Τα do’s & don’ts της περιποίησης

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Τα do’s & don’ts της περιποίησης
peripoihsh

Πολλές φορές για να αποκτήσουμε την τέλεια επιδερμίδα κάνουμε υπερβολές στη ρουτίνα ομορφιάς μας. Ποιοι είναι οι μύθοι και ποιες οι αλήθειες γύρω
από τη φροντίδα της επιδερμίδας μας; Ξεκαθαρίζουμε το τοπίο για να μην πέφτουμε σε λάθη.

Yπάρχει τέλεια επιδερμίδα χωρίς layering;

To layering, η «τεχνική» των πολλαπλών επιστρώσεων με προϊόντα που φτάνουν ακόμα και τα δώδεκα στον αριθμό είναι η αγαπημένη συνήθεια των γυναικών από την Ασία. Τα τελευταία χρόνια, έχει πολλές θαυμάστριες και στη Δύση. Στην πραγματικότητα, όμως, η πραγματική ανάγκη της επιδερμίδας μας είναι να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις εξωτερικές επιθέσεις. Γι αυτό, είναι σημαντική η καθημερινή περιποίηση του προσώπου με οντιοξειδωτικές ουσίες, όπως οι βιταμίνες Α, C, E και οι πολυφαινόλες. Ικανές να ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλων των ηλικιών και των τύπων δέρματος, αποτελούν την πιο δυναμική πρόταση αντιγήρανσης σε όλα τα επίπεδα. Αν πιστεύετε ότι μια κρέμα δεν αρκεί, μπορείτε να την συνδυάσετε με ένα serum της ίδιας φιλοσοφίας, ώστε να δράσουν συνεργατικά προσφέροντας τα καλύτερα οφέλη. Αν, πάλι, βρίσκεστε πολύ συχνά έξω στην πόλη, προσθέστε μια κρέμα με χρώμα και SPF για προστασία από τις ελεύθερες ρίζες.

Χωρίς botox το παιχνίδι της νεότητας είναι χαμένο;

Λέμε «ναι» στην αισθητική δερματολογία, «όχι» στις υπερβολές και μόνο όταν η ηλικία και η προσωπική ανάγκη το αιτιολογεί. Εναλλακτικά, μπορούμε να
αντιμετωπίσουμε τις πρώτες γραμμές και τις ρυτίδες με τα σύγχρονα «όπλα» της κοσμητολογίας. Το πρώτο και καλύτερο «όπλο» απέναντι στο νυστέρι και στις μη επεμβατικές πράξεις του ιατρείου είναι το υαλουρονικό οξύ που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στη σύνθεση πολλών καλλυντικών προϊόντων σε χαμηλό μοριακό βάρος. Σε αυτό το μέγεθος κατορθώνει να διεισδύει στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος, να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και να εξασφαλίζει βαθιά ενυδάτωση και απάλυνση των ρυτίδων εκ των έσω. Μια ακόμα έξυπνη κίνηση είναι το μασάζ, γιατί ενεργοποιεί τη μικροκυκλοφορία και ενισχύει την αναπαραγωγή των κυττάρων! Το μυστικό είναι η συστηματική χρήση.

Είναι «έγκλημα» να κοιμόμαστε χωρίς κρέμα νύχτας;

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το δέρμα κάνει σκληρή δουλειά επιδιορθώνοντας τις βλάβες της ημέρας. Ωστόσο, όταν το υπερτροφοδοτούμε συνεχώς με ενεργά συστατικά κάθε βράδυ, θα τεμπελιάσει. Μια καλή ιδέα είναι να κάνουμε «νηστεία» στην επιδερμίδα δύο φορές την εβδομάδα αφήνοντας την να αναπνεύσει και να αποβάλει τις τοξίνες μόνη της.

Τα αντηλιακά ευθύνονται για την ανεπάρκεια μας σε βιταμίνη D;

Τη βιταμίνη D την παίρνουμε μόνο από λίγες τροφές, όπως τα λιπαρά ψάρια, ο κρόκος αυγού, το συκώτι, το γάλα και τα δημητριακά. Η σύνθεση της βιταμίνης D απαιτεί την απαραίτητη διαμεσολάβηση της UVB. Αν και ζούμε σε μια ηλιόλουστη χώρα, φαίνεται ότι οι Έλληνες έχουμε ανεπάρκεια σε βιταμίνη D κατά 77% και έλλειψη κατά 17%. Τα τελευταία χρόνια γίνεται άμεση σύνδεση της χρήσης αντηλιακών με την έλλειψη αυτής της βιταμίνης. Υπάρχει η σκέψη ότι τα αντηλιακά φίλτρα μπλοκάρουν την UVB που είναι υπεύθυνη για τον σχηματισμό της. Ωστόσο, οι επιστήμονες σπεύδουν να απαντήσουν ότι όσο και αν είμαστε απόλυτα συνεπείς με το αντηλιακό μας, ένα μικρό μέρος ηλιακής ακτινοβολίας φτάνει στο δέρμα, καθώς τα αντηλιακά προϊόντα δεν είναι sunblock, που σημαίνει ότι δεν μπλοκάρουν 100% τις ακτίνες του ήλιου και το ορατό φως.

Eπιμέλεια ,