3 ιδιοφυείς τρόποι για να προσθέσεις το γάλα στη ρουτίνα περιποίησής σου (ναι καλά διάβασες!)

Home ΟΜΟΡΦΙΑ 3 ιδιοφυείς τρόποι για να προσθέσεις το γάλα στη ρουτίνα περιποίησής σου (ναι καλά διάβασες!)
beauty mask

Προσθέτουμε το γάλα- που πιθανότατα όλες έχουμε στο ψυγείο μας- σε μάσκες ομορφιάς και περιποίησης και τα αποτελέσματα είναι άκρως εντυπωσιακά.

Μπορεί να δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις αλλά το γάλα ωφελεί με περισσότερους από έναν τρόπους τον οργανισμό σου. Ναι οκ κάνει καλό στα κόκαλα αλλά πρέπει επίσης να γνωρίζεις πως…  «Το πλήρες γάλα είναι ένα φυσικό ενυδατικό για την επιδερμίδα, το οποίο πλούσιο σε γαλακτικο οξύ, έχει την μαγική ικανότητα να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και ηρεμεί τις οποιεσδήποτε φλεγμονές και την ερυθρότητα», λέει η δερματολόγος Ellen Marmur.

Χρησιμοποίησέ το για να…

1. Φτιάξεις μια κομπρέσα λάμψης για την επιδερμίδα σου

Γέμισε ένα μπολ με παγωμένο γάλα και μούλιασε μέσα ένα καινούργιο, απαλό σφουγγαράκι κουζίνας. Στύψε το σφουγγάρι και πέρασέ το στο πρόσωπό σου για πέντε με δέκα λεπτά, βουτώντας το ξανά στο γάλα στη διάρκεια της διαδικασίας. “Η απαλή πιεσοθεραπεία βοηθά να μειωθεί το πρήξιμο”, λέει η Marmur.

2. Ανακουφίσεις το ξηρό, αφυδατωμένο δέρμα

“Ένα μπάνιο σε γάλα κάνει θαύματα”, λέει η Price, που συστήνει να γεμίσεις τη μπανιέρα σου με ζεστό νερό και να προσθέσεις μισό λίτρο πλήρες γάλα και να μουλιάσεις μέσα για 15 λεπτά.

3. Ανακουφίσεις ένα έγκαυμα από τον ήλιο

Αν καείς, μούλιασε μια μικρή σε ένα μπολ με παγωμένο πλήρες γάλα και άπλωσέ το επάνω στο έγκαυμα μέχρι η  πετσέτα να πάρει θερμοκρασία περιβάλλοντος. Θα καλμάρει τον πόνο και την κοκκινίλα.

Πηγή: www.shape.gr