dyo-logo-200

Πώς διατηρούμε την επιδερμίδα σωστά ενυδατωμένη στις διακοπές ;

Επειδή η πρόληψη είναι πάντα η καλύτερη θεραπεία λίγο πριν φύγουμε για τις φετινές μας διακοπές σιγουρευόμαστε ότι στο νεσεσέρ έχουμε βάλει τα κατάλληλα προϊόντα που θα προστατεύσουν την επιδερμίδα από την καλοκαιρινή αφυδάτωση.

Συνήθως μας «απασχολεί» στην επιστροφή μας από τις διακοπές. Η τραχιά υφή και το θαμπό χρώμα του δέρματος -όταν το μαύρισμα αρχίζει να υποχωρεί- αποτυπώνουν την αναπόφευκτη αφυδάτωση εξαιτίας της παρατεταμένης έκθεσης την καλοκαιρινή περίοδο. Για καλή μας τύχη πρόκειται για μία παροδική κατάσταση που μπορεί να συμβεί σε κάθε τύπο και ηλικία δέρματος η οποία, αν, βέβαια, επέμβουμε έγκαιρα, μπορεί εύκολα να αναστραφεί. Ακόμη καλύτερα δε αν έχουμε προνοήσει με τη σωστή φροντίδα να την εμποδίσουμε. Και αυτό σας προτρέπουμε να κάνετε φέτος. Τον τρόπο θα τον ανακαλύψετε πιο κάτω…

Τι συμβαίνει στο δέρμα. Ο ήλιος, τα αυγουστιάτικα μελτέμια όπως και το χλώριο της πισίνας ταλαιπωρούν και φθείρουν τον επιδερμιδικό φραγμό- το «φυσικό» τείχος προστασίας και άμυνας- που σταδιακά υπολείπεται όλο και περισσότερο σε απαραίτητες θρεπτικές ουσίες. Με τη διαρκή λοιπόν έκθεση στις ακραίες, καλοκαιρινές περιβαλλοντικές συνθήκες ο υδρολιπιδικός φραγμός παρουσιάζει ρωγμές γεγονός που εξηγεί την απώλεια υγρασίας από τις βαθύτερες στιβάδες και την ξαφνική αφυδάτωση του δέρματος.

Τι βλέπουμε να αλλάζει. Σιγουρευόμαστε ότι η επιδερμίδα μας έχει αφυδατωθεί όταν :

-Δείχνει θαμπή και άτονη.

-Τη νιώθουμε να…τραβάει.

-Είναι τραχιά.

-Διαγράφονται λεπτές γραμμές στην εξωτερική γωνία των ματιών ή στα χείλη, λόγω των έντονων μυϊκών συσπάσεων του προσώπου.

Πως επανορθώνουμε. Για να περιορίσουμε τη διαδερμική απώλεια νερού που προκαλεί την αφυδάτωση και να επανορθώσουμε το διαταραγμένο προστατευτικό φραγμό έτσι ώστε τα αποθέματα νερού να παραμένουν στα φυσιολογικά τους επίπεδα χρειάζεται να :

-Βελτιώσουμε την ενυδάτωση της κεράτινης στιβάδας.

-Ενδυναμώσουμε το δερματικό φραγμό.

Οι 2 κινήσεις που σώζουν την επιδερμίδα στις διακοπές.

Κάθε πρωί ενισχύουμε τη λειτουργία του υδρολιπιδικού μανδύα εφαρμόζοντας αμέσως μετά τον καθαρισμό λοσιόν περιποίησης, τις γνωστές μας πλέον essences. Τo it προϊόν περιποίησης των γυναικών της Άπω Ανατολής που έχει «εισβάλλει» στην αγορά των καλλυντικών της Δύσης, χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε υγραντικά και μικρο-θρεπτικά συστατικά σε συνδυασμό με την ανάλαφρη, υδαρή μορφή του που του επιτρέπει να εισχωρεί εύκολα και σε μεγαλύτερο βάθος, αποτελεί το ιδανικό πρώτο βήμα στη ρουτίνα ομορφιάς καθώς τροφοδοτεί το δέρμα με την απαραίτητη υγρασία ενώ, ταυτόχρονα, λειτουργεί ως ιδανικός μεταφορέας των ενεργών συστατικών των προϊόντων που ακολουθούν αυξάνοντας έτσι την αποτελεσματικότητά τους.

Πηγή: https://skingurus.gr/

Κοινοποίησε αυτο το άρθρο:

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Email

Σχετικά άρθρα:

Ανακάλυψε το τελευταίο τεύχος του Δ.Υ.Ο.

Περισσότερα Άρθρα

kali ugeia sunentefksi
«Για καλή υγεία χρειάζεται μέτρο και κοινή λογική»
p kormas article
«Το τοπίο στην oρθοπαιδική αλλάζει συνεχώς»
klentzeris upogenitikotita
Πώς η πανδημία COVID19 προκάλεσε πτώση των γεννήσεων στην Ευρώπη και στην χώρα μας
antidoto pathitikotita
Η πανδημία απο την σκοπιά της ομάδας "Αντίδοτο στην Παθητικότητα"
main banner foitites
Ε.Φ.Φ.Ε: " Η πανδημία αποτέλεσε πρόκληση για εμάς "
kostas sirigos 1
Έχει σημασία να αποκτήσουμε παιδεία και κουλτούρα πρόληψης;
prwtovoulia newn
Πώς ο covid-19 άλλαξε την ζωή της νεολαίας
MINA GKAGKA COVER
ΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ «Είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο κύμα»
stefanos kales
«Πιθανό να έχουμε εμβόλιο για τον COVID το φθινόπωρο ή τον χειμώνα»
mouzaka cover
Συνέντευξη της Λυδίας Μουζάκα στο περιοδικό Ciao