Πως να σταματήσετε το ροχαλητό

Home ΥΓΕΙΑ Πως να σταματήσετε το ροχαλητό
woman closing ears because of snoring

 Αλλαγές στον τρόπο ζωής και ΄΄θεραπείες΄΄ στο σπίτι

Εδώ θα μάθετε πως να υιοθέτησε νέους τρόπους ζωής που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα και να μην ενοχλείτε τον άνθρωπο που κοιμάται δίπλα σας, σύμφωνα με το άρθρο του Harvard Health Publishing.

  • Αποφύγετε το αλκοόλ ή μην καταναλώνετε αλκοόλ 3 ώρες πριν κοιμηθείτε. Αυτό θα βοηθήσει τους μύες των αεραγωγών να χαλαρώσουν κατά την διάρκεια του ύπνου.
  • Χάστε βάρος σε περίπτωση που είστε παχύσαρκος. Ο επιπλέον λιπώδης ιστός στον λαιμό δημιουργεί στένωση των αεραγωγών.
  • Δοκιμάστε σπιτικές θεραπείες σε περίπτωση που έχετε προβλήματα με την ρινική κοιλότητα. Αν νιώθετε την μύτη σας ΄΄μπουκωμένη΄΄,τότε δοκιμάστε να κάνετε ρινικές πλύσεις με φυσιολογικό ορό. Επίσης,αν έχετε αλλεργίες μειώστε την σκόνη που υπάρχει στο υπνοδωμάτιο σας και απομακρύνετε τα κατοικίδια σας ή αγοράστε κάποιο φάρμακο για την αλλεργία. Αν οι πρησμένοι ρινικοί ιστοί είναι το πρόβλημα αγοράστε ένα υγραντήρα ή φάρμακα για να μειώσετε το πρήξιμο.
  • Σταματήστε το τσιγάρο. Η νικοτίνη μπορεί να προκαλέσει διαταραχές του ύπνου και να αυξήσει το πρήξιμο και τον ερεθισμό στην άνω αναπνευστική οδό.
  • Κοιμηθείτε στο πλάι ή ανυψώστε το κεφάλι σας. Όταν κοιμάστε σε αυτή την στάση, η γλώσσα πέφτει προς τα πίσω και πιέζει την κορυφή του αεραγωγού, οπότε η καλύτερη λύση είναι να κοιμάστε στο πλάι. Επίσης, μπορείτε να ανυψώσετε το κεφάλι σας με ένα παραπάνω μαξιλάρι.