5 Πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τα προβιοτικά

Home ΟΜΟΡΦΙΑ 5 Πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τα προβιοτικά
various health food

Σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας National Center for Complementary and Integrative Health της Αμερικής.

Τι είναι τα προβιοτικά;

Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί (π.χ. βακτήρια) που είναι είτε ίδιοι ή παρόμοιοι με μικροοργανισμούς που βρίσκονται φυσικά στο ανθρώπινο σώμα και μπορεί να είναι ευεργετικοί για την υγεία. Εάν φαντάζεστε το ανθρώπινο σώμα ως «ξενιστή» για βακτήρια και άλλους μικροοργανισμούς, μπορεί να έχετε καλύτερη κατανόηση των προβιοτικών. Το σώμα, ειδικά η κατώτερη γαστρεντερική οδός (το έντερο), περιέχει μια πολύπλοκη και διαφορετική κοινότητα βακτηρίων.

  1. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι τα προβιοτικά μπορεί να είναι χρήσιμα για οξεία διάρροια, διάρροια που σχετίζεται με αντιβιοτικά και ατοπικό έκζεμα (μια δερματική νόσος που παρατηρείται συχνότερα στα βρέφη).
  2. Παρόλο που ορισμένα προβιοτικά σκευάσματα έχουν δείξει υπόσχεση στην έρευνα, λείπουν ισχυρά επιστημονικά στοιχεία για την υποστήριξη άλλων χρήσεων προβιοτικών για τις περισσότερες καταστάσεις.
  3. Μελέτες δείχνουν ότι τα προβιοτικά έχουν συνήθως λίγες παρενέργειες. Ωστόσο, τα δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια, ιδίως τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια, είναι περιορισμένα και ο κίνδυνος σοβαρών παρενεργειών μπορεί να είναι μεγαλύτερος σε άτομα που έχουν υποκείμενες καταστάσεις υγείας.
  4. Τα προβιοτικά προϊόντα μπορεί να περιέχουν διαφορετικούς τύπους προβιοτικών βακτηρίων και έχουν διαφορετικά αποτελέσματα στο ανθρώπινο σώμα. Τα αποτελέσματα μπορεί επίσης να διαφέρουν από άτομο σε άτομο.
  5. Εάν σκέφτεστε ένα προβιοτικό συμπλήρωμα διατροφής, μιλήστε πρώτα με τον γιατρό σας. Μην αντικαθιστάτε επιστημονικά αποδεδειγμένες θεραπείες με μη αποδεδειγμένα προϊόντα ή πρακτικές.

 

 

 


Η Health Editor Προτείνει: