1072403

5 λόγοι για τους οποίους η άσκηση δεν έχει αποτελέσματα

Η σωματική άσκηση είναι κοινώς αποδεκτό και επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι επιδρά θετικά τόσο στη σωματική, όσο και στην ψυχική μας υγεία. Υπάρχουν όμως κάποιοι παράγοντες που -χωρίς να το γνωρίζουμε- μπορεί να επιδρούν αρνητικά στα αποτελέσματα της άσκησης.

Δεν κοιμάστε αρκετά

Πέρα από το λογικό ότι αν δεν έχεις κοιμηθεί καλά, δεν μπορείς να αποδώσεις, η έλλειψη ύπνου δεν επιτρέπει στους μύες να ανακάμψουν.

Όταν κοιμάστε, οι μύες χαλαρώνουν και η ροή του αίματος αυξάνει, φέρνοντας περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά που βοηθούν τους μύες να επιδιορθωθούν και να αναζωογονηθούν.

Δεν έχετε μέρες ξεκούρασης

Επειδή ξεκούραση δεν είναι μόνο ο ύπνος, είναι σημαντικό όταν αθλείστε, να έχετε κάποιες μέρες αποχής από την άσκηση. Αυτό είναι επίσης πολύ σημαντικό για την αποκατάσταση των μυών.Ένα από τα πιο κοινά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι ασκούμενοι είναι ότι υποθέτουν ότι όσο περισσότερο ασκούνται, τόσο το καλύτερο.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, είναι σημαντικό να υπάρχουν διαλείμματα για να έχει αποτελέσματα η άσκηση.

Παραλείπετε γεύματα και δεν τρώτε αρκετά

Πολλοί θεωρούν ότι κόβοντας συγκεκριμένες τροφές και περιορίζοντας δραστικά τους υδατάνθρακες, μπορούν να έχουν πιο γρήγορα αποτελέσματα στο γυμναστήριο.

Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό ο οργανισμός σας να είναι εφοδιασμένος με υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπη για να ανταποκριθεί στην προπόνηση. Το σώμα μας καίει πρώτα τους υδατάνθρακες, μετά τις πρωτεΐνες και στο τέλος τα λίπη, όταν δεν έχει άλλη επιλογή.

Κάνετε το ίδιο πρόγραμμα συνεχώς

Αν δεν υπάρχει ποικιλία στο ασκησιολόγιο, δεν πρόκειται να σημειώσετε πρόοδο στην άσκησή σας. Είναι σημαντικό το σώμα να δέχεται νέα ερεθίσματα. Εάν κάνετε την ίδια άσκηση ξανά και ξανά δεν εξασφαλίζετε κάτι τέτοιο. Επιπλέον, η ποικιλία εξασφαλίζει αποφυγή της ανίας και συνέχιση της άσκησης.

Δεν κάνετε προθέρμανση

Η απουσία προθέρμανσης μπορεί να στρεσάρει περισσότερο τους μύες και να οδηγήσει σε τραυματισμούς. Επιπλέον, χωρίς προθέρμανση δεν θα έχετε τις επιδόσεις που επιθυμείτε και έτσι δεν θα δείτε και τα αποτελέσματα που περιμένετε.

Στόχος της προπόνησης είναι να αυξηθεί η ροή του αίματος και του οξυγόνου στο μυϊκό σύστημα. Αυτό βοηθά όχι μόνο στις καλύτερες επιδόσεις αλλά και στην αποκατάσταση των μυών.