Το συστατικό που θεωρείται «θαυματουργό» από τους δερματολόγους για τις γυναίκες 40+

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Το συστατικό που θεωρείται «θαυματουργό» από τους δερματολόγους για τις γυναίκες 40+
trench coat woman

Το κολλαγόνο παίζει βασικό ρόλο στο να είναι το δέρμα υγιές και ελαστικό – αλλά μπορεί η λήψη συμπληρωμάτων της «θαυματουργής» πρωτεΐνης να ωφελήσει πραγματικά τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας;

Εάν σας ενδιαφέρει η περιποίηση της επιδερμίδας, θα γνωρίζετε καλά τα hero συστατικά που υπόσχονται να γεμίζουν, να λειαίνουν και να προστατεύουν το δέρμα σας, με την πάροδο του χρόνου.

Το κολλαγόνο είναι ένα από αυτά τα “θαυματουργά” συστατικά – είναι το κύριο συστατικό πρωτεΐνης των συνδετικών ιστών που συνθέτουν το δέρμα, τους τένοντες, τους συνδέσμους και τους μύες μας, λειτουργώντας ως ένα είδος σκαλωσιάς που παρέχει δομή, ελαστικότητα και σφριγηλότητα. Ωστόσο, επειδή τα επίπεδα κολλαγόνου αρχίζουν να μειώνονται στα τέλη της δεκαετίας του ’20, skincare σειρές αλλά και συμπληρώματα υπόσχονται να αποκαταστήσουν αυτή τη χαμένη πρωτεΐνη – βοηθώντας το δέρμα να διατηρηθεί σφριγηλό, δυνατό και λείο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Μπορεί η τοπική περιποίηση δέρματος να ενισχύσει και την παραγωγή κολλαγόνου;

Η περιποίηση του δέρματος έχει αντίκτυπο στα επίπεδα κολλαγόνου, αλλά όχι με τον τρόπο που νομίζετε, αναφέρει η Dr. Dendy Engelman, στο blog του Net-a-Porter. Ενώ το τοπικά εφαρμοζόμενο κολλαγόνο μπορεί να ενυδατώσει το δέρμα, στην πραγματικότητα δεν θα επηρεάσει την παραγωγή κολλαγόνου – τα μόρια είναι πολύ μεγάλα για να διεισδύσουν στην επιδερμίδα (το ανώτερο στρώμα του δέρματος). Ωστόσο, υπάρχουν άλλα συστατικά που μπορούν. Τα αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C, υποστηρίζουν την παραγωγή ορισμένων τύπων κολλαγόνου όταν εφαρμόζονται στο δέρμα, ενώ αυτή η λαμπρή ρετινόλη πολλαπλών εργασιών βοηθά στη δική σας παραγωγή κολλαγόνου. Πιο συγκεκριμένα, ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, η οποία βοηθά το σώμα σας να διατηρεί και να δημιουργεί περισσότερο κολλαγόνο, διατηρώντας το δέρμα πιο δυνατό και πιο νεανικό, επιβεβαιώνει η Engelman. Και, τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, η ενυδάτωση παίζει επίσης ρόλο. Εκτός από το ότι κάνει το δέρμα σας να φαίνεται πιο σφριγηλό, το υαλουρονικό οξύ – το βασικό ενυδατικό συστατικό – συμβάλλει επιπλέον στην παραγωγή κολλαγόνου, βοηθώντας το δέρμα σας να παραμείνει πραγματικά νεανικό.

Τι συμβαίνει με τα συμπληρώματα κολλαγόνου;

«Η λήψη κολλαγόνου μπορεί να έχει πολλά οφέλη για την υγεία και την όψη του δέρματός σας. Μπορεί επίσης να μειώσει τον πόνο στις αρθρώσεις και να βελτιώσει την ευλυγισία – μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στην πρόληψη της απώλειας οστικής μάζας και στην ενίσχυση της μυϊκής μάζας», λέει η Engelman, ο οποίος, αν και αρχικά ήταν δύσπιστος σχετικά με τη δύναμη του πόσιμου κολλαγόνου να κάνει αισθητή διαφορά στο δέρμα, έχει αλλάξει άποψη καθώς πρόσφατες μελέτες έχουν φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα στους ασθενείς της. Όσον αφορά το τι είναι μέσα στο κουτί, η πλειονότητα των συμπληρωμάτων κολλαγόνου περιέχει υδρολυμένο ζωικό κολλαγόνο: με απλά λόγια, το κολλαγόνο διασπάται και είναι σχεδιασμένο να απορροφάται πιο εύκολα από το ανθρώπινο σώμα, όπου μπορεί να αντικαταστήσει τις πρωτεΐνες που χάνονται φυσικά με την ηλικία. Αλλά τα συμπληρώματα δεν λειτουργούν απλώς συμπληρώνοντας το κολλαγόνο που έχετε χάσει. «Μελέτες δείχνουν ότι τα υψηλότερα επίπεδα κολλαγόνου στο σώμα υποστηρίζουν τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου του σώματός σας», προσθέτει η Engelman.

Πηγή: https://www.bovary.gr/