The sun & The skin: Πώς να αντιμετωπίσετε τα ηλιακά εγκαύματα με φυσικούς τρόπους

Home ΟΜΟΡΦΙΑ The sun & The skin: Πώς να αντιμετωπίσετε τα ηλιακά εγκαύματα με φυσικούς τρόπους
woman hat beach

Μπορεί ο ενθουσιασμός σας για την παραλία, την ηλιοθεραπεία και το μαυρισμένο δέρμα να είναι μεγάλος, ωστόσο χρειάζεται προσοχή. Η ηλιακή ακτινοβολία, που διεγείρει την παραγωγή της μελανίνης, σίγουρα δεν είναι ο καλύτερος φίλος της επιδερμίδας σας. Πολλές φορές, ακόμη κι αν έχετε πάρει τα σωστά μέτρα αντηλιακής προστασίας, μπορεί να εμφανιστούν ελαφριάς μορφής ηλιακά εγκαύματα κι εν τέλει, να βλάψετε το δέρμα σας. Τα σημεία του σώματος που είναι συχνά «θύματα» του ήλιου είναι η πλάτη, η μύτη, το μέτωπο, οι ώμοι και ο θώρακας. Πέρα όμως από τις after sun κρέμες που κυκλοφορούν στην αγορά και τις πιο ειδικές για την αντιμετώπιση των ηλιακών εγκαυμάτων, υπάρχουν και άλλοι δραστικοί τρόποι αντιμετώπισης που έρχονται.. από το ντουλάπι της φύσης!

camilla-hewitt-fashion-editorials-2.jpg
Image Source: Daniel Graham Hack

Πείτε «ναι» στην αλόη

Είναι το πιο γνωστό συστατικό σε κρέμες ενυδάτωσης για το πρόσωπο και το σώμα. Η αλόη, όμως, σε φυσική μορφή είναι το τέλειο φάρμακο για να αντιμετωπίσετε τα εγκαύματα από τον ήλιο και ταυτόχρονα, να προσφέρετε αυτό το αίσθημα της δροσιάς στην επιδερμίδα, που τόσο χρειάζεται. Η ανακούφιση που δίνει το θαυματουργό gel αλόης οφείλεται στο γεγονός ότι δρα στο επιθηλιακό επίπεδο του δέρματος. Με αυτόν τον τρόπο, το καταπραΰνει ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιεί την ανάπλασή του. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;

Δημιουργήστε κομπρέσες με πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι το αγαπημένο αφέψημα για πολλές γυναίκες κατά την διάρκεια όλου του χρόνου αλλά και το καλοκαίρι, στην κρύα του εκδοχή. Είναι αδιαμφισβήτητα ένα ιδανικό δροσιστικό ρόφημα για την καλοκαιρινή περίοδο! Είναι, όμως, και εξαιρετικά αποτελεσματικό απέναντι στα ηλιακά εγκαύματα. Εκτός από την αποτοξινωτική και λιποδιαλυτική του δράση, το πράσινο τσάι μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από ένα επίπονο ηλιακό έγκαυμα. Στην περίπτωση, λοιπόν, που ο ήλιος σας ξεγέλασε, μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας κομπρέσες με ένα καθαρό, βαμβακερό πανί, τις οποίες θα εμποτίσετε μέσα σε πράσινο τσάι. Θα τις τοποθετήσετε στις επίμαχες περιοχές για 5-10 λεπτά και θα δείτε τεράστια διαφορά.

Εφαρμόστε βρώμη στο σώμα σας

Η βρώμη είναι ιδανική για το δέρμα που έχει «καεί» από τον ήλιο, καθώς απαλύνει και αναδομεί τις φθορές του. Παράλληλα, προσφέρει ενυδάτωση. Επομένως, την επόμενη φορά που θα αγοράσετε βρώμη, φροντίστε να κρατήσετε στην άκρη μία ποσότητα, ώστε να την χρησιμοποιείτε για τυχόν ανεπιθύμητα εγκαύματα. Για να δημιουργήσετε το μείγμα που θα πρέπει να απλώσετε στην επιδερμίδα σας, ανακατέψτε νιφάδες βρώμης με αρκετό νερό μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα. Έπειτα, κάντε απαλό μασάζ με την πάστα σε όλη την επίμαχη περιοχή και αφήστε τη να δράσει για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια, την ξεπλένετε με άφθονο νερό και μπορείτε να απλώσετε σε εκείνο το σημείο την ενυδατική σας για full ενυδάτωση.

susanne-knipper-editorial05.jpg
Image Source: Sven Baenziger

Κάντε μπάνιο με μηλόξυδο

Μια ακόμη φυσική μέθοδος αντιμετώπισης των ηλιακών εγκαυμάτων είναι το μηλόξυδο, το οποίο μειώνει τον πόνο και προλαμβάνει την εμφάνιση του αντιαισθητικού ξεφλουδίσματος. Για να το χρησιμοποιήσετε σωστά, θα πρέπει να είστε συγκεκριμένοι ως προς τα steps που θα ακολουθήσετε. Για παράδειγμα, μην το εφαρμόζετε απευθείας στο δέρμα σας, διότι το οξύ που περιέχει μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω ερεθισμό στην ταλαιπωρημένη επιδερμίδα σας. Πρέπει πρώτα να το διαλύσετε με ένα ίσο μέρος νερού. Ή και να εφαρμόσετε κομπρέσες, που έχετε φτιάξει με αραιωμένο μηλόξυδο για 15 λεπτά πάνω στην επίμαχη περιοχή. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε μπάνιο με μηλόξυδο. Προσθέστε, δηλαδή, δυο κούπες από αυτό στην μπανιέρα σας και είστε έτοιμοι.

Κεντρική φωτογραφία: Emma Tempest

Πηγή: glow.gr