Τα βήματα της βασικής περιποίησης

Home VIDEOS Τα βήματα της βασικής περιποίησης
girl washing face

Το δέρμα του προσώπου μας, εκτίθεται και επηρεάζεται καθημερινά από την ηλιακή ακτινοβολία, την ατμοσφαιρική ρύπανση, το άγχος, την κακή ποιότητα διατροφής, την έλλειψη ύπνου και πολλές άλλες καταστάσεις που δεν μπορούμε να αποφύγουμε. Για αυτό τον λόγο οφείλουμε να το προστατεύουμε στο σπίτι, με την κατάλληλη καθημερινή φροντίδα και με σωστή διατροφή και στο κέντρο αισθητικής με περιποιήσεις που έχουν σκοπό την πρόληψη και αποκατάστασή του.
Απαραίτητη και βασική περιποίηση για κάθε δέρμα και ηλικία, αποτελεί ο κλασικός βαθύς καθαρισμός, ο οποίος σκοπό έχει να αφαιρέσει το περιττό σμήγμα και να καθαρίσει το δέρμα. Με τον βαθύ καθαρισμο, η αισθητικός έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει καλύτερα τις ανάγκες του δέρματ΄ς σας και το τρόπο που αντιδρά, ώστε να σας προτείνει τον σωστό τρόπο φροντίδας.
Επίσης βασική περιποίηση είναι και η ενυδάτωση, την οποία προτείνουμε πριν ή μετά τα πρωτόκολλα αντιγήρανσης, αναδόμησης, απευαισθητοποίησης κ.λπ. Συνδυάζεται και με τον βαθύ καθαρισμό, όπου αμέσως μετά την εξαγωγή του σμήγματος, η επιδερμίδα είναι πιο δεκτική στα δραστικά ενυδατικά συστατικά
Για ένα λείο και λαμπερό δέρμα προτείνουμε περιποιήσεις που αφαιρούν τις επιφανειακές στιβάδες της επιδερμίδας, όπως τα χημικά & ενζυμικά peeling και τα συστήματα αναδόμησης της pH Formula.
Η αντιγήρανση, είναι από τις πιο σύνθετες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στο κέντρο μας, γιατί εμπεριέχει πολλά και διαφορετικά προς επίλυση θέματα, οπώς η επιδερμική και μυϊκή χαλάρωση, η ανομοιομορφία της επιδερμίδας στην υφή και την χροιά (υπερμελαγχρώσεις, υπομελαγρώσεις, cherries κλπ).
Πολλές φορές ένα ευαίσθητο δέρμα, αντιδρά έντονα στο εξωτερικό περιβάλλον, με αποτέλεσμα την εμφάνιση ενός κόκκινου δέρματος, με διεσταλμένα τριχοειδή αγγεία, ξηρότητα και τραχιά υφή. Ένα δέρμα μπορεί να έχει έρθει προσωρινά σε αυτή την κατάσταση, λόγω λανθασμένης φροντίδας ή να είναι εκ γενετής ευαίσθητο δέρμα μπορούμε να ενισχύσουμε την άμυνα του και την ενυδάτωση του.
Η ευαίσθητη & λεπτή επιδερμίδα των ματιών, είναι συνέχεια εκτεθημένη στο εξωτερικό περιβάλλον και στις εκφράσεις του προσώπου. Η φροντίδα τους με κατάλληλους ορούς και κρέμες στο σπίτι και οι περιποιήσεις ματιών στο εξειδικευμένο κέντρο αισθητικής, προλαμβάνουν τις ρυτίδες και ξεκουράζουν την περιοχή, ώστε να αποφευχθεί η εμφάνιση οιδημάτων και μαύρων κύκλων.