Πώς να βρείτε το signature άρωμά σας

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Πώς να βρείτε το signature άρωμά σας
aroma

Κάποιες γυναίκες φορούν παράλληλα δύο, τρία ή περισσότερα αρώματα. Άλλες όμως ορκίζονται σε ένα και μόνο signature άρωμα, που τις χαρακτηρίζει και υπογραμμίζει την παρουσία τους. Πώς, όμως, μπορείτε να βρείτε το δικό σας ανάμεσα στις αναρίθμητες επιλογές που υπάρχουν;

Στην αναζήτηση για το δικό σας signature άρωμα

Πριν εξορμήσετε στα καταστήματα καλλυντικών, αυτές είναι οι συμβουλές που θα πρέπει να έχετε υπόψη:

– Ξεκινήστε το κυνήγι για το signature άρωμα ρωτώντας τον εαυτό σας ποιο είναι το συναίσθημα που θέλετε να κυριαρχεί όταν το φοράτε. Θέλετε να αισθάνεστε ήρεμη, εκλεπτυσμένη, σέξι, γεμάτη ενέργεια ή αναζωογονημένη; Απαντώντας σε αυτό το ερώτημα, θα είναι πιο εύκολο να καταλήξετε στην κατηγορία των αρωμάτων που σας ενδιαφέρει και από αυτή να βρείτε το τέλειο για εσάς.

– Προσπαθήστε να είστε ανοιχτόμυαλη, πειραματιστείτε με διάφορες εσάνς και μην αποκλείστε μια κατηγορία αρωμάτων επειδή μέχρι σήμερα θεωρούσατε ότι δε σας πηγαίνει.

– Μη βιαστείτε να καταλήξετε στην επιλογή σας. Αφού δοκιμάσετε ένα άρωμα σε blotter και σου αρέσει, μετά δοκιμάστε το και στο δέρμα σας. Αφήστε να περάσει αρκετή ώρα ώστε το άρωμα να “αναπτυχθεί” πάνω σας και τότε θα είστε απολύτως σίγουρη αν σας πηγαίνει ή όχι. Κάθε άρωμα έχει τη δική του πυραμίδα, η οποία χωρίζεται σε τρία διαφορετικά μέρη. Στην κορυφή της βρίσκονται οι νότες κορυφής και είναι τα πρώτα συστατικά που μυρίζεις, τα οποία δημιουργούν τον “επιφανειακό χαρακτήρα” του αρώματος.

Στη μέση βρίσκονται οι μεσαίες νότες ή νότες “καρδιάς”, οι οποίες γίνονται αισθητές όταν οι νότες κορυφής εξασθενούν. Στο κάτω μέρος της πυραμίδας υπάρχουν οι νότες της βάσης, οι οποίες αποτελούν το θεμέλιο του αρώματος, έχουν τη μεγαλύτερη διάρκεια, συνθέτουν το χαρακτήρα του αρώματος, ενώ δεν είναι ανιχνεύσιμες για περίπου μισή ώρα αφότου βάλεις το άρωμα. Όπως καταλαβαίνετε, ένα άρωμα, για να ξεδιπλώσει τον πραγματικό του χαρακτήρα, χρειάζεται χρόνο.

– Προσπαθήστε να μη δοκιμάζετε περισσότερα από τρία αρώματα κάθε φορά που είστε σε ένα κατάστημα. Όταν ξεπερνάτε αυτό τον αριθμό, δύσκολα μπορείτε να χειριστείτε τις μυρωδιές.

– Εμπιστευθείτε το ένστικτό σας. Το άρωμα είναι μια προσωπική υπόθεση και μόνο εσείς μπορείτε να αποφασίσετε αν κάποιο σας πηγαίνει ή όχι. Επιπλέον, προσπαθήστε να μην επηρεάζεστε μόνο από ένα εντυπωσιακό μπουκάλι ή από την καμπάνια με την αγαπημένη σας celebrity.

Πηγή: Madamefigaro.gr