Πώς να σφίξετε τη χαλάρωση του δέρματος και να βελτιώσετε τη σταθερότητα;

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Πώς να σφίξετε τη χαλάρωση του δέρματος και να βελτιώσετε τη σταθερότητα;
sfiksimo proswpou

Δυστυχώς, η χαλάρωση του δέρματος είναι ένα αναπόφευκτο σημάδι γήρανσης για πολλές γυναίκες και άνδρες. Είναι επίσης σύνηθες να παρουσιάζεται χαλάρωση του δέρματος μετά την απώλεια βάρους. Ωστόσο, ενώ υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που συμβάλλουν στην έλλειψη σφριγηλότητας του δέρματος, τους οποίους απλώς δεν μπορούμε να ελέγξουμε (όπως η ίδια η γήρανση), υπάρχουν ορισμένα προληπτικά μέτρα που μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό το πρόβλημα φροντίδας του δέρματος. Για να καταλάβετε καλύτερα πώς να συσφίξετε την εμφάνιση του δέρματος, βοηθάει πρώτα να καταλάβετε τι προκαλεί τη χαλάρωση του δέρματος, σύμφωνα με το άρθρο της ιστοσελίδας Loreal Paris USA.

Τι προκαλεί χαλάρωση του δέρματος;

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Βιοτεχνολογικών Πληροφοριών (NCBI), καθώς μεγαλώνετε, παρατηρείται σταδιακή απώλεια ελαστικότητας που οδηγεί σε χαλάρωση του δέρματος. Εάν έχετε παρατηρήσει αυτή την παρενέργεια της γήρανσης και χρειάζεστε μια αναζωογόνηση του δέρματος, υπάρχουν πολλά ισχυρά προϊόντα που μπορείτε να προσθέσετε στη ρουτίνα φροντίδας του δέρματός σας και τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της εμφάνισης του χαλαρωμένου δέρματος. Διαβάστε παρακάτω τις κορυφαίες συμβουλές μας για το πώς να κρατήσετε την πρόωρη γήρανση του δέρματος μακριά και να βοηθήσετε στη διατήρηση της σφριγηλότητας του δέρματος.

Χρησιμοποιηστε προϊόντα περιποίησης με αντιοξειδωτικά

Fresh forest berries over white Free Photo

Σήμερα, τα προϊόντα περιποίησης του δέρματος με αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως αυτά που περιέχουν βιταμίνη Β, βιταμίνη C και βιταμίνη Ε, γίνονται όλο και πιο δημοφιλή ως αντιγηραντικά must-haves – και για καλό λόγο. Το Εθνικό Κέντρο Βιοτεχνολογικών Πληροφοριών της Αμερικής αναφέρει ότι η τοπική εφαρμογή αντιοξειδωτικών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του οξειδωτικού στρες στο δέρμα, προστατεύοντάς το από τις ελεύθερες ρίζες (οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε πρόωρη γήρανση). Με τη συνεχή χρήση τοπικών αντιοξειδωτικών, έχει αποδειχθεί ότι η ελαστικότητα του δέρματος – ή αλλιώς η σφριγηλότητα του δέρματος – μπορεί να βελτιωθεί.

Εφαρμόστε αντηλιακό κάθε μέρα

Sunscreen sunglasses towel book recess relax concept Free Photo

Οι ακτίνες του ήλιου μπορούν να προκαλέσουν κάτι περισσότερο από ένα δυσάρεστο ηλιακό έγκαυμα και γενικό αποχρωματισμό του δέρματος. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων στην Αμερική, η έκθεση στον ήλιο επηρεάζει επίσης αρνητικά την ελαστίνη του δέρματος. Δεδομένου ότι η ελαστίνη είναι μια ζωτικής σημασίας πρωτεΐνη που βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματός σας, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε χαλάρωση με την πάροδο του χρόνου. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη από το Εθνικό Κέντρο Βιοτεχνολογικών Πληροφοριών της Αμερικής καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το 80% των ρυτίδων και άλλων ορατών σημείων γήρανσης του δέρματος είναι αποτέλεσμα των υπεριωδών ακτίνων.

Το αντηλιακό με προστασία ευρέος φάσματος σε συνδυασμό με άλλα μέτρα προστασίας από τον ήλιο μπορεί να βοηθήσει στη θωράκιση του δέρματός σας έναντι της υπεριώδους ακτινοβολίας που προκαλεί γήρανση και βλάβες στο δέρμα. Συνηθίστε λοιπόν να εφαρμόζετε αντηλιακό καθημερινά, τουλάχιστον 20 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο, ως ένα εύκολο μέτρο κατά της γήρανσης.

Χρησιμοποιήστε ορό προσώπου 2 φορές την ημέρα

Close-up woman holding serum Free Photo

Αν δεν έχετε ακόμη εξοικειωθεί με τα οφέλη της φροντίδας του δέρματος από τους ορούς προσώπου, τώρα είναι σίγουρα η κατάλληλη στιγμή να το κάνετε. Λίγες σταγόνες από έναν συμπυκνωμένο ορό προσώπου μπορούν να βοηθήσουν πολύ στη βελτίωση της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας του δέρματός σας. Ένα ισχυρό συστατικό που πρέπει να αναζητήσετε όταν επιλέγετε έναν ορό είναι το υαλουρονικό οξύ – μια φυσική ουσία που υπάρχει στο δέρμα και την οποία έχουμε λιγότερο καθώς μεγαλώνουμε.

Δοκιμάστε ρετινόλη

Middle aged beautiful woman applies anti aging cream on face undergoes beauty treatments cares about skin Free Photo

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Βιοτεχνολογικών Πληροφοριών της Αμερικής, τα ρετινοειδή (τα οποία είναι ρετινόλες συνταγογραφούμενης ισχύος) έχει βρεθεί ότι αυξάνουν τον κυτταρικό κύκλο εργασιών στο δέρμα, βελτιώνουν την εμφάνιση των ρυτίδων και αυξάνουν τη σφριγηλότητα του δέρματος. Τα ρετινοειδή είναι ισχυρά, γι’ αυτό ξεκινήστε αργά. Δοκιμάστε να εφαρμόζετε ένα μία φορά κάθε δεύτερη μέρα μέχρι το δέρμα σας να συνηθίσει την ισχυρή φόρμουλα.

Απλώστε κρέμα νυκτός πριν πάτε για ύπνο

My bed is my the best friend Free Photo

Αποκαταστήστε την επιδερμίδα σας ενώ κοιμάστε! Εφαρμόστε μια κρέμα νύχτας που είναι σχεδιασμένη με ιδιαίτερα πλούσια ενυδάτωση για να θρέψει το δέρμα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αν θέλετε πραγματικά να περιποιηθείτε και να φροντίσετε την επιδερμίδα σας ενώ κοιμάστε, μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε μια μάσκα νύχτας διαθέτει προ-ρετινόλη, βιταμίνη C και υαλουρονικό οξύ, τα οποία είναι τρία από τα πιο αποτελεσματικά αντιγηραντικά συστατικά και βοηθούν την επιδερμίδα να φαίνεται πιο λαμπερή, πιο λεία και πιο σφριγηλή.