόνου, τα νεκρά κύτταρα συσσωρεύονται καθώς αναμειγνύονται με τα φυσικά έλαια του δέρματος, το μακιγιάζ και το αντηλιακό. Διαβάστε παρακάτω τα σημάδια που δείχνουν ότι χρειάζεστε απολέπιση, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Well and Good.

  1. Δεν χρησιμοποιείτε ρετινοειδή

Οι δερματολόγοι δεν θα σταματήσουν ποτέ να συνιστούν ρετινοειδή. Αυτά τα παράγωγα της βιταμίνης Α επιταχύνουν τον κυτταρικό κύκλο εργασιών και ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα σας. Όταν χρησιμοποιείτε ρετινοειδή, τα κύτταρά σας διαιρούνται πιο γρήγορα και δεν προλαβαίνουν να συσσωρεύονται στο δέρμα σας, επειδή ο κύκλος εργασιών είναι ταχύτερος. Τα ρετινοειδή ενθαρρύνουν επίσης το δέρμα σας να χτίσει περισσότερο κολλαγόνο, το οποίο κάνει το δέρμα σας πιο λείο. Έτσι, αντιμετωπίζετε κατά κάποιο τρόπο το πρόβλημα από τη ρίζα του.

Τα ρετινοειδή είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να εξομαλύνετε το δέρμα σας επειδή χτίζετε κολλαγόνο, οπότε, όχι μόνο εξομαλύνετε την επιφάνεια, αλλά και μειώνετε την πιθανότητα εμφάνισης ρυτίδων. Σκέφτομαι την απολέπιση ως ένα πρόσθετο – μερικοί άνθρωποι τη χρειάζονται, κάποιοι άλλοι όχι.

  1. Τα προϊόντα σας δεν απορροφούν

Μερικές φορές μπορεί να αισθάνεστε ότι τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας απλά κάθονται πάνω στο δέρμα σας αντί να απορροφώνται. Αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι ότι χρειάζεστε απολέπιση. Η απολέπιση όντως σας επιτρέπει να απορροφήσετε καλύτερα αυτά τα τοπικά προϊόντα.

  1. Έχετε περάσει πολύ χρόνο στον ήλιο

Είναι πραγματικά τυπικό να δείτε ότι μπορεί να χρειάζεστε μια απολέπιση μετά το τέλος του καλοκαιριού, επειδή ως απάντηση στην έκθεση στον ήλιο, υπάρχει μια πάχυνση του δέρματος. Είναι ανομοιόμορφο, οπότε δεν είναι παχύτερο σε όλες τις περιοχές. Εφόσον δεν έχετε ηλιακό έγκαυμα, λίγη απολέπιση μπορεί να βοηθήσει στην εξομάλυνση των πραγμάτων.

  1. Το δέρμα σας είναι θαμπό

Ο κυριότερος λόγος για τον οποίο θα συνιστούσα μια απολέπιση είναι όταν η ποιότητα του δέρματος είναι θαμπή και δεν βλέπετε την αντανακλαστική ποιότητα του φωτός. Σκεφτείτε τα γυαλιστερά λακαρισμένα έπιπλα – όταν τα πράγματα είναι λεία, υπάρχει καλύτερη αντανάκλαση του φωτός. Και όταν τα πράγματα είναι τραχιά, δεν υπάρχει καλή αντανάκλαση του φωτός. Όταν αισθάνεστε ότι η επιδερμίδα σας δεν είναι φωτεινή, τότε αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι χρειάζεστε μια πιο λεία επιφάνεια του δέρματος.

  1. Το δέρμα σας αισθάνεται φραγμένο

Εκείνες τις μέρες που το πλύσιμο του προσώπου σας δεν σας φαίνεται αρκετό για να καθαρίσει, η απολέπιση μπορεί να βοηθήσει. Αν το δέρμα σας αισθάνεται λιπαρό και φοράτε μάσκα και είναι φραγμένο, φοράτε πολύ μακιγιάζ και αισθάνεστε ότι έχετε συσσωρεύσει υπολείμματα στο πρόσωπό σας, το να κάνετε μια απολέπιση μία φορά την εβδομάδα μπορεί να είναι χρήσιμο, εφόσον δεν είστε επιρρεπείς σε χρωστικές ουσίες ή/και κοκκινίλες.

  1. Βλέπετε φολιδωτά μπαλώματα

Αν βλέπετε μπαλώματα με ξεφλουδισμένο, φολιδωτό δέρμα, ότι η απολέπιση μπορεί να βοηθήσει. Ακόμα κι αν προσπαθείτε να κάνετε απολέπιση με την απολέπιση, όταν βλέπετε ότι υπάρχει μια μικρή απολέπιση του δέρματος, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να κάνετε απολέπιση.

  1. Το δέρμα σας είναι ανώμαλο

Αν έχετε αλλαγές στην υφή όπου το δέρμα δεν είναι λείο, όπου είναι τραχύ ή ανώμαλο, τότε η απολέπιση μπορεί να σας βοηθήσει.