6 τρόποι για να βάλεις φρένο στην όρεξή σου!

Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ 6 τρόποι για να βάλεις φρένο στην όρεξή σου!
girl eating

Βάλτε πρωτεΐνη στο πρωινό: Η άπαχη πρωτεΐνη σάς κρατά για περισσότερη ώρα χορτάτους από άλλα θρεπτικά στοιχεία, αφού ο οργανισμός σας χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να την αφομοιώσει. Επιπλέον, μια μελέτη του Πανεπιστημίου του  Περντιού διαπίστωσε ότι η κατανάλωση άπαχης πρωτεΐνης  στο πρωινό σάς κρατά πιο χορτάτους απ’ ό,τι αν την καταναλώνατε άλλη ώρα της ημέρας.

Φάτε πατάτες: Η μανία με τον αποκλεισμό των υδατανθράκων κατέταξε τις πατάτες στις «απαγορευμένες» τροφές, αλλά αυτή η αμυλούχα τροφή έχει στην πραγματικότητα ιδιότητες που κόβουν την πείνα. Περιέχουν έναν ειδικό τύπο άμυλου που ανθίσταται στα πεπτικά ένζυμα. Προτιμήστε τις ψητές πατάτες  και
πάντα με μέτρο από τις τηγανητές.

Επιλέξτε το σωστό λίπος: Το ολεϊκό οξύ είναι ένα ακόρεστο λιπαρό οξύ που βρίσκεται στο ελαιόλαδο, τους ξηρούς καρπούς και τα αβοκάντο και βοηθά στη μείωση της πείνας, σύμφωνα με μια μελέτη στην επιθεώρηση Cell Metabolism. Κατά την πέψη, μετατρέπεται σε μια ένωση που ενεργοποιεί εμμέσως στον εγκέφαλο σήματα μείωσης της πείνας.

Ασκηθείτε: Μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση American Journal of Physiology, διαπίστωσε ότι 60 λεπτά έντονης αεροβικής άσκησης μπορεί να μειώσουν την πείνα μέχρι και για δύο ώρες αργότερα. Η αερόβια άσκηση μειώνει τα επίπεδα της γρελίνης και αυξάνει την ποσότητα της   ορμόνης που καταστέλλει την όρεξη.

Μασήστε γερά: Μελέτη του Πανεπιστημίου του Ρόουντ Άιλαντ διαπίστωσε ότι εκείνοι που μασούσαν τσίχλα για μία ώρα το πρωί κατανάλωναν 67 λιγότερες θερμίδες. Μια θεωρία είναι ότι το μάσημα ενεργοποιεί νεύρα στη γνάθο που συνδέονται με την περιοχή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για τον κορεσμό.

Μυρίστε: Η οσμή του φαγητού μπορεί να ξεγελάσει τον εγκέφαλο ώστε να νομίζει ότι έχετε φάει. Μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που μύριζαν άρωμα μέ-
ντας κάθε δύο ώρες κατανάλωναν 2.700 λιγότερες θερμίδες την εβδομάδα απ’ όσο συνήθως ποσότητα που αντιστοιχεί σε απώλεια μισού κιλού περίπου!