dyo-logo-200

Σεμινάριο για το bullying

Είναι ένα φαινόμενο που μπορεί να σημαδέψει τη ζωή ενός παιδιού για πάντα.  Ένα φαινόμενο που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, λαμβάνει ολοένα και πιο ανησυχητικές διαστάσεις, με θύματα το 5-20% των παιδιών. Ο λόγος για τον σχολικό εκφοβισμό, το γνωστό σε όλους μας bullying.

bullyingΔιόλου τυχαίο που το bullying και το άμεσο επακόλουθό του, είναι η θυματοποίηση (victimization), έχουν λάβει περίοπτη θέση μεταξύ των σημαντικότερων ψυχολογικών προβλημάτων που μπορεί να εμφανίσει ένα παιδί.

Το bullying συνεπάγεται ταλαιπωρία, αναστάτωση και πόνο για τα παιδιά, ενώ προκαλεί έντονη ανησυχία στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς. Γονείς και δάσκαλοι όχι μόνο αποτυγχάνουν πολλές φορές να το εντοπίσουν, αλλά -ακόμη κι όταν το διαπιστώσουν- συχνά δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν.

Σεμινάριο για το bullying από το infokids.gr

O ψυχίατρος παιδιών-εφήβων, Διευθυντής ΕΣΥ στο Γ.Ν.”Ασκληπιείο” Βούλας κ. Μάνος Τσαλαμανιός θα αναλάβει να ενημερώσει γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο, για όλες τις μορφές του φαινομένου και τις ψυχολογικές και ψυχιατρικές επιπτώσεις του στα παιδιά και στους εφήβους, στο δωρεάν σεμινάριο του infokids.gr με τίτλο «Bullying– Μήπως το παιδί μου είναι θύμα;», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Νοεμβρίου και ώρα 12.00-14.00 στα Public Συντάγματος.

Δηλώστε εγκαίρως τη συμμετοχή σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση

https://forms.gle/Gh3ifPV9BBD1TPAJ9

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, οι γονείς θα μάθουν επίσης πώς μπορούν να αναγνωρίσουν τα συμπτώματα ενός παιδιού- θύματος bullying, αλλά και οδηγίες για τα επόμενα βήματα μετά τη διαπίστωση ότι το παιδί έπεσε θύμα εκφοβισμού.

Με το τέλος της ομιλίας, οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να λύσουν τις απορίες τους γύρω από αυτό το εξαιρετικά σημαντικό θέμα, αλλά και το πώς θα μπορούσαν να παρέμβουν, είτε το παιδί τους είναι θύμα είτε θύτης σχολικού εκφοβισμού.

Ο Μάνος Τσαλαμανιός έχει μετεκπαιδευτεί στην Menninger Clinic -Texas Medical Center σε θέματα ψυχοπαθολογίας εφήβων, ενώ έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος.

Λίγα λόγια για τα σεμινάρια 

Τα δωρεάν σεμινάρια του infokids διοργανώνονται για τέταρτη χρονιά με στόχο να προσφέρουν στους γονείς έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση πάνω σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ανατροφή, την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών τους. Κορυφαίοι ειδικοί αναλύουν σημαντικά θέματα που απασχολούν κάθε οικογένεια, κάθε δεύτερο Σάββατο, στον φιλόξενο χώρο των Public Συντάγματος.

Εκτός από τους γονείς, τα σεμινάρια μπορούν να τα παρακολουθήσουν φοιτητές και εκπαιδευτικοί. Όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν στο τέλος του σεμιναρίου βεβαίωση συμμετοχής.

Κοινοποίησε αυτο το άρθρο:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Σχετικά άρθρα:

Ανακάλυψε το τελευταίο τεύχος του Δ.Υ.Ο.

Περισσότερα Άρθρα

kali ugeia sunentefksi
«Για καλή υγεία χρειάζεται μέτρο και κοινή λογική»
p kormas article
«Το τοπίο στην oρθοπαιδική αλλάζει συνεχώς»
klentzeris upogenitikotita
Πώς η πανδημία COVID19 προκάλεσε πτώση των γεννήσεων στην Ευρώπη και στην χώρα μας
antidoto pathitikotita
Η πανδημία απο την σκοπιά της ομάδας "Αντίδοτο στην Παθητικότητα"
main banner foitites
Ε.Φ.Φ.Ε: " Η πανδημία αποτέλεσε πρόκληση για εμάς "
kostas sirigos 1
Έχει σημασία να αποκτήσουμε παιδεία και κουλτούρα πρόληψης;
prwtovoulia newn
Πώς ο covid-19 άλλαξε την ζωή της νεολαίας
MINA GKAGKA COVER
ΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ «Είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο κύμα»
stefanos kales
«Πιθανό να έχουμε εμβόλιο για τον COVID το φθινόπωρο ή τον χειμώνα»
mouzaka cover
Συνέντευξη της Λυδίας Μουζάκα στο περιοδικό Ciao