polychroma-lachanika-sote-me-tofu

Ψητά λαχανικά με tofu

Τα προϊόντα σόγιας είναι πολύ χρήσιμα κατά την περίοδο της νηστείας καθώς περιέχουν πολλά από τα απαραίτητα αμινοξέα. Μπορείτε να δοκιμάσετε κιμά σόγιας σε λαχανοντολμάδες, με μακαρόνια ή σε έτοιμα σκευάσματα όπως κεμπάπ ή μπιφτέκια.

Ωστόσο, τα έτοιμα σκευάσματα με βάση την σόγια χρειάζονται μεγάλη προσοχή καθώς ενδέχεται να είναι πολύ πλούσια σε αλάτι.

Ψητά-λαχανικά-με-tofu-1-200x300-1

Για τα ψητά λαχανικά με tofu τα οποία θεωρούνται πλήρες γεύμα μπορούμε να βάλουμε ό,τι λαχανικά επιθυμούμε. Θα σας προτείναμε σίγουρα να εντάξετε τα μανιτάρια τα οποία θεωρούνται πηγή υψηλών πρωτεϊνών, πιπεριές, καρότα και κολοκύθια.

Προσθέτουμε, επίσης, πατάτα ή γλυκοπατάτα ως πηγή αμύλου. Τοποθετούμε όλα τα λαχανικά σε αντικολλητικό χαρτί και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Έπειτα, προσθέτουμε το tofu σε σπιρτόκουτα και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Για έξτρα γεύση μπορούμε να σερβίρουμε με βαλσάμικο ξύδι.