Υδροκινόνη: Πως μειώνει τα σκούρα σημάδια στο δέρμα;

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Υδροκινόνη: Πως μειώνει τα σκούρα σημάδια στο δέρμα;
ydrokini

Η υδροκινόνη είναι ένα χημικό προϊόν που είναι κοινό στις ελαφριές θεραπείες. Κυρίως, βοηθά να απαλύνει τα σκούρα σημεία στο δέρμα. Υπάρχουν προϊόντα με διαφορετικές συγκεντρώσεις υδροκινόνης. Όσο υψηλότερη είναι η συγκέντρωση, τόσο μεγαλύτερη είναι η δράση αποχρωματισμού, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Step to Health.

Μηχανισμός δράσης της υδροκινόνης

Η Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής των Ηνωμένων Πολιτειών εξηγεί ότι η μελανίνη είναι η ουσία που είναι υπεύθυνη για τη μελάγχρωση του δέρματος, των μαλλιών και της ίριδας των ματιών.

Η υδροκινόνη δρα αναστέλλοντας την παραγωγή μελανίνης στο δέρμα. Επιπλέον, αυξάνει την υποβάθμιση των κυττάρων που αποθηκεύουν τη μελανίνη. Αναστέλλοντας την τυροσινάση, ένα ένζυμο που μετατρέπει την τυροσίνη σε μελανίνη, εμποδίζει την παραγωγή μελανίνης.

Επιπλέον, μεταβάλλει τη δομή των μελανοσωμάτων, αυξάνοντας την αποικοδόμησή τους ή μειώνοντας την παραγωγή τους. Το αποτέλεσμα της θεραπείας με υδροκινόνη είναι πιο λείο, πιο ομοιόμορφο δέρμα.

Για τι είναι αυτό;

Ένα άτομο με σκούρου δέρματος.

Η υδροκινόνη αντιμετωπίζει την υπερχρωματισμό του δέρματος όπως το μέλασμα, το χλόασμα ή οι φακίδες.

Υπάρχουν διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις και θεραπείες ανάλογα με τον τύπο του δέρματος. Η υδροκινόνη είναι μία από αυτές και είναι πολύ συχνή, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην ιατρική εγκυκλοπαίδεια που αναφέραμε νωρίτερα. Ωστόσο, είναι σημαντικό για έναν επαγγελματία να καθορίσει την καλύτερη επιλογή για εσάς.

Υπάρχουν πολλές αιτίες κηλίδων του δέρματος, αλλά η πιο συνηθισμένη είναι η έκθεση στον ήλιο. Αν και η ηλιακή ακτινοβολία είναι καθοριστικός παράγοντας, δεν είναι η μόνη. Για παράδειγμα, άλλοι παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν κηλίδες στο δέρμα είναι:

Φωτότυπος δέρματος: Είναι πιο συνηθισμένοι σε ανοιχτόχρωμο δέρμα, φωτοτύπους I ή II.

Φάρμακα: Στην πραγματικότητα, ορισμένα φάρμακα, όπως τα αντισυλληπτικά, είναι φωτοευαίσθητα και μπορούν να προκαλέσουν κηλίδες στον ήλιο.

• Εγκυμοσύνη

• Χρήση καπνού

• Γενετική και ηλικία

• Προηγούμενες δερματικές παθήσεις