Υπάρχει ένα προϊόν, το οποίο είναι μια ισχυρή πηγή θρέψης και διατροφής για το δέρμα του προσώπου σας, και συχνά δεν του δίνεται η απαραίτητη βαρύτητα. Είναι ο ορός του προσώπου, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Femina.

Τι είναι το Serum (ορρός);

Είναι ένα συμπύκνωμα δραστικών συστατικών, που στοχεύει σε συγκεκριμένες ανησυχίες για τη φροντίδα του δέρματος και τα συστατικά είναι ισχυρά και αποτελούνται από μικρότερα μόρια. Το επίπεδο των δραστικών συστατικών είναι υψηλότερο από ό, τι σε μια συνηθισμένη κρέμα προσώπου, καθώς τα βαρύτερα έλαια και συστατικά έχουν αφαιρεθεί. Έτσι, ενώ το τελευταίο θα μπορούσε να έχει περίπου 10% ενεργών συστατικών, το πρώτο έχει ένα επιβλητικό  70% ή περισσότερο!

Ποια είναι τα οφέλη;

Ενώ οι οροί δεν αμφισβητούν θρεπτικά και εξαλείφουν πολλά δερματικά προβλήματα από την ‘’ρίζα’’, έρχονται επίσης με ορατά οφέλη και προνόμια.

  1. Η υφή του δέρματός σας θα βελτιωθεί δραστικά χάρη στην περιεκτικότητα σε κολλαγόνο και βιταμίνη C, που θα γίνει πιο σφριγηλή και πιο ομαλή, οδηγώντας σε ορατά πιο νεανικό δέρμα
  2. Θα υπάρχουν λιγότερα σημεία, ουλές, σπυράκια και άλλα σημάδια, καθώς αρχίζουν να απαλύνονται  με την τακτική χρήση ορού, ιδιαίτερα έναν με φυτικά συμπυκνώματα. Αυτό γίνεται με ολιστικό τρόπο, χωρίς τη χρήση επιβλαβών απολεπιστικών και χημικών
  3. Θα δείτε μείωση του μεγέθους των ανοιχτών πόρων, που με τη σειρά τους δημιουργούν λιγότερα σπυράκια και λευκά στίγματα
  4. Οι οροί κάτω από τα μάτια έχουν επίσης ορατά οφέλη, με τη μείωση της ξηρότητας, των μαύρων κύκλων και των λεπτών γραμμών. Είναι μια άμεση επιλογή για πιο φωτεινά μάτια
  5. Με τη χρήση ορών, θα υπάρξει λιγότερη φλεγμονή, ερυθρότητα και ξηρότητα, το δέρμα θα φαίνεται δροσερό φρέσκο και ενυδατωμένο

Ποια συστατικά χρησιμοποιούνται συνήθως και ποια είναι τα οφέλη τους;

Βιταμίνη C

Είναι ένα κοινό συστατικό για την αντιγήρανση, οπότε αν είστε 40 ή 50 χρησιμοποιήστε έναν ορό με αυτό. Αυτό το ισχυρό συστατικό δημιουργεί κολλαγόνο, ενισχύει επίσης την προστασία του δέρματος και πρέπει να αποτελεί μέρος του σχήματος περιποίησης της επιδερμίδας σας σε τακτική βάση.

Υαλουρονικά οξέα

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τη θεραπεία του αφυδατωμένου δέρματος, χωρίς τη βαρύτητα των κρεμών και των μαλακτικών. Αυτά παγιδεύουν στη φυσική στάθμη την υγρασία δέρματος και έτσι η επιδερμίδα δεν χάνει καμία φυσική υγρασία, παραμένοντας ανανεωμένη. Τα κεραμίδια και τα αμινοξέα επιτυγχάνουν επίσης τα ίδια αποτελέσματα και οφέλη.

Αντιοξειδωτικά

Είναι απαραίτητα για την προστασία του δέρματος από στρες και περιβαλλοντικές βλάβες Έτσι, το β-καροτένιο και το πράσινο τσάι είναι εκχυλίσματα που πρέπει να προσέξετε, ενώ τα μούρα, το ρόδι και το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιών είναι άλλα δραστικά συστατικά.

Ρετινόλες

Είναι συστατικά ορού ιδανικά για δέρματα που είναι επιρρεπή στην ακμή, ενώ αντιμετωπίζουν επίσης τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Ενεργά συστατικά με βάση τα φυτά

Όπως η γλυκόριζα δημιουργεί φυσικά λαμπρυντικά συστατικά και είναι σωστό να αντιμετωπίσει αυτές τις ενοχλητικές ηλιακές κηλίδες και ουλές, καθώς και το ελαστικό δέρμα.

Αντιφλεγμονώδες

Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, χρησιμοποιήστε έναν ορό με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, αποτρέποντας την ερυθρότητα, τα ξεσπάσματα και τη φλεγμονή. Τα συστατικά που πρέπει να διαβάσετε στην ετικέτα που πρέπει να δείτε είναι ο ψευδάργυρος, η άρνικα και η αλόη βέρα.

Photos by Pexels