Τρίχες που φυτρώνουν προς τα μέσα; Έχουμε την λύση!

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Τρίχες που φυτρώνουν προς τα μέσα; Έχουμε την λύση!
trixes

Oι τρίχες  που φυτρώνουν προς τα μέσα, εκτός από ότι είναι επώδυνες είναι και αντιαισθητικές. Στην ουσία μια ενσφηνωμένη τρίχα είναι μια τρίχα που άρχισε να αναπτύσσεται προς τα έξω (όπως θα έκαναν κανονικά οι τρίχες), αλλά στη συνέχεια κουλουριάστηκε κάτω από τον εαυτό της και άρχισε να αναπτύσσεται προς τα μέσα, κάτω από το ανώτερο στρώμα του δέρματός σας. Αυτή η ανάπτυξη προς τα μέσα δημιουργεί ένα μικρό εξόγκωμα που μπορεί να μοιάζει με σπυράκι σε μια περιοχή που συνήθως δεν ξεσπά, όπως η γραμμή του μπικίνι ή η γάμπα σας, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας The Cut.

Τα άτομα με σγουρά μαλλιά είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε ενσφηνωμένες τρίχες, καθώς η φύση των σγουρών μαλλιών προσφέρεται για ανάπτυξη σε κατευθύνσεις που δεν είναι γραμμικές. Όμως, ο καθένας μπορεί να τις αναπτύξει, χάρη σε κοινές πρακτικές όπως η εφίδρωση, η φυσική έκκριση λιπαρών ουσιών και η αποτρίχωση. Μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε, αλλά ιδιαίτερα στα σημεία που είναι καυτά για την αποτρίχωση, όπως γύρω από τα φρύδια, τις μασχάλες ή τη γραμμή του μπικίνι. Ανεξάρτητα από το πώς και γιατί τις αποκτήσατε, εδώ είναι ο οδηγός σας για να απαλλαγείτε από τις ενσφηνωμένες τρίχες για πάντα.

Χρήση οξέος

Η θεραπεία για τις αυτές τις τρίχες είναι η απολέπιση. Υπάρχουν μερικοί τρόποι απολέπισης, αλλά η απολέπιση μέσω οξέων (όπως το γλυκολικό, το σαλικυλικό και το γαλακτικό) είναι η πιο εύκολη και γρήγορη οδός. Τα οξέα στα τοπικά προϊόντα χαλαρώνουν το εξωτερικό στρώμα των κυττάρων του δέρματος και λειτουργούν ταυτόχρονα τόσο για την πρόληψη όσο και για τη θεραπεία των ενσφηνωμένων τριχών. Η φόρμουλα που θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από την περιοχή του σώματος που θέλετε να αντιμετωπίσετε: τα προενυδατωμένα μαξιλαράκια με φυσική απολέπιση είναι ιδανικά για την περιοχή του μπικίνι, μια  φόρμουλα λοσιόν που απλώνεται εύκολα είναι ιδανική για μεγαλύτερες επιφάνειες, όπως τα πόδια και τα χέρια, και κάτι με λεπτότερη συνοχή μπορεί να είναι καλύτερο για το πιο ευαίσθητο δέρμα στο πρόσωπο. Ανεξάρτητα από το πού εφαρμόζετε το οξύ, είναι σημαντικό να ακολουθείτε με αντηλιακό, καθώς τα οξέα κάνουν το δέρμα σας πιο ευάλωτο στην ηλιακή βλάβη.

Dry brushing

Το στεγνό βούρτσισμα (dry brushing) – όπου βουρτσίζετε έντονα το σώμα σας με σκληρές τρίχες, κάνει πολλά περισσότερα από το να βοηθά τις κρέμες μαυρίσματος να διαρκούν περισσότερο και να διεγείρει το λεμφικό σύστημα των supermodels. Αυτή η μορφή φυσικής απολέπισης αποτρέπει τη δημιουργία ενσφηνωμένων τριχών, αφού συνεχώς απομακρύνετε τις τρίχες από τη μέση και απελευθερώνετε τις κρυμμένες κάτω τρίχες που δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμα. Επειδή το dry brushing είναι ένας πιο σκληρός τρόπος απολέπισης, περιορίστε τον εαυτό σας σε εβδομαδιαίες θεραπείες σώματος. Αν θέλετε μια πιο ήπια εμπειρία, ένα βρεγμένο γάντι απολέπισης μπορεί να προσφέρει στο σώμα σας ένα λεπτομερές, αν και λιγότερο έντονο βούρτσισμα. Αν το δέρμα σας είναι πολύ ευαίσθητο ή επιρρεπές σε κοκκινίλες, ίσως να πρέπει να το παραλείψετε εντελώς όλο αυτό.

