Ρυτίδες στο μέτωπο: Πώς προκαλούνται και πώς μπορούμε να τις «μαλακώσουμε»

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Ρυτίδες στο μέτωπο: Πώς προκαλούνται και πώς μπορούμε να τις «μαλακώσουμε»
model white outside

Ζούμε σε τόσο έντονους ρυθμούς, που είναι σημαντικό να αφιερώνουμε χρόνο στον εαυτό μας και να στοχεύουμε για το καλύτερο, ακόμα κι αν αυτό είναι να απαλλαγούμε από ρυτίδες και από ενοχλητικά σημάδια γήρανσης.

Και συνήθως, όταν το άγχος είναι συσσωρευμένο εστιάζουμε στα «κακά σημεία» του εαυτού μας, του σώματος μας, του προσώπου μας, της επιδερμίδας μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι ρυτίδες στο μέτωπο, το οποίο είναι το πρώτο σημείο που κοιτάζω πάντα στον καθρέφτη. Ιδιαίτερα τις ημέρες που νιώθω πιεσμένη αισθάνομαι ότι οι γραμμές είναι τόσο έντονες, που σχεδόν δεν τις αντέχω.

Το μέτωπο είναι ένα από τα σημεία του προσώπου που χρησιμοποιούμε περισσότερο όταν κάνουμε διάφορες εκφράσεις. Ιδιαίτερα όσοι είμαστε εκφραστικοί και καθώς μιλάμε, κουνάμε τα φρύδια μας και αυτομάτως δημιουργούμε γραμμές.

Επιπλέον όταν μένουμε έκπληκτοι και σηκώνουμε τα φρύδια μας, διπλώνεται και το δέρμα στο σημείο του μετώπου, προκαλώντας ζάρες που μένουν εκεί μόνιμα, για τα επόμενα χρόνια της ζωής μας.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rouje Paris (@rouje)

Ωστόσο όταν μένουμε ανέκφραστοι, το μέτωπο είναι λείο και βελούδινο.

Φυσικά δεν χρειάζεται να αγχωνόμαστε όταν παρατηρούμε μια νέα ρυτίδα στον καθρέφτη μας, αλλά να αγκαλιάζουμε τη γοητεία κάθε ηλικίας. Ωστόσο, αν θέλουμε να μειώσουμε τα σημάδια γήρανσης, υπάρχει λύση και δεν χρειάζεται να στηριζόμαστε μόνο σε προϊόντα.

Ο αισθητικός δερματολόγος -και ένας άνθρωπος που θα μπορούσα να τον χαρακτηρίσω ως ιδιοφυΐα στη μελέτη του προσώπου- Dr. Karan Lal, μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram προτείνει διάφορους τρόπους να «μαλακώσουμε» αλλά και να προλάβουμε τη δημιουργία ρυτίδων στο μέτωπό μας.

Μείωση της υπερβολικής χρήσης των μυών του μετώπου

Οι ανθρώπινες εκφράσεις μαθαίνονται από την οικογένεια, τους φίλους και τους ανθρώπους που συναντάμε στη ζωή μας. Μπορεί να σηκώσουμε τα φρύδια μας για να δείξουμε ενδιαφέρον για κάτι ή όταν μένουμε έκπληκτοι, όπως αναφέραμε και παραπάνω. Οι εκφράσεις του προσώπου είναι ένα σημαντικό μέρος της επικοινωνίας και όσοι είναι περισσότεροι εκφραστικοί ίσως παρατηρήσουν ότι οι γραμμές στο μέτωπο κάνουν νωρίτερα την εμφάνισή της, συγκριτικά με τα υπόλοιπα σημεία του προσώπου.

Στα 30, μπορεί να παρατηρήσουμε τις γραμμές στο μέτωπό μας, ακόμα και όταν δεν σηκώνουμε τα φρύδια μας. Αυτό συμβαίνει επειδή, το δέρμα -όπως και οποιοδήποτε άλλο υλικό- με την πάροδο του χρόνου, εάν «διπλώνεται» με έναν συγκεκριμένο τρόπο, θα μείνουν σημάδια, δηλαδή θα σχηματιστούν ρυτίδες, οι οποίες τείνουν να γίνονται και πιο βαθιές.

Μειώνοντας την κίνηση του μετώπου μπορούμε ουσιαστικά να αποτρέψουμε το σχηματισμό ρυτίδων σχετικά νωρίς.

Διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν σε φρούτα, λαχανικά και βιταμίνες όπως οι A, C και E είναι πολύτιμες. Τα αντιοξειδωτικά έχουν την ιδιότητα να επιδιορθώνουν αποτελεσματικά και να δημιουργούν νέα κύτταρα. Οι βασικές πρωτεΐνες όπως το κολλαγόνο και η ελαστίνη δίνουν στο δέρμα μας τη νεανική, ελαστική και απαλή αίσθηση. Στοιχεία απαραίτητα για να έχουμε λείο, βελούδινο μέτωπο.

Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο βλάπτει το δέρμα και προκαλεί πρόωρη γήρανση

Αποφεύγοντας την άμεση έκθεση στον ήλιο, μειώνετε τον ρυθμό με τον οποίο αναπτύσσονται οι ρυτίδες, ενώ προφυλάσεστε και από άλλες παθήσεις του δέρματος.

Οπότε, αποφύγετε τη μακροχρόνια έκθεση σε έντονο ηλιακό φως και μην ξεχνάτε τη χρήστη των αντι-UV προϊόντων, όπως τα αντηλιακά. Να είστε ιδιαίτερα γενναιόδωροι με την ποσότητα του αντηλιακού που εφαρμόζετε στο πρόσωπο και να το ανανεώνετε, όση ώρα είστε εκτεθειμένοι στον ήλιο.

Επίσης θα πρέπει να τονίσουμε ότι η επιβλαβής υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να διεισδύσει μέσα από σύννεφα και ως εκ τούτου είναι καλό να φοράτε αντηλιακά σε καθημερινή βάση, χειμώνα-καλοκαίρι.

Το κάπνισμα βλάπτει το κολλαγόνο και ερεθίζει το υγιές δέρμα

Το κάπνισμα έχει πολλές επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος. Η νικοτίνη προκαλεί τη συστολή των αιμοφόρων αγγείων και, συνεπώς, τη μείωση της παροχής αίματος στο δέρμα. Η μειωμένη παροχή αίματος σημαίνει ότι το δέρμα είναι υπό πίεση και παράγονται πιο επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες που μπορούν να αλλάξουν το DNA του δέρματος και να επιβραδύνουν την αναπλήρωση του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Οι καπνιστές τείνουν να εμφανίζουν νωρίτερα σημάδια γήρανσης, συγκριτικά με τους μη καπνιστές και το δέρμα τους φαίνεται πιο αφυδατωμένο. Κατά συνέπεια και το μέτωπο εμφανίζει πρόωρα έντονες γραμμές και ρυτίδες, οι οποίες πολλές φορές δύσκολα διορθώνονται.

Πηγή: www.bovary.gr