dyo-logo-200

Υγεία των νεφρών: 5 συνήθειες που μπορεί να βλάπτουν τα νεφρά σας

Τα όργανα αυτά εργάζονται ακούραστα για το φιλτράρισμα της περίσσειας νερού και των αποβλήτων από το αίμα για την παραγωγή του υγρού που είναι ευρέως γνωστό ως ούρα. Τα νεφρά είναι ένα σημαντικό όργανο, καθώς βοηθούν το σώμα να απαλλαγεί από τα τοξικά απόβλητα και παίζουν καθοριστικό ρόλο στο σύστημα απέκκρισης, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Times Now News.

Ακολουθούν ορισμένες συνήθειες που μπορεί να βλάπτουν τα νεφρά σας:

Σας λείπει η ενυδάτωση

Περίπου το 60% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό. Αυτό καθιστά απαραίτητη την καλή ενυδάτωση του οργανισμού για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία του. Το ανθρώπινο νεφρό επίσης, μπορεί να υποστεί σημαντική βλάβη σε περίπτωση αφυδάτωσης.

Προσοχή στο αλάτι

Το αλάτι είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο συστατικό που μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τη γεύση οποιουδήποτε πιάτου. Ενώ είναι αλήθεια ότι η διατήρηση υγιών επιπέδων νατρίου στον οργανισμό είναι σημαντική, η υπερβολική πρόσληψη νατρίου μπορεί να οδηγήσει σε υπέρταση, η οποία μπορεί να θέσει τα νεφρά σε κίνδυνο ανεπάρκειας. Για να διατηρήσει κανείς μια υγιή κατανάλωση αλατιού, πρέπει να προσέχει τη διατροφή του και να αποφεύγει τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα τηγανητά και τα fast food.

Προσοχή στο αλκοόλ

Οι επιπλοκές στην υγεία, όπως η ηπατική βλάβη, τα καρδιαγγειακά προβλήματα κ.λπ. που οφείλονται στην κατανάλωση αλκοόλ, είναι γνωστές. Ωστόσο, γνωρίζατε ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί επίσης να βλάψει τα νεφρά; Οι δυσμενείς επιπτώσεις της υπέρτασης λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο νεφρικής ανεπάρκειας και επομένως πρέπει να αποφεύγονται.

Έχετε πάρει πολλά παυσίπονα

Η χρήση παυσίπονων έχει γίνει υπερβολικά συχνή τον τελευταίο καιρό. Αν και είναι αλήθεια ότι μερικές φορές η χρήση τους μπορεί να είναι αναπόφευκτη, εντούτοις οι ειδικοί συνιστούν να την αποφεύγετε όταν είναι δυνατόν. Αυτό συμβαίνει επειδή η χρήση παυσίπονων, ιδίως μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων, μπορεί να θέσει τα νεφρά σε κίνδυνο.

Κάπνισμα

Εάν είστε κάποιος που καπνίζει τακτικά, σταματήστε το κάπνισμα. Εάν είστε κάποιος που καπνίζει περιστασιακά, σταματήστε το κάπνισμα. Ανεξάρτητα από το είδος του καπνιστή στον οποίο κατατάσσετε τον εαυτό σας, σταματήστε το κάπνισμα. Οι δυσμενείς επιπτώσεις του καπνίσματος είναι γνωστές, αλλά αυτό 6δεν εμποδίζει τους ανθρώπους να κάνουν αυτή τη “μία” τζούρα. Μεταξύ των διαφόρων επιπλοκών στην υγεία που μπορεί να προκύψουν λόγω του καπνίσματος, ο αυξημένος κίνδυνος καρκίνου των νεφρών μπορεί επίσης να είναι ένας πιθανός.

Κοινοποίησε αυτο το άρθρο:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Σχετικά άρθρα:

Ανακάλυψε το τελευταίο τεύχος του Δ.Υ.Ο.

Περισσότερα Άρθρα

kali ugeia sunentefksi
«Για καλή υγεία χρειάζεται μέτρο και κοινή λογική»
p kormas article
«Το τοπίο στην oρθοπαιδική αλλάζει συνεχώς»
klentzeris upogenitikotita
Πώς η πανδημία COVID19 προκάλεσε πτώση των γεννήσεων στην Ευρώπη και στην χώρα μας
antidoto pathitikotita
Η πανδημία απο την σκοπιά της ομάδας "Αντίδοτο στην Παθητικότητα"
main banner foitites
Ε.Φ.Φ.Ε: " Η πανδημία αποτέλεσε πρόκληση για εμάς "
kostas sirigos 1
Έχει σημασία να αποκτήσουμε παιδεία και κουλτούρα πρόληψης;
prwtovoulia newn
Πώς ο covid-19 άλλαξε την ζωή της νεολαίας
MINA GKAGKA COVER
ΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ «Είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο κύμα»
stefanos kales
«Πιθανό να έχουμε εμβόλιο για τον COVID το φθινόπωρο ή τον χειμώνα»
mouzaka cover
Συνέντευξη της Λυδίας Μουζάκα στο περιοδικό Ciao