Η σαλάτα με ρεβίθια μπορεί να ακούγεται ελαφρύ γεύμα αλλά μπορεί να μας χορτάσει για ώρες ολόκληρες, αρκεί να βάλουμε μέσα τα κατάλληλα υλικά.
Βράζουμε τα ρεβίθια σε νερό με αλάτι αφού τα έχουμε αφήσει όλο το βράδυ να μουλιάζουν. Σουρώνουμε τα ρεβίθια, τα αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε αβοκάντο, αγγούρι και ντοματίνια.
Για να απογειώσουμε την σαλάτα σας και να την μετατρέψουμε σε πλήρες γεύμα μπορούμε να προσθέσουμε μερικές κουταλιές της σούπας κινόα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κινόα είναι ένα πολύ χρήσιμο υλικό για την περίοδο της σαρακοστής λόγω της υψηλής της περιεκτικότητας σε αμινοξέα υψηλής βιολογικής αξίας.
Μπορείτε να την διατηρείτε έτοιμη βρασμένη στο ψυγείο και να προσθέτετε στις σαλάτες με όσπρια.