Κάντε scrub

Τα scrubs είναι λιγότερο έντονα από το στεγνό βούρτσισμα και αποτελούν μια καλή εναλλακτική λύση για να ανακουφιστείτε από τα ξεφυτρώματα γύρω από τη γραμμή του μπικίνι και το σώμα σας (εξακολουθούν να είναι πολύ σκληρά για το πρόσωπό σας). Χρησιμοποιήστε ένα scrub με ζάχαρη ή αλάτι που δεν είναι πολύ λιπαρό – το πολύ λάδι κινδυνεύει να φράξει τους πόρους, ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη περισσότερων ενσφηνωμένων τριχών. Αν θέλετε να καλύψετε περισσότερες βάσεις, αναζητήστε ένα scrub με λεπτότερη υφή που έχει στη σύνθεσή του αυτά τα προαναφερθέντα απολεπιστικά οξέα. Κάντε απολέπιση μία έως δύο φορές την εβδομάδα, αν θέλετε να απαλλαγείτε οριστικά από τις ενσφηνωμένες τρίχες.

Σταματήστε να ξυρίζεστε

Το ξύρισμα δεν είναι από μόνο του κακό, άλλωστε είναι μια άλλη μορφή φυσικής απολέπισης αλλά ο τρόπος με τον οποίο οι τρίχες αναπτύσσονται ξανά μετά το ξύρισμα μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα. Το ξυράφι κόβει τις τρίχες σε μια αιχμηρή γωνία και καθώς οι ξυρισμένες τρίχες ξαναφυτρώνουν, είναι πιο πιθανό να αναπτυχθούν ως ενσφηνωμένες τρίχες λόγω της αιχμηρής άκρης του.

Η αποτρίχωση με κερί είναι ένας τρόπος για να αποδυναμώσετε την ανάπτυξη νέων τριχών και έτσι να αποτρέψετε τα ενσφηνώματα. Αν η αποτρίχωση ακούγεται πολύ επώδυνη, δοκιμάστε αποτριχωτικές κρέμες ή μια ηλεκτρική συσκευή για αποτρίχωση.

Lighten Lotion

Όλη αυτή η απολέπιση δεν σημαίνει τίποτα αν σκοπεύετε να καλύψετε το δέρμα σας με παχιά, βαριά ενυδατική κρέμα. Οι βαριές κρέμες μπορούν να σαμποτάρουν όλες τις προσπάθειες απολέπισης και τα παχιά έλαια μπορούν επίσης να φράξουν τους πόρους και να επιδεινώσουν κάθε πρόβλημα με τις ενσφηνωμένες τρίχες. Μείνετε σε ελαφριές, «αναπνεύσιμες» φόρμουλες που διατηρούν το δέρμα σας ενυδατωμένο, αλλά όχι ασφυκτικά γεμάτο.

Επισκεφτείτε έναν ειδικό

Υπάρχουν πολλές DIY συμβουλές για το πώς να ξεριζώσετε μια ενσφηνωμένη τρίχα και όσο ακίνδυνες και αν φαίνονται αυτές οι συμβουλές, είναι πολύ καλύτερο να επισκεφθείτε τον δερματολόγο σας. Το μάδημα των ενσφηνωμένων τριχών δεν είναι κανονικό μάδημα θα πρέπει να δημιουργήσετε μια μικρή τομή στο δέρμα σας για να πιάσετε την παγιδευμένη τρίχα. Θα πάθετε λοίμωξη; Λοιπόν, αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της καθαριότητας στο τσιμπιδάκι και του κατά πόσο απολυμαίνετε και παρακολουθείτε στενά την περιοχή που μαδήσατε.