Οι χρυσοί κανόνες μου για ασφαλές και μακράς διάρκειας μαύρισμα

Home ΟΜΟΡΦΙΑ Οι χρυσοί κανόνες μου για ασφαλές και μακράς διάρκειας μαύρισμα
kalokairi2

Όποιος διαβάζει αυτές τις λέξεις και με ξέρει, γνωρίζει πόσο φοβική είμαι με τον ήλιο και τις επιπτώσεις που έχει στο δέρμα μας. Παρόλα αυτά, σε ποιον δεν αρέσει η σταρένια επιδερμίδα; Λίγο μαύρισμα μας κάνει όλους να φαινόμαστε πιο υγιείς και όμορφους. Για αυτό το λόγο, ως beauty editor θέλω να μοιραστώ του κανόνες μου για ασφαλές μαύρισμα για όλους εκείνους που φοβόνται να αγαπούν που τον ήλιο.

Μαύρισμα με στρατηγική

Η υπομονή είναι αρετή. Ένα ρητό που δεν χαρακτηρίζει στην προσωπική μου ζωή, όμως, αποδίδει πολύ στο μαύρισμα. Δεν περιμένω να αποκτήσω το τέλειο τροπικό χρώμα στα δύο πρώτα μπάνια. Αντιθέτως, τις πρώτες φορές έκθεσης στον ήλιο είμαι πολύ προσεχτική. Εφαρμόζω 50 SPF σε πρόσωπο και σε σώμα, 20 λεπτά πριν την επίσκεψη μου στη θάλασσα ή πισίνα και ανανεώνω ευλαβικά κάθε δύο ώρες. Απολαμβάνω τη δροσιά της σκιάς και σταδιακά κάνω 15λεπτα tanning sessions. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγω τα εγκαύματα και προετοιμάζω την επιδερμίδα για τη σταδιακή παραγωγή μελανίνης.

Στο πέμπτο κατά σειρά μπάνιο γίνομαι λιγότερο επιφυλακτική με τον ήλιο. Απολαμβάνω περισσότερες ώρες μακριά από την ομπρέλα και πάνω από το αντηλιακό μου, στα πόδια, στα χέρια και την περιοχή του ντεκολτέ εφαρμόζω ένα tanning oil. Προτιμώ ένα με αντηλιακό δείκτη και παράγοντες λάμψης. Η επιδερμίδα αφυδατώνεται κάτω από τον ήλιο. Τα έλαια διατηρούν τα επίπεδα υγρασίας υψηλά και το δέρμα παραμένει ελαστικό, ακόμα και μαυρισμένο.

Δεν σταματώ την απολέπιση τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι μύθος ότι η απολέπιση απομακρύνει το μαύρισμα. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που προκαλούν αφυδάτωση και πολλές φορές αυτά τις λευκές νιφάδες πάνω στην επιδερμίδα. Το δέρμα που βρίσκεται κάτω από τα νεκρά κύτταρα είναι εξίσου μαυρισμένο και με την απολέπιση το βοηθάς να «αναπνεύσει» και να μαυρίσει σε βάθος.

ασφαλές μαύρισμα
FreePik

Μαύρισμα χωρίς σημάδια

Υπάρχουν πολλοί που αγαπούν τα λευκά σημάδια του μαγιό. Εγώ, προσωπικά, δεν τα συμπαθώ καθώς πιστεύω ότι στερούν πόντους κομψότητας από τα καλοκαιρινά μου outfits. Καλύπτω, λοιπόν, τα λευκά σημάδια με μικρή ποσότητα self tan και έτσι αποκτώ ομοιόμορφο μαύρισμα.

Πηγή: https://ipop.gr/