5 λόγοι να προσθέσετε το νερό καρύδας στην διατροφή σας

Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ 5 λόγοι να προσθέσετε το νερό καρύδας στην διατροφή σας
coconut

Το νερό καρύδας είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C και πολλά σημαντικά μέταλλα που βοηθούν στη διατήρηση της ισορροπίας των ηλεκτρολυτών στο σώμα. Είναι επίσης γεμάτο αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρα σας από βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας του περιοδικού της Vogue India.

  1. Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό

Το νερό καρύδας μειώνει το οξειδωτικό στρες. Οι ελεύθερες ρίζες είναι ασταθή μόρια στο σώμα που μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονώδεις ασθένειες όπως καρδιακές παθήσεις, καρκίνο και σημάδια γήρανσης. Αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C που βρίσκονται στο νερό καρύδας προστατεύουν το σώμα μειώνοντας τον κίνδυνο αυτής της βλάβης.

 

  1. Βοηθά στην αποκατάσταση των μυών

Το νερό καρύδας παρέχει πέντε βασικούς ηλεκτρολύτες: κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, νάτριο και ασβέστιο. Τα αθλητικά ποτά είναι εξαιρετικά γνωστά για τη ζάχαρη και την καφεΐνη για άμεση ενέργεια. Το νερό καρύδας, από την άλλη πλευρά, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και νάτριο. Όχι μόνο παρέχει ενυδάτωση αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για νερό όταν ασκείστε ή παίζετε ένα άθλημα. Βοηθά επίσης στην αποκατάσταση των μυών.

  1. Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Τα πλούσια σε κάλιο τρόφιμα έχουν διάφορα οφέλη, ένας από τους κύριους λόγους είναι ότι βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Το κάλιο βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης εξισορροπώντας τις αρνητικές επιπτώσεις του αλατιού και ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι το νερό καρύδας είναι ένα ισχυρό πρόσθετο στη διατροφή σας χωρίς παρενέργειες.

  1. Βελτιώνει την καρδιακή υγεία

Το νερό καρύδας είναι πλούσιο σε αργινίνη, η οποία βοηθά στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος σε όλα τα εσωτερικά όργανα του σώματος. Αυτό το αμινοξύ βοηθά επίσης το σώμα σας να ανταποκριθεί στο άγχος.

  1. Βοηθάει στην πέψη

Το πόσιμο νερό διατηρεί τα πάντα σε κίνηση στο πεπτικό σας σύστημα και επιτρέπει στα θρεπτικά συστατικά να απορροφηθούν  στην κυκλοφορία του αίματος. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και μαγνήσιο, και τα δύο συμβάλλουν στη χαλάρωση των μυών και βοηθούν τα απόβλητα να περάσουν από το έντερο.