Τα διατροφικά πρωτόκολλα της Eurodiet Med μπορούν να συμβάλουν στη ρύθμιση & υποστροφή του Σακχαρώδη Διαβήτη ΙΙ

Home ΔΙΑΤΡΟΦΗ Τα διατροφικά πρωτόκολλα της Eurodiet Med μπορούν να συμβάλουν στη ρύθμιση & υποστροφή του Σακχαρώδη Διαβήτη ΙΙ
diabetes

Νέες έρευνες δείχνουν ότι ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 (ΣΔ2) όχι µόνο µπορεί να ελεγχθεί µε διατροφική παρέµβαση αλλά και να αντιστραφεί/θεραπευτεί!. Αποκαλύφθηκαν οι µηχανισµοί της υποστροφής του ΣΔ2 από ερευνητές στο Πανεπιστήµιο Yale. Πρόσφατη έρευνα που πραγµατοποιήθηκε από τα Πανεπιστήµια Newcastle και Γλασκώβης ανακάλυψε ότι οι πάσχοντες από ΣΔ2 µπορούν να υποστρέψουν τη νόσο, µε ειδική διατροφική αντιµετώπιση πολύ χαµηλών θερµίδων και υδατανθράκων για 3-5 µήνες, που ακολουθείται από σταδιακή επαναφορά στην πλήρη διατροφή.

Η έρευνα που δηµοσιεύθηκε στο περιοδικό Lancet έδειξε ότι το 86% των ασθενών µε ΣΔ2 έως και 6 χρόνια, που έχασαν 15 κιλά ή περισσότερο έβαλαν τη νόσο σε ύφεση. Ύφεση σηµαίνει ρυθµισµένο σάκχαρο χωρίς πλέον λήψη φαρµάκων, και απαλλαγή από συµπτώµατα και µελλοντικούς κινδύνους. Η µέθοδος που χρησιµοποιήθηκε στη µελέτη παρέχεται στην Ελλάδα από τη Eurodiet Med µε τα διατροφικά πρωτόκολλα για τη ρύθµιση & υποστροφή του Σακχαρώδη Διαβήτη τα οποία διαµορφώθηκαν µε βάση τα τελευταία ιατρικά ερευνητικά δεδοµένα, αποσκοπώντας στην παροχή ειδικά σχεδιασµένης διατροφής, που υποβοηθά τη θεραπεία για το Σακχαρώδη Διαβήτη.

Κάθε διατροφικό πρωτόκολλο έχει σχεδιαστεί ώστε να πετυχαίνει µια δυναµική απώλεια βάρους σύµφωνα µε τις ανάγκες του κάθε ατόµου, µε σκοπό τη µεταβολική ρύθµιση η οποία συµβάλλει στην υποστροφή της νόσου. Τα ειδικά διατροφικά πρωτόκολλα της Eurodiet Med εξατοµικεύονται και εφαρµόζονται µε ιατρική παρακολούθηση.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε
στο http://www.eurodiet.gr/