dyo-logo-200

Πως η φροντίδα του δέρματος κάνει καλό και στην ψυχολογία μας

Αν η εσωτερική ομορφιά αντανακλάται στο πρόσωπό μας, γιατί να μην συμβαίνει και το αντίθετο;

Φυσικά, η καλή μας εξωτερική εμφάνιση επηρεάζει τον τρόπο που αισθανόμαστε. Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζουμε τον εαυτό μας και να θέλουμε να βελτιώσουμε την εικόνα μας. Είναι σημάδι αυτοεκτίμησης να επιθυμούμε την καλύτερη και πιο υγιή εκδοχή του εαυτού μας και αυτή την εποχή που ζούμε, έχουμε όλη τη βοήθεια της αισθητικής ιατρικής και της μη επεμβατικής πλαστικής χειρουργικής, της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Φροντίζω το πρόσωπό μου – φροντίζω την ψυχολογία μου

Μπορεί να αποδεχόμαστε τις αναπόφευκτες αλλαγές που φέρνει ο χρόνος, ωστόσο μπορείς να συνδυάσεις ότι αισθάνεσαι νέα μέσα σου με το είδωλο που βλέπεις στον καθρέφτη κάθε πρωί; Έχουμε μάθει να αποδεχόμαστε την πραγματικότητα, μαθαίνουμε να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας όμως αυτή η αποδοχή δεν σημαίνει παραίτηση ή αυταρέσκεια όσο μία ικανότητα να δημιουργήσουμε μία καλή εικόνα με τον εαυτό μας- και γιατί όχι- αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που προσφέρει η αισθητική ιατρική.

Οι περιποιήσεις προσώπου δεν είναι μόνο η καθημερινή φροντίδα που κάνουμε μόνες μας στο σπίτι. Μία επαγγελματική περιποίηση στην οποία θα εκτιμηθούν οι πραγματικές ανάγκες του δέρματός μας είναι σημαντική όχι μόνο για τη διατήρηση της νεανικότητας του και της καλής υγείας αλλά συμβάλλει και στη γενικότερη ψυχική μας ευεξία.

Αναζωογόνηση και αναδιαμόρφωση σε μία συνεδρίαση, σε μία ημέρα.

Η μη επεμβατική πλαστική χειρουργική παρουσιάζει τεράστια απήχηση διεθνώς. Συχνά παρουσιάζεται ως μία απλή πράξη, χάνοντας μερικές φορές τον ιατρικό χαρακτήρα της. Μην ξεχνάτε ποτέ ότι πρόκειται για ιατρική θεραπεία. Ακόμα και οι συνηθισμένες, δημοφιλείς θεραπείες μπορεί να έχουν επιπλοκές. Η επιτυχία τους εξαρτάται από την τήρηση των κανόνων ασφάλειας και τη σωστή επιλογή εξειδικευμένου γιατρού, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για επεμβατικές ή και λιγότερο επεμβατικές πράξεις. Ακόμα και στις τελείως μη επεμβατικές πράξεις χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Μία από τις πιο πρόσφατες καινοτόμες θεραπείες, που αποτελεί την εναλλακτική επιλογή στο χειρουργικό λίφτινγκ, αφού αναδιαμορφώνει το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ, με αποτέλεσμα απόλυτα φυσικό, δίνοντας ξεκούραστη και νεανική όψη, είναι το High Intensity Focused Ultrasound Lifting με υπερήχους HIFU.

Λίφτινγκ με τη δράση των υπερήχων

Πρόκειται για την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και βασίζεται στη δράση της εστιασμένης διείσδυσης των υπερήχων (U/S) σε βάθος έως και 4,5 mm, δηλαδή, στο βάθος που φτάνει το επεμβατικό facelift.

