Πώς θα απαλλαγείτε από τις ραγάδες σύμφωνα με τους ειδικούς

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Πώς θα απαλλαγείτε από τις ραγάδες σύμφωνα με τους ειδικούς
ragades 2

Με τα χρόνια, πολλές από εμάς αναπτύσσουμε ραγάδες για διάφορους λόγους. Η εφηβεία, η εγκυμοσύνη, η ξαφνική αύξηση ή απώλεια βάρους και η γενετική μπορούν να συμβάλουν στην χάραξη αυτών των ραβδωτών ουλών στο δέρμα. Ενώ κάποιοι αναζητούν τρόπους για να απαλλαγούν από τις ραγάδες, υπάρχουν εξίσου πολλοί άνθρωποι που είναι απόλυτα συμφιλιωμένοι με την ιδέα τους. Άλλωστε, οι ραγάδες είναι εξαιρετικά συνηθισμένες, απολύτως φυσικές, και όπως κάνουν όλες οι ουλές, λένε μια ιστορία. Έτσι, το να ανήκετε και εσείς στις γυναίκες που νιώθουν περήφανες για το σώμα σας ενώ παράλληλα θέλετε να μειώσετε την εμφάνιση των ραγάδων δεν χρειάζεται να αλληλοαποκλείονται.

Μπορούμε να αγκαλιάσουμε τη θετικότητα του σώματος και να δοκιμάσουμε τις διάφορες διαθέσιμες θεραπείες για να τις εξομαλύνουμε. Και παρόλο που είναι τεχνικά ουλές, η εμφάνισή τους δεν χρειάζεται να είναι τόσο μόνιμη όσο μπορεί να υπονοεί η λέξη. Για αυτό εμείς συγκεντρώσαμε παρακάτω τα πιο χρήσιμα tips.

stretch-marks-1.png

Τι είναι τα Ραγάδες;

Οι ραγάδες είναι σχισμές στη στρώση του κολλαγόνου του δέρματος που εμφανίζονται κάθε φορά που το δέρμα τεντώνεται πέρα ​​από τα όρια εφελκυσμού του. Εμφανίζονται συνήθως στην κοιλιακή χώρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή στην περιοχή των ισχίων και των ποδιών με τη γρήγορη αύξηση βάρους. Μπορούν επίσης να εμφανιστούν κατά την εφηβεία λόγω της ορμονικής αλλοίωσης στο δέρμα. Φυσικά και η γενετική προδιάθεση παίζει το δικό της ρόλο.

Εφαρμόστε ρετινόλη

Η ρετινόλη είναι παράγωγο της βιταμίνης Α που χρησιμοποιείται συχνά σε προϊόντα ακμής και αντιγήρανσης. Λειτουργεί βελτιώνοντας τον ρυθμό κυτταρικού κύκλου, παρέχοντας αποτελεσματική απολέπιση. Όταν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτό το προϊόν, πέρα από τις ραγάδες, θα δείτε το δέρμα σας να γίνεται απαλό, ελαστικό, απολεπισμένο, ενυδατωμένο και αισθητά τονισμένο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ραγάδες θα αρχίσουν να είναι λιγότερο αισθητές καθώς αυτό το συστατικό διεγείρει την επιδερμική ανανέωση, την παραγωγή κολλαγόνου, ακόμη και τον τόνο του δέρματος.

stretch-marks.jpg

Πάρτε μια συνταγή με τρετινοΐνη

Εάν έχετε δοκιμάσει προϊόντα ρετινόλης χωρίς να δείτε αποτελέσματα, μπορεί να επωφεληθείτε από μια συνταγή τρετινοΐνης. Η τρετινοΐνη και το υαλουρονικό οξύ που εφαρμόζεται στο δέρμα μπορεί να προσφέρουν κάποιο όφελος για τη θεραπεία των ραγάδων. Η τρετινοΐνη είναι ένα συνθετικό παράγωγο της βιταμίνης Α, που διατίθεται μόνο με ιατρική συνταγή. Χρησιμοποιείται για να αναζωογονήσει το δέρμα, να αυξήσει τον κυτταρικό κύκλο και να προκαλέσει παραγωγή κολλαγόνου.

Αναδημιουργήστε τα κύτταρα του δέρματος με Microneedling

Mερικές εφαρμογές ιατρικού μικροβελονισμού είναι μια εξαιρετική επιλογή για να βοηθήσετε στην αφαίρεση των ραγάδων. Όταν το δέρμα τεντώνεται ή συρρικνώνεται πολύ γρήγορα, το κολλαγόνο και η ελαστίνη σπάνε και οι ραγάδες γίνονται ορατές. Το Microneedling χρησιμοποιεί μια συσκευή με πολλές μικροσκοπικές βελόνες που διαπερνούν το δέρμα και προκαλούν μικροτραυματισμό στο δέρμα και έτσι διεγείρει το κολλαγόνο και την ελαστίνη να αναδομηθούν και να βοηθήσουν στην εμφάνιση ραγάδων. Συνήθως, απαιτούνται πολλαπλές θεραπείες στο γραφείο για να παρατηρήσετε τη διαφορά, αλλά υπάρχουν επίσης πολλές συσκευές για το σπίτι.

strech-marks.jpg

Ενισχύστε το κολλαγόνο με λέιζερ

Ένα “κοκτέιλ” περιποίησης της επιδερμίδας που περιέχει και έναν κύκλο θεραπειών λέιζερ για να “ξεθωριάσουν” καλύτερα οι ραγάδες είναι η καλύτερη λύση. Δεδομένου ότι οι ραγάδες είναι στην πραγματικότητα μια περιοχή του δέρματος όπου το κολλαγόνο έχει υποστεί βλάβη, οι θεραπείες για τη βελτίωση των ραγάδων στοχεύουν στην ανοικοδόμηση της ακεραιότητας του κολλαγόνου στην περιοχή του σημείου. Οι ασθενείς τοποθετούνται σε ένα σχήμα περιποίησης του δέρματος που βοηθά στην υποστήριξη της ανοικοδόμησης και της αναδιάρθρωσης του δέρματος. Κάθε συνεδρία λέιζερ μπορεί να διαρκέσει 15 έως 30 λεπτά, ανάλογα με την περιοχή που θέλετε να περιποιηθείτε.

Αντιμετωπίστε τις ραγάδες με fillers

Το γαλακτικό οξύ Poly-L (Sculptra) και ο αραιός υδροξυαπατίτης ασβεστίου (Radiesse) είναι βιοδιεγερτικά πληρωτικά που λειτουργούν με τον όγκο και την τόνωση του κολλαγόνου μέσα από τις ουλές. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με λέιζερ επανεμφάνισης, μικροβελτιώσεις ή υπερήχους. Μετά από μια ένεση Radiesse, μπορείτε να περιμένετε αρκετά άμεσα αποτελέσματα όγκου, κάτι που δεν συμβαίνει με το Sculptra, αλλά και τα δύο αποδίδουν μερικά από τα πιο αποτελεσματικά αποτελέσματα πλήρωσης. Μια μελέτη διαπίστωσε σημαντική βελτίωση στην εμφάνιση των ραγάδων των ατόμων σε μόλις δύο μήνες με συνδυασμένη θεραπεία filler Radiesse και τοπικής βιταμίνης C.

Πηγή: https://glow.gr/