dyo-logo-200

3 σημάδια που δείχνουν ότι ίσως ήρθε η ώρα να σκεφτείτε τη μεταμόσχευση μαλλιών

Όπως θα σας πουν όσοι έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση μαλλιών, τα αποτελέσματα μπορούν να δώσουν μόνιμη λύση στην απώλεια μαλλιών και να αλλάξουν τη ζωή σας προς το καλύτερο. Εάν η τριχόπτωση σας απασχολεί, το να ξέρετε αν πρέπει να προχωρήσετε σε χειρουργική επέμβαση για την επίλυσή της εξαρτάται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες. Ορισμένοι από αυτούς μπορεί να είναι πιο εμφανείς από άλλους, γι’ αυτό σας παραθέτουμε 3 σημάδια που δείχνουν ότι ίσως ήρθε η ώρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κάνετε μεταμόσχευση μαλλιών και να βελτιώσετε την αυτοπεποίθησή σας, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Art of Healthy Living.

Έχετε μόνιμη τριχόπτωση

Μπορεί να είναι φυσιολογικό για κάποιον να χάνει μερικές τούφες μαλλιών κάθε μέρα, και συνήθως αυτές θα ξαναβγούν με τον καιρό. Ωστόσο, αν αρχίσετε να παρατηρείτε ότι τα μαλλιά δεν ξαναβγαίνουν και ότι πέφτουν περισσότερα μαλλιά όταν κάνετε ντους, βουρτσίζετε τα μαλλιά σας ή στο μαξιλάρι σας μετά τον ύπνο, ο κύκλος της αναγέννησης των μαλλιών μπορεί να έχει υποστεί μόνιμη βλάβη. Αυτή η αλλαγή είναι συνήθως σταδιακή, αλλά αν έχετε φαλάκρα για αρκετούς μήνες ή χρόνια, αυτό θα υποδηλώνει μόνιμη τριχόπτωση. Οι περισσότερες μεταμοσχεύσεις μαλλιών στην Τουρκία, έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για όσους αναζητούν βοήθεια από ειδικούς, θα προχωρήσουν σε χειρουργική επέμβαση μόνο εάν η απώλεια μαλλιών σας είναι μόνιμη και θα αξιολογήσουν την ανάπτυξη των μαλλιών σας κατά τη διάρκεια μιας διαβούλευσης. Εάν πάσχετε από μια πάθηση όπως η αλωπεκία έλξης, αυτή μπορεί να προκαλείται από υπερβολική καταπόνηση των τριχοθυλακίων του τριχωτού της κεφαλής σας. Αν είναι έτσι, αυτό συνήθως θα πρέπει να αναγεννηθεί με τον καιρό, αν το επιτρέψετε με το να φοράτε τα μαλλιά σας κάτω και κανονικά δεν θα υποδείκνυε μια μόνιμη κατάσταση.

Έχετε επαρκή μαλλιά δότη

Εάν έχετε μόνιμη τριχόπτωση σε μια περιοχή του τριχωτού της κεφαλής σας, θα χρειαστείτε μια καλή περιοχή με τριχοθυλάκια κατάλληλα για μεταμόσχευση. Η ανδρική ή γυναικεία φαλάκρα θα αφήσει χαρακτηριστικά τα μαλλιά γύρω από το πίσω μέρος του κεφαλιού σας και στα πλάγια, ενώ η τριχόπτωση επηρεάζει το μπροστινό και το πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής. Εάν εξακολουθείτε να έχετε άφθονη καλή τριχοφυΐα σε αυτές τις περιοχές, θα είστε καλός υποψήφιος για μεταμόσχευση μαλλιών. Εάν δεν έχετε αρκετά μαλλιά δότη, η μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί να μην είναι επιτυχής. Όταν κάνετε μια αξιολόγηση με έναν γιατρό, θα είναι σε θέση να σας συμβουλεύσει πόσα μαλλιά απαιτούνται για να επιτύχετε τα αποτελέσματα που χρειάζεστε και να σας συστήσει αν πρέπει να προχωρήσετε.

Είστε στην κατάλληλη ηλικία

Όταν είστε νέοι και παρουσιάζετε τριχόπτωση, μπορεί να σας ανησυχήσει και να χτυπήσει την αυτοπεποίθησή σας, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η μεταμόσχευση μαλλιών πρέπει να είναι η πρώτη λύση. Καθώς το σώμα σας θα εξακολουθεί να περνάει ορμονικές αλλαγές και ανάπτυξη γενικά, οι περισσότεροι γιατροί δεν θα συνιστούσαν καμία χειρουργική επέμβαση μέχρι να φτάσετε τουλάχιστον τα 30 σας χρόνια. Όταν είστε νεότεροι, η τριχόπτωση μπορεί να μην είναι μόνιμη και με τον καιρό θα ξαναφυτρώσει, οπότε δεν θα θέλετε να προχωρήσετε σε κάποια δραστική χειρουργική επέμβαση πολύ σύντομα. Εάν εμφανιστεί ένα μοτίβο τριχόπτωσης και γίνει μόνιμο, ενώ εξακολουθείτε να έχετε αρκετά μαλλιά δότη, τότε είναι που ο γιατρός θα συστήσει συνήθως μεταμόσχευση μαλλιών. Θα πρέπει πρώτα να αποκλείσετε οποιουσδήποτε εξωτερικούς παράγοντες, όπως το στρες, οι σκληρές χημικές ουσίες στα προϊόντα, η διατροφή και ο τρόπος ζωής, καθώς όλα αυτά μπορούν να προκαλέσουν προσωρινή τριχόπτωση.

Κοινοποίησε αυτο το άρθρο:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Σχετικά άρθρα:

Ανακάλυψε το τελευταίο τεύχος του Δ.Υ.Ο.

Περισσότερα Άρθρα

kali ugeia sunentefksi
«Για καλή υγεία χρειάζεται μέτρο και κοινή λογική»
p kormas article
«Το τοπίο στην oρθοπαιδική αλλάζει συνεχώς»
klentzeris upogenitikotita
Πώς η πανδημία COVID19 προκάλεσε πτώση των γεννήσεων στην Ευρώπη και στην χώρα μας
antidoto pathitikotita
Η πανδημία απο την σκοπιά της ομάδας "Αντίδοτο στην Παθητικότητα"
main banner foitites
Ε.Φ.Φ.Ε: " Η πανδημία αποτέλεσε πρόκληση για εμάς "
kostas sirigos 1
Έχει σημασία να αποκτήσουμε παιδεία και κουλτούρα πρόληψης;
prwtovoulia newn
Πώς ο covid-19 άλλαξε την ζωή της νεολαίας
MINA GKAGKA COVER
ΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ «Είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο κύμα»
stefanos kales
«Πιθανό να έχουμε εμβόλιο για τον COVID το φθινόπωρο ή τον χειμώνα»
mouzaka cover
Συνέντευξη της Λυδίας Μουζάκα στο περιοδικό Ciao