Αυτή η τεχνική περιποίησης φρυδιών χαρίζει τέλειο σχήμα και σε κάνει να δείχνεις δέκα χρόνια νεότερη

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Αυτή η τεχνική περιποίησης φρυδιών χαρίζει τέλειο σχήμα και σε κάνει να δείχνεις δέκα χρόνια νεότερη
frudia peripoiisi

Τα καθαρά, καλοσχηματισμένα και πλούσια φρύδια μπορούν να απογειώσουν το μακιγιάζ, όπως και να αναδείξουν τη φυσική ομορφιά του προσώπου, κάνοντας κάθε εμφάνιση σου εντυπωσιακή. Δεν χαρακτηρίζονται άλλωστε τυχαία ως «κορνίζα» του.

Η συντήρησή τους δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτεί να μην πειραματίζεσαι με τις εκάστοτε τάσεις, να μην μπαίνεις στον πειρασμό να τα βγάζεις μόνη σου αλλά να επισκέπτεσαι συστηματικά μια / έναν επαγγελματία eyebrow artist και φυσικά να κάνεις την επιλογή της πιο ιδανικής και σωστής τεχνικής.

Αν αναρωτιέσαι πώς θα καταλήξεις σε αυτήν, η eyebrow expert Χαρά Κόλλια μας δίνει την απάντηση: το waxing είναι η τεχνική περιποίησης φρυδιών στην οποία «ορκίζονται» όλες οι beauty gurus παγκοσμίως, αφού χαρίζει τέλειο σχήμα με απόλυτη ακρίβεια ενώ ταυτόχρονα κάνει την εικόνα του προσώπου πιο «φρέσκια», ξεκούραστη και νεανική σαν να είσαι δέκα χρόνια νεότερη.

Τι ακριβώς όμως είναι το waxing;

Πρόκειται για τον σχηματισμό των φρυδιών μόνο με κερί. Πραγματοποιείται αφαίρεση στα περιττά τριχάκια και το σχήμα δίνεται σύμφωνα με την κατανομή των χαρακτηριστικών του εκάστοτε προσώπου. Η διαδικασία δεν είναι επώδυνη όσο η αποτρίχωση με κερί στο υπόλοιπο σώμα, ενώ η διάρκεια του σχήματος φτάνει τις τέσσερις εβδομάδες.

Στη συγκεκριμένη τεχνική, εφαρμόζεται αυστηρά κερί αποτρίχωσης κατάλληλο για ευαίσθητες επιδερμίδες, ώστε το πρόσωπο να παραμένει υγιές. Στόχος του waxing είναι η διόρθωση των ασυμμετριών του φυσικού σχήματος των φρυδιών και σε καμία περίπτωση η λέπτυνσής ή το κόντεμά τους.

 

Ένα tip πριν την εφαρμογή αυτής της τεχνικής είναι να έχεις αφήσει τα φρύδια να μεγαλώσουν ένα μήνα χωρίς να τα «πειράξεις», ώστε το τελικό σχήμα που θα πάρουν με το waxing να είναι αυτό που σου ταιριάζει.

Στα plus αυτής της πρότασης περιποίησης των φρυδιών μπαίνει και το γεγονός ότι προσφέρει ένα αποτέλεσμα εντελώς φυσικό και αρμονικό, το οποίο αναδεικνύει και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου, κυριότερα το βλέμμα και σου επιτρέπει να αισθάνεσαι όμορφα όλη μέρα, ακόμα κι αν απλά φορέσεις την ενυδατική και την αντιηλιακή σου κρέμα!

Πηγή: https://www.marieclaire.gr