3 αδιαπραγμάτευτοι κανόνες του skincare που κανένας δε σας έχει πει

Home ΟΜΟΡΦΙΑ 3 αδιαπραγμάτευτοι κανόνες του skincare που κανένας δε σας έχει πει
mask

Με τον ίδιο τρόπο που ενδιαφερόμαστε για το τι τρώνε οι διατροφολόγοι, είμαστε εξίσου γοητευμένες από τους κανόνες του δέρματος που ακολουθούν οι αισθητικοί και οι δερματολόγοι. Σε τελική ανάλυση, περνούν τις μέρες τους κοντά στα πρόσωπα των ανθρώπων και ξεδιπλώνουν όλες τις γνώσεις τους για την περιποίηση του δέρματος. Αλλά πόσες από τις δικές τους συμβουλές ακολουθούν οι ίδιοι; Χρησιμοποιούν πραγματικά θρησκευτικά τη ρετινόλη που προτείνουν τόσο πολύ στους πελάτες τους ή πλένουν με ευλαβικό τρόπο το δέρμα τους;

skincare-woman.webp

 

Ανακαλύψαμε τους 3 αδιαπραγμάτευτους κανόνες που κανείς δε μας είχε πει και που σίγουρα οι gurus γνωρίζουν.

Rule 1: Συνέπεια

Όσον αφορά τη φροντίδα του δέρματος, η πραγματική αλλαγή απαιτεί χρόνο. Ωστόσο λίγοι από εμάς είναι πραγματικά αφοσιωμένοι σε μια μακρά και πιστή σχέση με τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιούμε. Παίζουμε, δοκιμάζουμε κάτι καινούργιο και αφήνουμε τα παλιά αγαπημένα σε μια συνεχή αναζήτηση του «ενός». Αλλά το να αλλάζουμε συνεχώς προτιμήσεις -για παράδειγμα- στις κρέμες προσώπου δεν είναι το μυστικό για μια τέλεια επιδερμίδα. Η συνέπεια είναι το κλειδί και πρέπει όλες να βρούμε τι λειτουργεί για εσάς και να συνεχίσουμε να το επιλέγουμε. Άλλωστε, το κάθε συστατικό θέλει χρόνο για να λειτουργήσει. Ακόμη και αυτοί οι “skin heroes” ταχείας δράσης, όπως το υαλουρονικό οξύ και το AHA, έχουν επίσης μακροπρόθεσμη επίδραση που λειτουργούν ακόμα καλύτερα και έχουν διαρκή αποτελέσματα. Αν δεν έχετε πειστεί ακόμη τότε πρέπει να γνωρίζετε πως το γεγονός ότι η επιδερμίδα χρειάζεται τουλάχιστον 28 ημέρες -στη δεκαετία των 20- για να ανανεωθεί έτσι και τα ενεργά συστατικά που επηρεάζουν τα νέα κύτταρα απαιτούν τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες για να έχουν ορατά αποτελέσματα.

Extra tip: Με τη ρετινόλη, θα αρχίσετε να βλέπετε μια αλλαγή τουλάχιστον μετά από οκτώ εβδομάδες. Με τη βιταμίνη C, έχετε σχεδόν άμεση φωτεινότητα και αντιοξειδωτική δράση. Ωστόσο, εάν θέλετε να θεραπεύει επίσης τη χρώση σας και να ενισχυθεί το κολλαγόνο σας, τότε οφείλετε να είστε πιο υπομονετικοί.

skincare-woman-AIhhG.webp

Rule 2: Ό, τι είναι κατάλληλο για το δέρμα

Είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει πολύ συχνά είναι ότι οι γυναίκες πιστεύουμε ότι τα θέματα του δέρματος μας -ξεσπάσματα, εξάνθημα, ερεθισμοί- είναι ορμονικά, για παράδειγμα, αλλά αυτό μπορεί να μην ισχύει. Μπορεί απλώς να χρησιμοποιούμε τα λάθος προϊόν για το δέρμα μας. Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να βεβαιωθούμε ότι χρησιμοποιούμε τα σωστά συστατικά που προορίζονται για μας. Για παράδειγμα η ρετινόλη είναι ένα καταπληκτικό συστατικό και λειτουργεί εξίσου καλά σε ένα νεαρό, λιπαρό και επιρρεπές στην ακμή δέρμα, όπως και σε ένα περασμένο, ξηρό δέρμα. Παρόλα αυτά για την πιο ώριμη επιδερμίδα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε ένα λάδι ή σε μια πλούσια σύνθεση, ενώ όσοι έχουμε λιπαρό δέρμα μπορούμε να επιλέξουν μια ελαφριά υφή τζελ. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει πως μια λανθασμένη σύνθεση μπορεί να μας βλάψει αλλάζοντας την ισορροπία του pH, με αποτέλεσμα τους μπλοκαρισμένους πόρους, τους ερεθισμούς και τελικά την υπερβολική ξηρότητα.

woman-skincare-hair.webp

Rule 3: περισσότερα δεν σημαίνει καλύτερα

Ένα γρήγορο skincare routine περιλαμβάνει ένα καθαριστικό, ένα scrub δέρματος, τρείς φορές την εβδομάδα εφαρμογή ρετινόλης, έντονη ενυδάτωση και φυσικά αντηλιακό. Μεμονωμένα, αυτά τα προϊόντα είναι όλα υπέροχα -απλά δεν χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα- επειδή το δέρμα μπορεί πραγματικά να χρειάζεται το χρόνου του. Πολλές από εμάς πιστεύουμε ότι η χρήση περισσότερων συστατικών θα μας επιφέρει γρηγορότερα και καλύτερα αποτελέσματα. Αλλά, στην πραγματικότητα, προκαλεί περισσότερα προβλήματα. Η υπερφόρτωση του δέρματος με ενεργά συστατική ή ισχυρά προϊόντα μπορεί να οδηγήσει το δέρμα στην ερυθρότητα, στα breakouts και στο ξεφλούδισμα. Όπως, λοιπόν συμβουλεύουν οι ειδικοί είναι σημαντικό να εφαρμόζετε μόνο τα απαραίτητα και όχι όλα όσα έχετε στο νεσεσέρ σας.

Πηγή: https://glow.gr/