5 λόγοι για να εντάξεις το ροδόνερο στη ρουτίνα ομορφιάς σου (ο ένας σχετίζεται με το άγχος σου!) Το φυσικό συστατικό που μας έμαθαν οι γιαγιάδες μας κάνει θαύματα στο δέρμα (και όχι μόνο!)

Home ΟΜΟΡΦΙΑ 5 λόγοι για να εντάξεις το ροδόνερο στη ρουτίνα ομορφιάς σου (ο ένας σχετίζεται με το άγχος σου!) Το φυσικό συστατικό που μας έμαθαν οι γιαγιάδες μας κάνει θαύματα στο δέρμα (και όχι μόνο!)
rodonero

Το φυσικό συστατικό που μας έμαθαν οι γιαγιάδες μας κάνει θαύματα στο δέρμα (και όχι μόνο!)

Ένα μυστικό ομορφιάς που σίγουρα έχεις ακούσει είτε απ’ τη μαμά είτε απ’ τη γιαγιά σου. Τα θαυματουργά οφέλη του ροδόνερου στην επιδερμίδα είναι πολλά και τα τελευταία χρόνια όλοι και περισσότεροι συνιστούν να το εντάξουμε στην καθημερινή μας ρουτίνα ομορφιάς. 

Το ροδόνερο που προέρχεται από την απόσταξη των πετάλων των τριαντάφυλλων και χρησιμοποιείται για τα οφέλη στην επιδερμίδα απ’ την αρχαία Αίγυπτο. Πρόκειται για ένα προϊόν που έχει αποδείξει την αξία του στο πέρασμα των αιώνων, καθώς αυτό χρησιμοποιούνταν ακόμη και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, την προστασία της επιδερμίδας του προσώπου, αλλά και την ενυδάτωση των μαλλιών.

Οι ειδικοί μας συμβουλεύουν να το εντάξουμε στη ρουτίνα μας γι’ αυτά τα 5 θαυμάσια οφέλη που το ροδόνερο θα φέρει στην επιδερμίδα σου!

Οι ιδιότητες και τα οφέλη του ροδόνερου

Είναι αντιοξειδωτικό

Σε συνέντευξή της η δερματολόγος απ’ τη Νέα Υόρκη, Tiffany Jow, αναφέρθηκε στα οφέλη που έχει το τονωτικό με τριαντάφυλλο στην επιδερμίδα. Η ίδια δήλωσε ότι αυτό μπορεί να μειώσει τα σημάδια του άγχους, της ρύπανσης και της υπεριώδους ακτινοβολίας, κυρίως χάρη στα αντιοξειδωτικά συστατικά που διαθέτει.

Είναι αντιφλεγμονώδες

Η Jow εξήγησε ακόμη ότι το ροδόνερο εκτός από αντιοξειδωτικό, έχει ακόμη και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, καθιστώντας το έτσι ιδανικό για άτομα με έκζεμα ή ακμή.

Μπορεί να ενυδατώσει τόσο το δέρμα όσο και τα μαλλιά

Η αλήθεια είναι ότι στην αγορά κυκλοφορούν αρκετά toner για το πρόσωπο με ροδόνερο, αλλά δεν ξέραμε ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό και για την ενυδάτωση των μαλλιών μας. Η Jow προτείνει να ρίξουμε δύο ή τρεις σταγόνες στο σαμπουάν ή το conditioner για επιπλέον ενυδάτωση στα μαλλιά μας!

οφέλη του ροδόνερου
Freepik

Βοηθάει στη μείωση του στρες

Αυτό οφείλεται κυρίως στο υπέροχο άρωμά του. Ακριβώς όπως ηρεμούμε, όταν μυρίζουμε ένα τριαντάφυλλο ή ένα μπουκέτο από αυτά, οι ειδικοί αναφέρουν ότι το άρωμα του ροδόνερου μπορεί να μας βοηθήσει να χαλαρώσουμε και λειτουργεί ως αντιαγχολυτικό.

Συμβάλλει στην καταπολέμηση της ακμής

Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητές του, το ροδόνερο είναι αρκετά ωφέλιμο και για την καταπολέμηση της ακμής. Η ειδικός προτείνει τη χρήση ενός ροδόνερου σε μορφή spray (ένα face mist), καθώς το ροδόνερο με αυτό τον τρόπο θα διεισδύσει καλύτερα στο δέρμα.

Πηγή: ipop.gr