3 τρόφιμα για καλύτερη ζωή!

Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ 3 τρόφιμα για καλύτερη ζωή!
apples

Μπορείτε να  επωφεληθείτε πραγματικά στο θέμα της αντιγήρανσης από αυτές τις  3 σούπερ τροφές εάν τις προσαρμόσετε στη διατροφή σας:

Φάτε μήλα για μακροζωία. Τα καλά πλυμένα μήλα περιέχουν σε αφθονία φυτικές ουσίες που ονομάζονται πολυφαινόλες. Τα μήλα μπορούν να σας βοηθήσουν να ζήσετε περισσότερο. Γιατί; Οι πολυφαινόλες εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, που βλάπτουν το DNA σας με τρόπους που επιταχύνουν τη γήρανση.

Φάτε ψάρια για την καταπολέμηση της άνοιας. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από το σολομό, από τη πέστροφα, και τις κονσέρβες τόνου βοηθάνε στη μείωση του κινδύνου για εκδήλωση άνοιας. Επειδή το 15% των ανθρώπων φέρουν το γονίδιο, που προκαλεί κάποιες αλλαγές στον εγκέφαλο και λόγω αυτού προκαλείται  η άνοια, είναι ένας καλός λόγος να τρώμε αυτά τα καλά λίπη κάθε μέρα. Βάλτε τα στη διατροφή σας 3 φορές την εβδομάδα για να ενισχύσετε τη μνήμη και τη λειτουργία του εγκεφάλου σας.

Φάτε καρύδια πεκάν για καθαρές αρτηρίες. Αυτός ο νόστιμος καρπός είναι πλούσιος σε γ-τοκοφερόλη, ένας τύπος της βιταμίνης Ε που εμποδίζει τη κακή χοληστερόλη LDL να φράξει τις αρτηρίες σας δημιουργώντας αθηρωματικές πλάκες. Τα επίπεδα της LDL μειώθηκαν 33% μετά από τη κατανάλωση 85γρ πεκάν.  Θα πρέπει να προσέξετε μόνο τις θερμίδες στους ξηρούς καρπούς διότι είναι πολλές. Μπορούμε να πάρουμε τα οφέλη τους και από μια μικρή ποσότητα.

Μαρία Ψωμά ,  M.D., Ph.D., DU, ιατρός-βιοπαθόλογος.

Πηγή: https://psoma.gr/