3 τρόποι να μειώσετε το φούσκωμα που προκαλείται από τον καύσωνα

Home ΥΓΕΙΑ 3 τρόποι να μειώσετε το φούσκωμα που προκαλείται από τον καύσωνα
fouskwma

Ο ήλιος, και ο θερμότερος καιρός που φέρνει μαζί του, μπορεί να κάνει θαύματα για το σώμα μας με διάφορους τρόπους. Μας δίνει μια δόση της πολυπόθητης βιταμίνης D, είναι γνωστό ότι βελτιώνει τη διάθεσή μας και αποτελεί κρίσιμο συστατικό για τη συνολική υγεία, καθώς προστατεύει από τις φλεγμονές, μειώνει την υψηλή αρτηριακή πίεση, βοηθά στη χαλάρωση των μυών και βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Ωστόσο, μέσα σε αυτόν τον μακρύ κατάλογο πλεονεκτημάτων, ίσως έχετε παρατηρήσει έναν τρόπο με τον οποίο ο ήλιος δεν έχει ιδιαίτερα ευχάριστη επίδραση στο σώμα σας: μπορεί να σας αφήσει να αισθάνεστε φουσκωμένοι, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Red Magazine.

Μην αφήνετε τον εαυτό σας να αφυδατωθεί

Μπορεί να σας φαίνεται αντιφατικό να πίνετε πολύ νερό όταν αισθάνεστε φουσκωμένοι, αλλά είναι απαραίτητο για να αποφύγετε την αφυδάτωση. Αν έχετε ξεχάσει το μπουκάλι με το νερό σας ή είχατε μερικές ώρες στον ήλιο, πιείτε ένα ποτήρι σκέτο νερό και στη συνέχεια πιείτε άλλο ένα μέσα στην επόμενη ώρα. Για πρόσθετο όφελος μπορείτε να δοκιμάσετε ένα νερό καρύδας χωρίς ζάχαρη, το οποίο θα σας παρέχει ηλεκτρολύτες (κάλιο) που μπορεί να σας βοηθήσουν να αντισταθμίσετε τυχόν συμπτώματα αφυδάτωσης.

Αποφύγετε τα κοινά τρόφιμα που προκαλούν φούσκωμα

Τα φασόλια, τα ρεβίθια, οι φακές, τα πλούσια σε φυτικές ίνες λαχανικά όπως το μπρόκολο και το κουνουπίδι, η καφεΐνη, το αλκοόλ και τα ανθρακούχα ποτά μπορούν να προκαλέσουν φούσκωμα. Αποφύγετε αυτές τις τροφές αν γνωρίζετε ότι μπορεί να είναι προβληματικές και αναζητήστε εναλλακτικές λύσεις. Και αν πίνετε αλκοόλ στη ζέστη, πιείτε ένα επιπλέον ποτήρι νερό για κάθε αλκοολούχο ποτό, για να υποστηρίξετε το μεταβολισμό του αλκοόλ από το συκώτι σας και να αποτρέψετε περαιτέρω αφυδάτωση… και ενδεχομένως ένα hangover!

Δοκιμάστε κρύο τσάι μέντας ή τζίντζερ

Ενώ ένα ζεστό τσάι μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε σαν να βράζετε ζωντανοί, τόσο το τζίντζερ όσο και η μέντα μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση σε ορισμένους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν φούσκωμα ή πεπτικές διαταραχές. Δοκιμάστε να φτιάξετε ένα φλιτζάνι τσάι τζίντζερ ή μέντας, αφήστε το να καθίσει μέχρι να κρυώσει ελαφρώς, προσθέστε μερικά παγάκια και απολαύστε το ως κρύο ρόφημα!