6 στάσεις yoga που θεραπεύουν τον πονοκέφαλο

Home ΥΓΕΙΑ 6 στάσεις yoga που θεραπεύουν τον πονοκέφαλο
yoga

Η γιόγκα είναι το είδος γυμναστικής που χαρίζει στον οργανισμό πολλαπλά οφέλη, τόσο σε σωματικό επίπεδο, όσο και σε πνευματικό. Χωρίζεται σε διάφορες κατηγορίες και τεχνικές, οι οποίες ανάλογα με τις κινήσεις που διαθέτουν, στοχεύουν στην ενδυνάμωση και τόνωση του σώματος, στην απώλεια βάρους και την καύση θερμίδων, στην βελτίωση της στάσης του σώματος και προστασία της σπονδυλικής στήλης, στην πρόληψη καρδιαγγειακών και ψυχολογικών ασθενειών. Η γιόγκα προσφέρει χαλάρωση και ηρεμία σε μυαλό και σώμα, ενώ ανακουφίζει απο τον μυϊκό πόνο. Μεταξύ των τελευταίων και ο πονοκέφαλος, ο οποίος μπορεί να θεραπευτεί εξίσου αποτελεσματικά με την γιόγκα, σύμφωνα με την Dani Schenone, ολιστική θεραπεύτρια.

“Οι πονοκέφαλοι έντασης είναι αρκετά συνηθισμένοι και προκύπτουν από τεντωμένους μύες γύρω από το κεφάλι και το λαιμό. Η γιόγκα επεκτείνει και τεντώνει αυτά τα σφιχτά σημεία, τα οποία απελευθερώνουν την ένταση που προκαλεί τον πονοκέφαλο. Επιπλέον, το άγχος μπορεί να είναι ο ένοχος των πονοκεφάλων κάποιου και η γιόγκα είναι μια πρακτική που ανακουφίζει από το άγχος και επικεντρώνεται στη διατήρηση της αίσθησης της ηρεμίας”, τονίζει η ειδικός.

1. Child Pose

6 στάσεις yoga που θεραπεύουν τον πονοκέφαλο

Μια απο τις πιο γνωστές στάσεις γιόγκα, την οποία μπορείτε να εφαρμόσετε κατά την διάρκεια του πονοκεφάλου καθώς και πριν γίνει πολύ έντονος. Αφού ολοκληρώσετε, κάντε μασάζ στο κεφάλι, στο σημείο ανάμεσα στα φρύδια.

2. Table Top Pose

yoga

Η ένταση στο λαιμό και τους ώμους σχετίζεται με την ένταση στο μέσο ή το κάτω μέρος της πλάτης, έτσι έπειτα απο την child προχωρήστε στην στάση τραπεζάκι, ακουμπώντας παλάμες και γόνατα στο πάτωμα. Στην εκπνοή τεντώστε την πλάτη σας προς τα πάνω.

3. Seated Neck Release

Η περιστροφή του αυχένα δεξιά και αριστερά επεκτείνει τους μύες, οι οποίοι συνήθως σχετίζονται με τους πονοκεφάλους. Χρησιμοποιήστε το χέρι σας, τοποθετώντας το πάνω στο κεφάλι, για να καθοδηγείτε ελαφρά το τέντωμα.

4. Bridge Pose

yoga

Ξαπλώστε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα και τα χέρια στο πλάι. Πάρτε βαθιά εισπνοή καθώς πιέζετε το κάτω μέρος του σώματος σου, ώστε να σηκώσετε την λεκάνη σας σε θέση γέφυρας. Το πάνω μέρος το σώματος παραμένει στο έδαφος. Εκπνέοντας κυλίστε απαλά την μέση σας στην αρχική στάση.

5. Legs-up-the-Wall Pose

Η στάση αυτή μπορεί να σας φανεί δύσκολη, ειδικά αν δεν έχετε ασχοληθεί ξανά με την γιόγκα. Ωστόσο, αυτή βοηθάει στη ροή και την κυκλοφορία του αίματος, ενθαρρύνει τη χαλάρωση και την αποκατάσταση. Επιπλέον, επιμηκύνει το λαιμό, επιτρέποντας ένα απαλό τέντωμα αυτών των σφιγμένων μυών.

6. Shavasana

yoga

Ξαπλώστε ελαφρά ανάσκελα στο έδαφος και δώστε στον εαυτό σας πέντε λεπτά να ξεκουραστεί. Προσπαθήστε να χαλαρώσετε ακολουθώντας την κίνηση της αναπνοής στο σώμα σας.

Πηγή: Shape.gr