Τα 5 πράγματα να κάνεις το πρωί για να έχεις μια χαρούμενη μέρα

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Τα 5 πράγματα να κάνεις το πρωί για να έχεις μια χαρούμενη μέρα
morning routine

Goodmorning sunshine!

Quarantine Days

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι οι άνθρωποι που ξυπνούν νωρίς το πρωί τείνουν να είναι περισσότερο χαρούμενοι, πιο ευγενικοί με τους άλλους και έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη. Πράγματι, αν ξυπνάς έχοντας όλη τη μέρα μπροστά σου είναι πιθανότερο να είσαι κεφάτη αλλά και παραγωγική από το να σηκώνεσαι με δυσκολία από το κρεβάτι αργά το μεσημέρι. Ωστόσο, αν δεν ανήκεις στους “πρωινούς τύπους”, υπάρχουν 5 tips που θα κάνουν το ξύπνημά σου ευκολότερο και τη μέρα σου πιο χαρούμενη.

Κλείσε τις ηλεκτρονικές συσκευές

Νιώθεις συχνά να ξυπνάς κουρασμένη; Αν κοιμάσαι με τις συσκευές σου (τηλεόραση, κινητό) ανοιχτές, έχεις μόλις βρει το λόγο, αφού το φως που εκπέμπουν στέλνει μηνύματα στο σώμα να παραμείνει ξύπνιο, σύμφωνα με το National Sleep Foundation. Αντί να χαζεύεις στο Instagram, βάλε τα πάντα στο “off” και αποκοιμήσου διαβάζοντας ένα βιβλίο.

Ξύπνα με το φως του ηλίου 

Μόλις ξυπνήσεις άνοιξε το παντζούρι σου και άφησε το φυσικό φως να γεμίσει το δωμάτιο. Ειδικά αν ζεις σε μια ηλιόλουστη χώρα, οι πρωινές αχτίδες θα σου φτιάξουν τη διάθεση και θα σε βοηθήσουν να ξυπνήσεις χαλαρά και αισιόδοξα.

Απόφυγε το αλκοόλ πριν τον ύπνο 

Όπως πιθανότατα έχεις ήδη παρατηρήσει, το να κοιμάσαι έχοντας πιει αρκετό αλκοόλ μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το να ξυπνάς κουρασμένη. Γι΄ αυτό, προσπάθησε να πίνεις το ποτό σου το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ και να πίνεις οπωσδήποτε ένα ποτήρι νερό πριν κοιμηθείς.

Αθλήσου τακτικά 

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Mental Health and Physical Activity έδειξε ότι οι άνθρωποι που αθλούνταν έστω δυόμισι ώρες τη βδομάδα κοιμούνταν καλύτερα από όσους δεν έκαναν καμία μορφή άθλησης. Το να αθλήσαι δε σε βοηθά μόνο να κοιμάσαι γρηγορότερα αλλά σου δίνει περισσότερη ενέργεια μέσα στην ημέρα.

Φτιάξε αμέσως καφέ

Ακόμη και όσοι δεν είναι φαν του καφέ, δηλώνουν εθισμένοι στη μυρωδιά του! Αν δεν έχεις τη δυνατότητα να ρυθμίσεις την μηχανή του καφέ από το βράδυ ώστε να ξυπνήσεις με τη μυρωδιά να πλανάται ήδη στον αέρα, φρόντισε να είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνεις το πρωί. Θα σου φτιάξει εγγυημένα τη διάθεση!

Πηγή: www.madamefigaro.gr