Πλύσιμο χεριών: Βασικοί κανόνες υγιεινής

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Πλύσιμο χεριών: Βασικοί κανόνες υγιεινής
hand wash cream

Εντάσσουμε στη νέα μας καθημερινότητα μερικές απλές συνήθειες για να είμαστε ασφαλείς και προστατευμένοι.

Με τον κορωνοϊό να βρίσκεται στο μυαλό όλων μας, εκτιμάμε τη σημασία της προσωπικής υγιεινής. Από τις πολύ απλές, αλλά εξαιρετικά σημαντικές συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσουμε είναι να έχουμε ένα αντισηπτικό μέσα στην τσάντα μας και να είμαστε πολύ σχολαστικοί με το πλύσιμο των χεριών μας. Το συχνό και σωστό πλύσιμο είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να κρατάμε μακριά μας τα μικρόβια. Οι ειδικοί λένε ότι το τρίψιμο με σαπούνι και νερό πρέπει να διαρκεί για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στους αντίχειρες, στα σημεία ανάμεσα στα δάχτυλα, στις παλάμες. Στην περίπτωση, μάλιστα, που έχουμε μακριά νύχια δεν παραλείπουμε τον καθαρισμό της πίσω πλευράς τους. Αμέσως μετά, τα σκουπίζουμε απαλά ταμπονάροντας με χαρτί.

Ωστόσο, το πολύ συχνό πλύσιμο των χεριών με προϊόντα, τα οποία περιέχουν άρωμα και αλκοόλ μπορεί να βλάψουν τις πρωτεϊνες και τα φυσικά προστατευτικά έλαια της ανώτερης στοιβάδας της επιδερμίδας προκαλώντας αφυδάτωση και ξηρότητα. Ακόμα και η περίπτωση της δερματίτιδας και του εκζέματος είναι πιθανή. Αν δούμε ότι τα χέρια μας είναι κόκκινα, ξηρά, ερεθισμένα, σκασμένα και υποφέρουν από μια περίεργη αίσθηση τραβήγματος ή κνησμού, σημαίνει ότι φωνάζουν σιωπηλά για βοήθεια! Ενισχύσεις έρχονται από τις θρεπτικές κρέμες χεριών, τις οποίες είναι προτιμότερο να απλώνουμε όσο τα χέρια μας είναι ακόμα νωπά! Προτιμάμε συνθέσεις με ήπιους και αντιερεθιστικούς καθαριστικούς παράγοντες που επανορθώνουν και καταπραϋνουν τα ταλαιπωρημένα χέρια και συνήθως βρίσκουμε στις δερμοκαλλυντικές μάρκες του φαρμακείου.

Για να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματική η δράση της κρέμας, την συνδυάζουμε με γαντάκια από βαμβάκι. Πριν πέσουμε για ύπνο, απλώνουμε μια γενναιόδωρη δόση κρέμας και στα δύο χέρια και αμέσως μετά εφαρμόζουμε τα γάντια μας και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα. Ουσιαστικά, είναι σαν να κάνουμε μια εντατική μάσκα που τους παρέχει έξτρα φροντίδα, ανακούφιση και καταπραϋνση.

Επιμέλεια:

Πηγή: www.athinorama.gr