10 διουρητικά τρόφιμα για να νικήσετε το φούσκωμα και να καταπολεμήσετε την κατακράτηση υγρών

Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ 10 διουρητικά τρόφιμα για να νικήσετε το φούσκωμα και να καταπολεμήσετε την κατακράτηση υγρών
tummy hurts

Σπαράγγια

Τα σπαράγγια περιέχουν ινουλίνη, μια πρεβιοτική ίνα που παρέχει οφέλη για την υγεία του πεπτικού μας συστήματος, προάγοντας την καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και μειώνοντας τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου. Είναι επίσης ένα φυσικό διουρητικό – που σημαίνει ότι μπορεί να απαλλάξει το σώμα σας από την περίσσεια νερού που συγκρατεί, προκαλώντας σας το δυσάρεστο φούσκωμα της κοιλιάς, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Nutritious Life.

Μπανάνα

Οι μπανάνες είναι μια άλλη  επιλογή για την καταπολέμηση του φουσκώματος. Μια μεσαία μπανάνα έχει περισσότερα από 400 μιλιγκράμ καλίου, το οποίο είναι ένα φυσικό διουρητικό. Αν αποφεύγετε τις μπανάνες επειδή ανησυχείτε ότι μπορεί να σας προκαλέσουν δυσκοιλιότητα, απλά μείνετε στις ώριμες μπανάνες. Οι πράσινες, άγουρες μπανάνες μπορεί να σας προκαλέσουν δυσκοιλιότητα, αλλά οι ώριμες είναι γεμάτες φυτικές ίνες, οι οποίες θα βοηθήσουν να κινηθούν τα πράγματα μέσα από το πεπτικό σας σύστημα.

Σέλινο

Ο χυμός σέλινου είχε την τιμητική του – και για καλό λόγο. Το ινώδες λαχανικό περιέχει φθαλίδια, τα οποία συμβάλλουν στη διουρητική του δράση, οι οποίοι λειτουργούν ως φυσικοί αντιφλεγμονώδεις παράγοντες βοηθώντας στη μείωση της φλεγμονής και του πόνου που συχνά την συνοδεύει. Το σέλινο είναι ιδιαίτερα καλό για το πρήξιμο της ουρικής αρθρίτιδας, επειδή βοηθά στη μείωση του ουρικού οξέος που τείνει να συγκεντρώνεται στις αρθρώσεις των πασχόντων από ουρική αρθρίτιδα.

Αγγούρι

Εκτός του ότι είναι εξαιρετικά χαμηλό σε θερμίδες (30 θερμίδες ανά μεσαίο αγγούρι) και ένα από τα πολύ καλύτερα ενυδατικά τρόφιμα, τα αγγούρια είναι επίσης μια καλή πηγή καλίου, μαγνησίου, φυτικών ινών, βιταμίνης Κ και βιταμίνης Α. Δεν είναι επίσης περίεργο που τα αγγούρια έχουν χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του πρηξίματος γύρω από τα μάτια. Περιέχουν βιταμίνη C και καφεϊκό οξύ, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση της φλεγμονής και του ερεθισμού του δέρματος. Αυτό το καφεϊκό οξύ βοηθά επίσης στην απομάκρυνση του νερού από το σώμα μας. Έτσι, προχωρήστε και προσθέστε λίγο αγγούρι στο επόμενο ποτήρι H2O σας!

Χόρτα πικραλίδας

Τα χόρτα της πικραλίδας έχουν εκπληκτικές διουρητικές ιδιότητες, γεγονός που τους εξασφαλίζει τη φήμη της αποτοξίνωσης. Είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες, βοηθώντας να κινηθούν τα πράγματα κατά μήκος της οδού της πέψης.

Σκόρδο

Το απόλυτο ενισχυτικό γεύσης, το σκόρδο είναι επίσης ένα πρεβιοτικό που έχει αντιιικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Το καλύτερο μέρος; Η αλλικίνη στο σκόρδο είναι επίσης διουρητικό. Το ερώτημα μπορεί να είναι: Τι δεν κάνει το σκόρδο; Προσθέστε το σε όλες τις συνταγές για μια δόση φιλικής προς το έντερο καλοσύνης.

Τζίντζερ

Ενώ οι διουρητικές ιδιότητες του τζίντζερ δεν έχουν μελετηθεί ειδικά, η ρίζα έχει χρησιμοποιηθεί ιστορικά για τη διαχείριση πολλών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένου του φουσκώματος και της κατακράτησης νερού. Σύμφωνα με αυτή την ανασκόπηση, το τζίντζερ φαίνεται να είναι ασφαλές και τα αποτελέσματά του είναι πανίσχυρα και καταπληκτικά στις πολλές εφαρμογές του.

Μαϊντανός

Αυτό το καθημερινό βότανο που χρησιμοποιούμε ως γαρνιτούρα για σούπα ή ίσως για ζυμαρικά έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες για τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας μας. Ο μαϊντανός χρησιμεύει διπλά ως φυσικό διουρητικό και φυσικό καθαρτικό. Χρειάζεστε ένα διπλό χτύπημα; Προσθέστε μια πρέζα μαϊντανό στο επόμενο γεύμα σας!

Καρπούζι

Το καρπούζι είναι νόστιμο και ενυδατικό (άλλωστε, έχει το “νερό” στο όνομά του). Αλλά είναι επίσης πιο υγιεινό από ό,τι οι περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν. Πρώτον, είναι μια εξαιρετική πηγή λυκοπενίου – ενός ισχυρού αντιοξειδωτικού. Περιέχει επίσης κιτρουλίνη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την αγγειακή λειτουργία και μειώνει την αρτηριακή πίεση. Μελέτες δείχνουν ότι το καρπούζι είναι επίσης εντυπωσιακό με τις σημαντικές διουρητικές του ιδιότητες.