Τέλος στη λιπαρή επιδερμίδα: Οι καθημερινές skincare συνήθειες που πρέπει να αλλάξεις

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Τέλος στη λιπαρή επιδερμίδα: Οι καθημερινές skincare συνήθειες που πρέπει να αλλάξεις
omorfi kopela ilios

Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες με λιπαρό δέρμα είναι το πόσο γυαλίζει το πρόσωπό τους και το πόσο δύσκολο είναι να ελέγξουν αυτή τη λιπαρή όψη.

Η λάμψη είναι ένα χαρακτηριστικό που αναζητάμε στο κομμάτι της ομορφιάς -στα μαλλιά, στα χείλη και στα νύχια. Είναι το βασικό ζητούμενο. Από την άλλη, η λάμψη στο πρόσωπο είναι επιθυμητή, μέχρι ένα σημείο. Υπάρχει μια διαφορά στο λαμπερό, στρατηγικά τοποθετημένο highlighter που τονίζει τα ζυγωματικά, με την έντονη λιπαρή επίστρωση να κυριαρχεί κυρίως στην Τ ζώνη του προσώπου -μέτωπο, μύτη.

Αυτή η υπερβολική ποσότητα λιπαρότητας σε όλα τα «λάθος» σημεία του προσώπου δημιουργείται από τους σμηγματογόνους αδένες στο δέρμα. Η δραστηριότητα αυτών των αδένων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις ορμόνες, τα συστατικά που εφαρμόζονται στο μακιγιάζ ή το skincare και τις υποκείμενες καταστάσεις, όπως η ακμή ή η ροδόχρους ακμή. Οι περιβαλλοντικές συνθήκες -είτε είναι ο καλοκαιρινός ήλιος, ένας ξηρός χειμερινός άνεμος ή η υγρασία σε μία τροπική απόδραση -παίζουν επίσης τεράστιο ρόλο στο πόσο λείο είναι το δέρμα.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά tips -περισσότερα από μερικά τολμώ να πω- που μπορούμε να εφαρμόσουμε, για να ανακουφίσουμε το λιπαρό δέρμα και να αποφύγουμε την ανεπιθύμητη λάμψη.

Καθαριστικό -προτεινόμενο συστατικό σαλικυλικό οξύ

Εάν η επιδερμίδα σας είναι επιρρεπής σε ξεσπάσματα, επιλέξτε ένα καθαριστικό που καταπολεμά τη λιπαρότητα και δημιουργεί ματ όψη, ενώ αντιμετωπίζει και τα σπυράκια. Ένα προϊόν με σαλικυλικό οξύ βοηθά στη διάσπαση της λιπαρότητας στους πόρους χωρίς να δημιουργεί υπερβολική ξηρότητα.

Πηγή: www.bovary.gr