6 τρόποι να σταματήσετε την υπερφαγία

Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ 6 τρόποι να σταματήσετε την υπερφαγία
uperfagia
  1. Προσθέστε ξύδι και κανέλα στα γεύματα σας για να ρυθμίσετε το σάκχαρο στο αίμα

Υπάρχουν πολλά μπαχαρικά και γεύσεις που θα κάνουν το φαγητό σας πιο νόστιμο και πιο υγιεινό. Το ξίδι, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον γλυκαιμικό δείκτη (που σημαίνει ότι μεταβολίζετε το φαγητό πιο αργά), προσθέτει όξινη γεύση σε σάλτσες σαλάτας, σάλτσες και ψητά λαχανικά χωρίς πολλές θερμίδες.

Προσθέστε  στα ροφήματα και στον καφέ σας κανέλα. Όπως και το ξύδι επιβραδύνει τον ρυθμό με τον οποίο το φαγητό περνά από το στομάχι σας στο έντερο.  Σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας, My fitnesspal Blog.

  1. Καταναλώστε το φαγητό σας ακόμα όταν δεν πεινάτε

Όταν τρώτε υπερβολικά, αισθάνεστε γεμάτοι,  στη συνέχεια  όμως τα επίπεδα της ινσουλίνης σας αυξάνονται, προκαλώντας να αίσθημα της   κούρασης. Τρώτε όταν δεν είστε πεινασμένοι ή μόνο λίγο πεινασμένοι και θα δείτε ότι θα τρώτε λιγότερο και πιο αργά.

  1. Πιείτε νερό και  αποφύγετε τα αναψυκτικά

Εκτός από την κόπωση και την ομίχλη του εγκεφάλου, η ήπια αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει  την αίσθηση της πείνας. Από την άλλη πλευρά, οι χυμοί και οι σόδες δεν σας κάνουν να νιώθετε ότι έχετε ‘’χορτάσει’’ και η ταχεία πέψη τους προκαλεί αιχμές στην ινσουλίνη. Αποφύγετε τα αναψυκτικά και πιείτε νερό ή ανθρακούχο νερό και συνδυάστε το με διάφορα φρούτα.   Επίσης, φροντίστε να πίνετε ένα ποτήρι περίπου 20 λεπτά πριν από κάθε γεύμα για να καταναλώνετε λιγότερο φαγητό.

A glass of water macro shot
  1. Να τρώτε αργά

Όταν φάτε το φαγητό, υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση προτού νιώσετε κορεσμό από αυτό. Αυτή η καθυστέρηση είναι συνήθως μεταξύ 10-30 λεπτών. Λόγω αυτής της καθυστέρησης, τείνουμε να τρώμε περισσότερο φαγητό από ό,τι πραγματικά χρειαζόμαστε. Και όσο πιο γρήγορα τρώμε, τόσο περισσότερο έχουμε την τάση να καταναλώνουμε πιο πολύ φαγητό. Μασήστε κάθε μπουκιά 10 φορές.  Η τήρηση αυτού του απλού κανόνα θα σας κάνει να τρώτε πιο αργά, θα απολαύσετε επίσης το φαγητό σας περισσότερο όταν αφιερώσετε χρόνο.

  1. Καταναλώστε μικρά σνακ ανάμεσα στα γεύματα

Αυτό το τέχνασμα ανακαλύφθηκε από τον αείμνηστο Seth Roberts: Αυτό που έκανε ήταν να καταναλώσει μια κουταλιά ελαιόλαδου ή ένα ποτήρι νερό με ένα μικρό κομμάτι ζάχαρης ή μια χούφτα αμύγδαλα. Κάνοντας αυτό μία φορά την ημέρα μείωσε δραματικά την όρεξή του αυτό μπορεί να ισχύει ιδιαίτερα αν θέλετε να χάσετε βάρος. Ποιος είναι ο  λόγος για τον οποίο λειτουργεί; Προφανώς ρυθμίζει τη γκρελίνη, μια ορμόνη πείνας, αποδυναμώντας τις σχέσεις γεύσης-θερμίδων. Για να λειτουργήσει αυτό, το σνακ πρέπει να είναι ήπιο και δεν πρέπει να καταναλώνετε τίποτα άλλο εκτός από νερό για τουλάχιστον μία ώρα πριν και μετά το σνακ.

  1. Δοκιμάστε την τεχνική της ‘’μπροστινής πόρτας’’

Γνωρίζοντας ότι η θέληση σας μειώνεται όταν πεινάτε και ότι υπάρχει πιο δελεαστικό πρόχειρο φαγητό έξω από το σπίτι, θα πρέπει να γεμίσετε  το ψυγείο σας με υγιεινά τρόφιμα να είναι διαθέσιμα πριν φύγετε από το σπίτι.  Τοποθετήστε μερικά υγιεινά σνακ στο σπίτι σας και πρώτου φύγετε καταναλώστε τα.  Με αυτό τον τρόπο θα τρέφεστε με πιο υγιεινό φαγητό και θα θέλετε να μειώσετε την θέληση του να φάτε  fast food.