Sun but safe: O χρυσός «δεκάλογος» της ηλιοπροστασίας

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Sun but safe: O χρυσός «δεκάλογος» της ηλιοπροστασίας
girl sun

Απόλυτα προστατευμένο και ανάλαφρα ενυδατωμένο, το δέρμα μας είναι στην ευχάριστη θέση να δεχτεί τα οφέλη του λαμπερού καλοκαιρινού αστεριού.

  • Δεν αμελούμε να εφαρμόζουμε αντηλιακό κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε εποχή του χρόνου, αφού ο ήλιος είναι ισχυρός τόσο στην πόλη, όσο και στην παραλία.
  • Όποιος ενδιαφέρεται να μειώσει τα σημάδια γήρανσης στο δέρμα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να διδαχθεί είναι η ηλιοπροστασία. Η πλειοψηφία των βλαβών αθροίζεται με τις σύντομες επανειλημμένες εκθέσεις (καθημερινό δρομολόγιο στη δουλειά, αγορές, δραστηριότητες) και όχι από τις καλοκαιρινές διακοπές. Γι αυτό και προτείνεται η καθημερινή προστασία όλο το χρόνο.
  • Επενδύουμε σε συνθέσεις με φωτοσταθερούς συνδυασμούς φυτικών και χημικών φίλτρων ευρέος φάσματος που είναι πλούσιες σε ενυδατικά και αντιοξειδωτικά συστατικά, τα οποία δρουν προληπτικά και επανορθωτικά απέναντι στα σημάδια γήρανσης που προκαλεί ο ήλιος.
  • Εκτός από την αντηλιακή προστασία, σημασία έχει και η καλλυντική ευχαρίστηση που μας προσφέρει το προϊόν, το οποίο τελικά θα επιλέξουμε να βάλουμε στο καλοκαιρινό νεσεσέρ μας. Γι αυτό, ποντάρουμε σε λεπτόρρευστες, δροσερές και ανάλαφρες, σχεδόν αόρατες υφές, που γίνονται ένα με το δέρμα και δεν αφήνουν λιπαρή ή κολλώδη αίσθηση μετά την εφαρμογή.
  • Επενδύουμε σε αντηλιακά που φέρουν ένδειξη προστασίας και από τις ακτίνες UVA, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τη φωτογήρανση!
  • Αν ανυπομονούμε να αποκτήσουμε χρυσαφένιο μαύρισμα, επιλέγουμε συνθέσεις που επιταχύνουν τη φυσική παραγωγή μελανίνης!
  • Για να πετύχουμε την προστασία που αντιστοιχεί στο δείκτη SPF, η σωστή ποσότητα επάλειψης είναι περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού για το πρόσωπο και το λαιμό και περίπου έξι κουταλάκια του γλυκού για το σώμα. Και επειδή έρευνες δείχνουν ότι συνήθως εφαρμόζουμε λιγότερη από τη μισή ποσότητα αντηλιακού από αυτή που χρησιμοποιείται στις εργαστηριακές δοκιμές, οι δερματολόγοι προτείνουν τη χρήση αντηλιακού με SPF 30 τουλάχιστον! Απλώνουμε σε πρόσωπο και γυμνό σώμα πριν φορέσουμε το μαγιό μας.
  • Επαναλαμβάνουμε την επάλειψή του μία έως δύο ώρες μετά τις βουτιές και το σκούπισμα με την πετσέτα. Δεν αμελούμε και τα λιγότερα εκτεθειμένα σημεία, όπως ο αυχένας, το κουντεπιέ, τα δάχτυλα των ποδιών και το πάνω μέρος της παλάμης.
  • Στην ερώτηση αν μπορούμε να χρησιμοποιούμε το περσινό αντηλιακό η απάντηση είναι αρνητική, γιατί η δράση του και η αποτελεσματικότητα της προστασίας του μειώνεται, όταν είναι παλιό και ανοιγμένο για πολύ καιρό. Κάθε προϊόν έχει ημερομηνία λήξης. Μετά από αυτό το διάστημα ίσως η προστασία που προσφέρει να είναι μειωμένη, λόγω οξείδωσης των συστατικών του. Η εφαρμογή είναι ασφαλής, αλλά όχι τόσο αποτελεσματική όσο δηλώνει η ετικέτα.
  • Εκτός από την έκθεση στην UV ακτινοβολία, τόσο οι ατμοσφαιρικοί ρύποι όσο και η μπλε οθόνη του υπολογιστή καταπονούν και βλάπτουν την επιδερμίδα. Γι αυτό τον λόγο πρέπει να φοράμε αντηλιακό και εν ώρα εργασίας.