Διεσταλμένοι πόροι: Τα skincare tips που θα σε βοηθήσουν να τους κάνεις λιγότερο ορατούς

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Διεσταλμένοι πόροι: Τα skincare tips που θα σε βοηθήσουν να τους κάνεις λιγότερο ορατούς
skincare elder woman

Oι πόροι είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία του δέρματος, ωστόσο, όταν είναι ιδιαιτέρως εμφανείς στο πρόσωπο, γίνονται ένα χαρακτηριστικό που «προβληματίζει» τις περισσότερες γυναίκες.

Παρόλο που δεν μπορούμε να τους «εξαφανίσουμε», μπορούμε να τους κάνουμε λιγότερο ορατούς.

Τι μπορεί να βοηθήσει:

Αποφύγετε τα σκληρά προϊόντα απολέπισης, όπως επίσης, και οποιοδήποτε εργαλείο περιποίησης που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο πρόσωπο.

Ιδανικά συστατικά για τους πόρους είναι τα AHA, όπως το γλυκολικό ή το γαλακτικό οξύ και τα BHA, όπως το σαλικυλικό οξύ.

Τα άλφα-υδροξυοξέα κάνουν απολέπιση και βοηθούν στην ανάπλαση του δέρματος, κάτι που συμβάλλει στη βελτίωση της εμφάνισης των πόρων. Τα βήτα-υδροξυοξέα λειτουργούν βαθύτερα χάρη στις αντιβακτηριακές τους ιδιότητες.

Κατά την πρώτη εισαγωγή ενός AHA ή BHA, περιμένετε ένα ήπιο «μούδιασμα». Επιλέξτε ένα ήπιο προϊόν και περιορίστε τη χρήση του, σε δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα, έως ότου το δέρμα σας γίνει πιο ανεκτικό.

Μην αμελείτε τον σχολαστικό καθαρισμό.

Ο λανθασμένος καθαρισμός είναι ο βασικός λόγος να αυξηθούν οι φραγμένοι πόροι. Και ενώ είναι γνωστό ότι πρέπει να πλένουμε το πρόσωπο μας, κάθε πρωί και βράδυ, χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή τη νύχτα, φροντίζοντας να αφαιρεθεί όλο το μακιγιάζ, το αντηλιακό και το υπερβολικό σμήγμα. Εάν συσσωρευτούν, μπορεί να επιδεινώσει τους φραγμένους, διευρυμένους πόρους.

Πηγή: www.bovary.gr