Ποια είναι τα οφέλη του scalp massage; Μπορεί να κάνει τα μαλλιά μας να μακρύνουν γρηγορότερά;

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Ποια είναι τα οφέλη του scalp massage; Μπορεί να κάνει τα μαλλιά μας να μακρύνουν γρηγορότερά;
scalp massage

Αναζητούμε πάντα τρόπους για να  μακρύνουμε και να διατηρήσουμε υγιή μαλλιά. Έτσι, όταν ακούμε ότι κάτι σαν μασάζ τριχωτού της κεφαλής μπορεί θεωρητικά να βοηθήσει να μεγαλώσει τα μαλλιά γρηγορότερα, δεν μπορούμε παρά να γοητευόμαστε. Λειτουργεί όμως πραγματικά; Ζητάμε από τους δερματολόγους Francesca Fusco και Morgan Rabach να μας απαντήσουν, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Harper’s  Bazaar.

Πώς λειτουργεί;

Γενικά, μπορείτε να χτενίζετε ή να βουρτσίζετε απαλά τα μαλλιά  σας με μια συσκευή  μασάζ κεφαλής καθώς γλιστράει στο τριχωτό της κεφαλής σας. Ορισμένα μασάζ τριχωτού μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο ντους σε βρεγμένα μαλλιά, ενώ άλλα, όπως τα ηλεκτρικά, πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε στεγνά μαλλιά. Η Rabach λέει ότι ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη συσκευή είναι να το χρησιμοποιήσετε σε κυκλικές κινήσεις. Αυτό θα βοηθήσει στη χαλάρωση αυτών των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Δεν υπάρχει όριο στο πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιείτε το μασάζ τριχωτού της κεφαλής.  Η Rabach λέει ότι η χρήση ενός στο ντους λειτουργεί πολύ αν θέλετε να απαλλαγείτε από πιτυρίδα ή μπορεί να σας βοηθήσει εάν έχετε ψωρίαση, καθώς αυτά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος θα μαλακώσουν από το νερό.

Η Fusco προτείνει τη χρήση μασάζ τριχωτού σε ασθενείς με αραιωμένα μαλλιά και τους συμβουλεύει να το χρησιμοποιήσουν πριν εφαρμόσουν προϊόντα όπως ορός τριχωτού της κεφαλής, εξηγεί ότι τα αιμοφόρα αγγεία είναι πιο διασταλμένα όταν η κυκλοφορία είναι εξαιρετική και αυτό θα βοηθήσει το δέρμα να απορροφήσει το προϊόν πιο αποτελεσματικά.

Μπορεί το μασάζ να κάνει τα μαλλιά να μακρύνουν γρηγορότερα;

Η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν την αυξημένη ανάπτυξη των μαλλιών, λέει η Rabach. Ωστόσο, το μασάζ βοηθά στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στην περιοχή.

Η Fusco συμφωνεί και λέει ότι ένα άτομο που αντιμετωπίζει τριχόπτωση λόγω κακής κυκλοφορίας μπορεί να επωφεληθεί από τη χρήση ενός μασάζ τριχωτού της κεφαλής. Συνιστά τη χρήση ορών ανάπτυξης μαλλιών με μασάζ τριχωτού της κεφαλής, ώστε το προϊόν να απορροφάται αποτελεσματικά. Όποιος αντιμετωπίζει πιτυρίδα ή σμηγματορροϊκή δερματίτιδα μπορεί να επωφεληθεί από την τακτική αφαίρεση συσσώρευσης ή λαδιού, νεκρού δέρματος ή συντριμμιών.

Έτσι, ενώ δεν εγγυάται απαραίτητα ταχύτερη ανάπτυξη των μαλλιών, ένα μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο αν θέλετε να φροντίσετε τη συνολική υγεία των μαλλιών σας.