Αποτελεί μία εντελώς αναίμακτη μέθοδο, χωρίς τομές και χωρίς να αφήνει ουλές ή σημάδια. Δεν παρεμβαίνει στα εσωτερικά όργανα, δεν προκαλεί τραυματισμούς, είναι ανώδυνη και απόλυτα ασφαλής. Με τη βοήθεια των στοχευμένων υπερήχων (High Intensity Focused Ultrasound) και της θερμότητας που προκαλούν όχι επιφανειακά, αλλά στο βάθος του δέρματος, επιτυγχάνεται η ενίσχυση του υπάρχοντος κολλαγόνου. Παράλληλα, ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες, οι οποίοι παράγουν νέο κολλαγόνο με ασφαλή τρόπο, θέτοντας σε λειτουργία τις φυσικές διεργασίες κολλαγονογένεσης εκ των έσω. Η δράση των υπερήχων στοχεύει με ακρίβεια στα βαθύτερα στρώματα του συνδετικού ιστού και των μυϊκών στιβάδων της επιδερμίδας, στο γνωστό SMAS (Superficial Muscular Aponeurotic System). Δηλαδή, τη στιβάδα εκείνη που επεμβαίνει ο πλαστικός χειρουργός σε ένα χειρουργικό facelift για να ανυψώσει και να διορθώσει τον τόνο του χαλαρού δέρματος. Με τον ίδιο τρόπο η θεραπεία εστιάζει επιλεκτικά στις προβληματικές περιοχές και σε πολλαπλά επίπεδα, επιτυγχάνοντας ένα φυσικό και σταδιακό αποτέλεσμα σύσφιξης και ανόρθωσης των σημείων όπου εφαρμόζεται.

Χρήσιμες πληροφορίες

Το μη επεμβατικό High Intensity Focused Ultrasound (HIFU) δεν προκαλεί φωτοευαισθησία και μπορεί να πραγματοποιηθεί όλες τις εποχές του χρόνου. Η δράση του δεν επηρεάζεται από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, διότι ο υπέρηχος στοχεύει στο βάθος και όχι στην επιφάνεια του δέρματος. Επίσης, δεν απαιτεί αναισθησία, ούτε χρόνο αποθεραπείας και επιτρέπει την άμεση επιστροφή στις δραστηριότητες.

Η θεραπεία απευθύνεται σε άτομα άνω των 30 ετών, αφού τότε εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια χαλάρωσης και ρυτίδωσης και κάτω των 65 ετών, σε ηλικία δηλαδή που το δέρμα διατηρεί ακόμα μία σχετική ελαστικότητα. Εφαρμόζεται σε οποιοδήποτε σημείο του προσώπου και του σώματος, όπου υπάρχουν χαλάρωση, ρυτίδες και λεπτές γραμμές. Μπορεί να συνδυαστεί με ενέσιμη μεσοθεραπεία ή μεσοθεραπεία με SKINpen, ενέσιμη βοτουλινική τοξίνη (Botox) και ενέσιμα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέως.

Ανεπιθύμητες αντιδράσεις: Αμέσως μετά τη θεραπεία, μπορεί να παρουσιαστεί ήπιος ερεθισμός και ελαφρά ερυθρότητα ή οίδημα, που υποχωρούν σταδιακά στις επόμενες ώρες.

Πηγή: https://www.madamefigaro.gr/

Κοινοποίησε αυτο το άρθρο:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Σχετικά άρθρα:

Ανακάλυψε το τελευταίο τεύχος του Δ.Υ.Ο.

Περισσότερα Άρθρα

kali ugeia sunentefksi
«Για καλή υγεία χρειάζεται μέτρο και κοινή λογική»
p kormas article
«Το τοπίο στην oρθοπαιδική αλλάζει συνεχώς»
klentzeris upogenitikotita
Πώς η πανδημία COVID19 προκάλεσε πτώση των γεννήσεων στην Ευρώπη και στην χώρα μας
antidoto pathitikotita
Η πανδημία απο την σκοπιά της ομάδας "Αντίδοτο στην Παθητικότητα"
main banner foitites
Ε.Φ.Φ.Ε: " Η πανδημία αποτέλεσε πρόκληση για εμάς "
kostas sirigos 1
Έχει σημασία να αποκτήσουμε παιδεία και κουλτούρα πρόληψης;
prwtovoulia newn
Πώς ο covid-19 άλλαξε την ζωή της νεολαίας
MINA GKAGKA COVER
ΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ «Είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο κύμα»
stefanos kales
«Πιθανό να έχουμε εμβόλιο για τον COVID το φθινόπωρο ή τον χειμώνα»
mouzaka cover
Συνέντευξη της Λυδίας Μουζάκα στο περιοδικό Ciao