5 σημάδια ότι μπορεί να έχετε δυσανεξία στη λακτόζη

Home ΥΓΕΙΑ 5 σημάδια ότι μπορεί να έχετε δυσανεξία στη λακτόζη
milk 9

Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι μια τροφική δυσανεξία που προκαλείται από την αδυναμία πέψης της λακτόζης, ενός σακχάρου που βρίσκεται στο γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Σε αντίθεση με την αλλεργία στο γάλα, η οποία περιλαμβάνει αλλεργική αντίδραση σε μια πρωτεΐνη του γάλακτος και συμβαίνει μετά την κατάποση οποιασδήποτε ποσότητας γάλακτος, η δυσανεξία στη λακτόζη οφείλεται στην έλλειψη επαρκούς λακτάσης για την πέψη των σακχάρων λακτόζης στο γάλα και τα συμπτώματα σχετίζονται με την ποσότητα λακτόζης που προσλαμβάνετε, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας My Doctor.

Ακολουθούν 5 ενδείξεις ότι μπορεί να έχετε δυσανεξία στη λακτόζη:

  1. Εμφανίζετε συμπτώματα φουσκώματος, κοιλιακής δυσφορίας και κράμπες ή ακόμη και εμετό, μισή με 2 ώρες μετά την κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν λακτόζη, όπως το γάλα, η κρέμα και το γιαούρτι.
  2. Έχετε αυξημένο μετεωρισμό/αέρια μετά την κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν λακτόζη.
  3. Τα τρόφιμα που περιέχουν λακτόζη σας προκαλούν διάρροια.
  4. Τα συμπτώματά σας εξαφανίζονται αφού αφαιρέσετε τη λακτόζη από τη διατροφή σας για 2 εβδομάδες.
  5. Είστε ασιατικής καταγωγής, ιδίως από την Ανατολική Ασία ή την Κίνα. Οι άνθρωποι από αυτά τα μέρη μπορεί να έχουν έλλειψη του ενζύμου λακτάση, το οποίο είναι το ένζυμο που χρησιμοποιεί ο οργανισμός για να διασπάσει τη λακτόζη. Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι επίσης πιο συχνή σε άτομα αφρικανικής και νοτιοαμερικανικής καταγωγής.