Σταματήστε να κρύβεστε! Υπάρχει θεραπεία που εξαφανίζει τις πανάδες.

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Σταματήστε να κρύβεστε! Υπάρχει θεραπεία που εξαφανίζει τις πανάδες.
Untitled design 1

Γράφει η Δέσποινα Αρναούτογλου
Δερματολόγος – Αφροδισιολογος & Master Αισθητικής Ιατρικής.

Παραδοσιακά οι πανάδες αντιμετωπίζονταν με κρέμες λευκαντικές ή με Peelings. Καθόλου αποτελεσματικές μέθοδοι, και σε πολλές περιπτώσεις ήταν πολύ ερεθιστικές. Αργότερα με την εμφάνιση των Lasers, ξεκίνησε η εφαρμογή τους για την αντιμετώπιση των πανάδων, που όμως δημιούργησε περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα μπορούσε να λύσει. Λανθασμένα ονομάζονται πανάδες όλες οι καφέ βλάβες του προσώπου. Καφέ είναι και οι σμηγματορροικές υπερκερατώσεις που εμφανίζονται συνήθως πάνω από τα 50 και πάνε εξαιρετικά με τα Lasers. Ενώ αντίθετα οι πανάδες τύπου Μελάσματος, που έχουν οι περισσότερες γυναίκες λόγω ηλιοέκθεσης, χρήσης αντισυλληπτικών και ορμονικών διαταραχών γενικότερα, επιδεινώνονται με την χρήση των Lasers.

Σήμερα η επανάσταση στην θεραπεία του Μελάσματος είναι μια αγωγή με κάψουλες που τα αποτελέσματά της είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Για πρώτη φορά μπορούμε να μιλήσουμε για αγωγή που να αντιμετωπίζει την μικροφλεγμονή, που αποτελεί την αιτία εμφάνισης των καφέ κηλίδων, που με τα χρόνια συρρέουν και γίνονται καφέ μεγάλες πλάκες. Πριν την έναρξη της αγωγής απαιτείται εργαστηριακός έλεγχος και η διάρκεια της αγωγής είναι συνήθως 3 με 6 μήνες, ανάλογα με την έκταση και την παλαιότητα του προβλήματος. Συνδυαστικά με την από του στόματος αγωγή, απαιτείται κάποιο ειδικό Peeling ή Mεσοθεραπεία λεύκανσης. Αυτό αποφασίζεται μετά από την κλινική εξέταση. Μετά το τέλος της αγωγής δίδονται οδηγίες για την συντήρηση του αποτελέσματος, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περίπτωσης.

Για όσες και όσους από σας, οι πανάδες ήταν κάτι για το οποίο ντρεπόσασταν και προσπαθούσατε να κρύψετε, τώρα έχετε την λύση!